גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה של החזקת סכין למטרה לא כשרה. הצדדים הגיעו להסכמה כעולה מפרוטוקול הדיון מיום 26.12.10 בדבר השתת צו של"צ, קנס ומאסר מותנה. היום הגיעו הצדדים להסכמה משלימה באשר להיקף צו השל"צ 120 שעות.
לשם התכלית האמורה, התבקש שירות המבחן להגיש תסקירו בעניינו של הנאשם. תסקיר כזה מונח בפניי, הנאשם נמצא מתאים לביצוע צו של"צ ושירות המבחן אף המליץ לבצען בהיקף של 180 שעות. מחד תצוין לחומרה מהות העבירה שעבר הנאשם, שעה שיש בה כדי לחתור תחת שלומו ובטחונו של הציבור. מאידך תצוין הודאת הנאשם, לקיחת האחריות, חיסכון זמן שיפוטי יקר, היותו נעדר הרשעות קודמות והתסקיר שהוגש בעניינו.
בנסיבות העניין, מצאתי את ההסדר כפי שהוצג באשור הוא ראוי, אינו נוגד תקנת ציבור, אינו חורג ממתחם הסבירות, ולפי כך אני רואה לכבדו.
אשר על כן, אני משיתה על הנאשם את העונשים כדלקמן:
א. צו של"צ בהיקף 120 שעות אותן יבצע הנאשם בבית הספר היסודי ג', כפר כנא, בעבודות אחזקה, מנהלה, גינון ועבודות משק. צו השל"צ יבוצע בד"כ בימי שבת או בהתאם לצורכי המקום כאשר עבודתו של הנאשם תהיה באחריות מנהל המקום. הודעה לנאשם חובתו לבצע את צו השל"צ כדבעי וכן הנפקויות המשפטיות שתהיינה אם לא ייעשה כן.
ב. 6 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור תוך תקופה של 3 שנים מהיום את העבירה שעבר כאן ויורשע בגינה.
ג. אני מחייבת את הנאשם בתשלום קנס סך 1,500 ₪ או 15 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב5 תשלומים, חודשיים שווים ורצופים בסך 300 ₪ כל אחד. התשלום הראשון ישולם בתוך 30 יום מהיום ומידי חודש בחודשו באופן רציף ועוקב.
ד. ניתן בזאת צו בדבר מוצג סכין להשמדה.
ה. המזכרות תמציא העתק פרוטוקול זה לשירות המבחן.
ו. הודעה זכות ערעור תוך 45 יום לבית המשפט המחוזי.
ניתן והודע היום כ"ז שבט תשע"א, 01/02/2011 במעמד הנוכחים.
יפעת שיטרית, שופטת