מ"י
בית משפט השלום ראשון לציון
|
33216-08-10
18/08/2010
|
בפני השופט:
שרית זמיר
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
פאדי דבאח
|
החלטה,החלטה |
החלטה
כמבוקש.
ניתנה והודעה היום ח' אלול תש"ע, 18/08/2010 במעמד הנוכחים.
שרית זמיר, שופטת
החלטה
בפניי בקשה להארכת מעצרו של החשוד למשך 7 ימים.
לחשוד מיוחסות עבירות של חטיפת ארנקים.
לאחר שעיינתי בחומר החקירה, ובנספח הסודי, ושמעתי את הצדדים, הוברר לי כי החקירה נמצאת בראשיתה וכי נדרשות פעולות להשלמתה.
בהתחשב בחומר החקירה שהוצג בפניי, לרבות גרסת החשוד במשטרה, נחה דעתי כי קיים חשד סביר שהחשוד מעורב בעבירות המיוחסות לו.
שוכנעתי כי יש לאפשר את המשך החקירה כשהחשוד נתון במעצר זאת בהתחשב באופיין של חלק מפעולות החקירה הנזכרות בנספח הסודי במ/1 ובענין זה אפנה לפעולת החקירה מס' 4 אשר במידה והחשוד ישוחרר כבר כעת, קיים יסוד סביר לחשש כי יכול ויביא לשיבוש הליכי חקירה.
כן שוכנעתי כי שחרורו של החשוד בעת הזו עלול לסכן בטחונו של אדם או בטחון הציבור וזאת נוכח טיבן של העבירות המיוחסות לו ונוכח העולה מחומר החקירה כמבצע את המיוחס לו על רקע שימוש בסם.
בנסיבות הענין ולאחר ששקלתי את השיקולים הרלוונטים, באתי לכלל מסקנה כי לא ניתן להשיג את מטרת המעצר בדרך שפגיעתה בחירות החשוד פחותה.
במהלך הדיון אף התברר כי החשוד ככל הנראה סובל מבעיות נפשיות כאלה ואחרות ובעבר נמצא כמי שאינו כשיר לעמוד לדין מחמת מצבו הנפשי.
בנסיבות הללו, יש להורות על לקיחתו של החשוד בהקדם לבדיקת כשירות למעצר.
היחידה החוקרת/שב"ס ידאגו להביא את החשוד בהקדם לבדיקה בבי"ח פסיכיאטרי.
בשולי הדברים אציין כי מדובר בחשוד שלו הרשעות קודמות לא מעטות, בין היתר בעבירות רכוש, מספר עבירות של בריחה ממשמורת חוקית, עבירות סמים, החזקת סכין ועבירות אלימות.
יודגש כי בדברים האלה כשלעצמם לא היה כדי להביא למסקנה אליה הגעתי לענין המשך מעצרו של החשוד בתיק זה, ואולם ראיתי לנכון לציינם כנתון רקע התומך בחשש מפני מסוכנותו של החשוד.
אשר על כן, הנני נעתרת לבקשה ומורה על מעצרו של החשוד עד ליום 22.8.2010.
ככל שהחקירה תמוצה עד לאותו מועד, באם הנסיבות תאפשרנה זאת ועל פי שיקול דעתו של הקצין הממונה, ישוחרר החשוד בתחנת המשטרה, בתנאים שיקבעו ובכפוף להוראות הדין.
יודגש כי אין בדברים הללו משום אמירה לגופו של תיק.
לא ישוחרר החשוד טרם תום תקופת מעצרו, הוא יובא לבית המשפט באמצעות שב"ס ביום 22/08/10 עד השעה 09:30 בפני שופט תורן.