תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה
|
8300-04-11
07/08/2011
|
בפני השופט:
שלמה בנג'ו
|
- נגד - |
התובע:
|
הנתבע:
|
|
החלטה
למרות הוראות גזר הדין המורות על פסילתו מנהיגה של המבקש, והוראות החוק המחייבות אותו להפקיד לאלתר את רשיונו, וחרף החלטתו והתראתו המפורשת של בית המשפט מיום 20/7/11, לא הפקיד הנאשם את רשיונו בתיק בית המשפט, כעולה מעיון בתיק. די היה בכך כדי להביא לדחיית הבקשה, שכן, מי שמפר במצח נחושה צווי בית המשפט והוראות חוק, וממשיך ומחזיק ברשיון נהיגה בעודו פסול מהחזיקו ומשימוש בו, פועל בחוסר ניקיון כפיים, ולא ראוי לקבלת סעד מבית המשפט. בנוסף, וכפי שאראה להלן, גם לגופה, אין מקום להעתר לבקשה.
טענתו העיקרית של המבקש היא הטענה כי לא ידע על הדיון, הוא שכר את שירותיו של עו"ד עבד אלחמיד וזה לא הודיע לו דבר על הדיון ואף לא התייצב אליו בעצמו. בהחלטה דלעיל, סברתי כי מן הראוי לשמוע את תגובת עו"ד עבד אלחמיד לאחר שהנאשם ובא כוחו הנוכחי הטילו עליו את האחריות לאי התייצבות הנאשם לדיון בו נשפט בהעדרו. מתגובת עו"ד עבד אלחמיד המונחת בפני עולה, כי אין יסוד לטענות הנאשם. עו"ד עבד אלחמיד מבהיר, כי הנאשם ידע היטב על מועד הדיון ועל חובת התייצבותו, נושא הייצוג לא הוסדר באופן סופי מאחר והנאשם לא עמד בסיכום הכספי עימו.
כאמור, הבקשה לביטול פסק הדין, התמקדה אך ורק בעילה של אי ההתייצבות לדיון. עו"ד עבד אלחמיד כלל לא היה מייצג בתיק ולא הופקד יפוי כח מטעמו. לאור אישור המסירה המצוי בתיק והמעיד על זימונו כדין של המבקש לדיון, ולאור תגובת עו"ד עבד אלחמיד, המבהיר חד משמעית, כי הנאשם היה מודע היטב לדיון בעניינו, והובהר לו כי ללא הסדרת הייצוג לא יופיע בבית המשפט בשמו, הנני דוחה את הבקשה הואיל ובנסיבות שבפני לא הוכיח הנאשם כי הייתה לו סיבה מוצדקת להעדרות מהדיון.
אין בבקשה טעמים נוספים המצדיקים קבלתה וממילא לא הוכח בפני חשש לעיוות דין.
באשר לאי הפקדת הרשיון כמתחייב עפ"י החוק וצווי בית המשפט, שקלתי באם להפעיל את פקודת ביזיון בית המשפט כנגד הנאשם ולהטיל על המבקש סנקציות לפיה. אולם, בסופו של יום, נראה לי, כי יהיה מידתי ואפקטיבי יותר, להורות על תפיסת הרשיון מידיו של המבקש, כדי למנוע סיכון מיידי לציבור מפני מי שנמצא פסול מנהיגה.
לפיכך, הנני מורה למשטרת ישראל לתפוס לאלתר את רשיונו של המבקש. לצורך מילוי צו זה תהיה המשטרה רשאית להגיע ולהיכנס לכל מקום ואתר בו ימצא המבקש, בכל עת, ולתפוס מידיו את הרשיון. המשטרה תגיש לבית המשפט דו"ח על ביצוע צו זה.
העתק החלטה זו יועבר לצדדים.
המשיבה תעביר צו התפיסה לעיל לגורמים האחראיים על ביצועו ותוודא ביצועו.
ניתנה היום, ז' אב תשע"א, 07 אוגוסט 2011, בהעדר הצדדים.