מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' עזאזמה(עציר) - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' עזאזמה(עציר)

תאריך פרסום : 27/10/2010 | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום באר שבע
40170-09-10
26/10/2010
בפני השופט:
אור אדם

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
עמאד עזאזמה (עציר)
החלטה,הכרעת-דין,גזר-דין

החלטה

כתב אישום מתוקן התקבל וסומן כא/1.

ניתנה והודעה היום י"ח חשון תשע"א, 26/10/2010 במעמד הנוכחים.

אור אדם , שופט

הכרעת דין

על יסוד הודאתו של הנאשם בכתב האישום המתוקן, אני מרשיע אותו בשתי עבירות של כניסה לישראל שלא כחוק לפי סעיף 12 (1) לחוק הכניסה לישראל תשי"ב – 1952, ובשתי עבירות של הפרעה לשוטר לפי סעיף 275 לחוק העונשין תשל"ז – 1977.

ניתנה והודעה היום י"ח חשון תשע"א, 26/10/2010 במעמד הנוכחים.

אור אדם , שופט

גזר דין

1.הנאשם הורשע על פי הודאתו בכתב האישום המתוקן בכך שבשתי הזדמנויות בהפרש של 19 יום, נכנס לישראל שלא כדין, ובשתי הזדמנויות ביצע עבירה של הפרעה לשוטר בכך שטען טענות שונות בפני השוטרים לגבי זהותו.

2.בהתאם להלכת רע"פ 3173/09 פרג'ין נגד מדינת ישראל, על הענישה בכל מקרה של שהיה בלתי חוקית להיות אינדיבידואלית, כאשר בשהייה שנייה על העונש להיות מאסר בפועל לשם הרתעה ואורכו צריך להיגזר מנסיבות המקרה והנאשם, כך שיחוש שהדבר אינו כדאי ועם זאת יובאו בחשבון נסיבות המצוקה.

3.לחובת הנאשם יש להביא בחשבון את העובדה שמדובר בשתי כניסות תכופות זו לזו, כך שהנאשם לא למד את הלקח מן האירוע הראשון, בו שוחרר מבלי שהוגש נגדו כתב אישום, וכן יש להביא בחשבון את העובדה שבשתי הזדמנויות הפריע לשוטרים שביקשו ממנו להזדהות.

4.לזכות הנאשם יש להביא בחשבון כי הוא נעדר כל עבר פלילי, זוהי הסתבכותו הראשונה בפלילים, כמו כן יש להביא בחשבון שכתב האישום תוקן באופן משמעותי, כי הנאשם הודה וחסך זמן שיפוטי וכן כי העבירות הנוספות אינן עבירות רכוש, או סמים, אלא עבירות נלוות לעצם הכניסה לישראל וגם הן לא נעשו בתחכום או בתכנון.

5.עוד יש להביא בחשבון כי הנאשם נמצא במעצר כבר תקופה ממושכת, החל מיום 28/9/10 כאשר בערר שהוגש על החלטת המעצר, נקבע כי על בית משפט זה לשוב ולבחון אם אין מקום לשחרר את הנאשם לחלופת מעצר, ורק בגלל חלוף הזמן כאשר הוא נמצא במעצר נאות להעביר את הדיון לתיק העיקרי ולסיים את עניינו.

6.לאחר שאני שוקל את כל הנסיבות לחובה ולזכות, אני מחליט להטיל על הנאשם את העונשים הבאים:

א.33 ימי מאסר שימנו מיום מעצרו 28/9/10.

ב.3 חודשים מאסר על תנאי לתקופה של 3 שנים מיום שחרורו, שלא יעבור עבירה על חוק הכניסה לישראל תשי"ב – 1952, או עבירה של הפרעה לשוטר בניגוד לסעיף 275 לחוק העונשין תשל"ז – 1977.

7.כיוון שהתיק העיקרי נותב לכבוד השופט אמוראי, המזכירות תודיע לו כי התיק הסתיים במסגרת הליך המעצר ואין עוד צורך לקבוע את התיק העיקרי.

זכות ערעור כחוק.

ניתנה והודעה היום י"ח חשון תשע"א, 26/10/2010 במעמד הנוכחים.

אור אדם , שופט

הוקלד על ידי: רחל עמר

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ