מ"ת
בית משפט השלום רחובות
|
11549-07-10
21/07/2010
|
בפני השופט:
ריקי שמולביץ
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
ויקטור גוזלן (עציר)
|
החלטה,החלטה |
החלטה
השעה כעת 09:32. הדיון יתחדש לא יאוחר מאשר בשעה 09:50.
ניתנה והודעה היום י' אב תש"ע, 21/07/2010 במעמד הנוכחים.
ריקי שמולביץ, שופטת
לאחר הפסקה:
החלטה
1.בפני בקשה למעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים אשר הוגשה בד בבד עם כתב אישום המייחס לו עבירות של הפרת הוראה חוקית והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
2.א.על פי כתב האישום, ביום 22.6.2010, במסגרת מ"ת 377-06-10 הורה בית המשפט (כבוד השופטת צבר) על שחרורו של המשיב בתנאי שחרור וביניהם איסור יצירת קשר עם אמו (להלן: המתלוננת) ואיסור כניסה לעיר יבנה.
ב.ביום 9.7.2010, סמוך לשעה 12:18, הפר המשיב את ההוראה החוקית בכך, שנכנס לבית הוריו ברחוב האורן ביבנה, נטל תכשיטים השייכים למתלוננת ודחף אותה.
בנסיבות האמורות, כאשר הגיעו שוטרים לבית כדי לעצור את המשיב הכשיל המשיב את השוטר בכך שנכנס לחדר כדי להחליף חולצה וקפץ דרך החלון.
3.ב"כ המשיב מסכימה לקיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר.
4.זהו דיון שלישי בעניינו של המשיב.
ניסיונותיו של המשיב להמציא חלופת מעצר לא צלחו, ובשלב זה מבקשת ב"כ המשיב לשחרר את המשיב מהמעצר ולהסתפק בהרחקתו מהמתלוננת תוך ציון, כי המתלוננת אמרה במשטרה, כי אינה מסכימה להגיש נגדו תלונה.
5.ב"כ המבקשת מתנגד לעתירת ב"כ המשיב ועותר להורות על מעצרו עד תום ההליכים.
6.לאחר שקראתי את הבקשה וכתב האישום וכן את כתב האישום המקורי שבגינו ניתנה החלטת השחרור של כבוד השופטת צבר, ולאחר ששמעתי טיעוני ב"כ הצדדים, אינני סבורה, כי ניתן להיעתר לבקשת הסנגורית.
כתב האישום שבגינו הוגשה הבקשה למעצר עד תום ההליכים במסגרתה הורה בית המשפט על שחרורו של המשיב בתנאים ייחס למשיב 3 אישומים הכוללים עבירות של תקיפה, הפרת הוראה חוקית, החזקת רכוש החשוד כגנוב, החזקת סם מסוכן לצריכה עצמית ואיומים.
כפי שמצוין בכתב האישום הנוכחי, מצא בית המשפט אז לשחרר את המשיב בתנאים מגבילים.
כתב האישום הנוכחי מעיד לכאורה, כי המשיב אינו מציית לצווי בית משפט, מתעלם מהם, שלא לומר מזלזל בהם.
מחומר הראיות עולה לכאורה, כי למשיב רקע של שימוש בסמים ובאלכהול ונראה, כי לשני אלה השפעה מאסיבית על התנהלותו.
כפי שמעיד גיליון הרישום הפלילי, לחובתו של המשיב 11 הרשעות במגוון של עבירות ובין היתר, סמים, איומים, אלימות, תקיפת שוטר, החזקת סכין וכן הפרת הוראה חוקית.
במצב דברים זה, לא נראה לי, כי ניתן להסתפק בהרחקה מהמתלוננת.