מ"ת
בית משפט השלום רמלה
|
38374-02-10
02/03/2010
|
בפני השופט:
ליאורה פרנקל (שיפמן
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
1. ישראל ביטון (עציר) 2. עלא אלוחידי (עציר)
|
החלטה,החלטה |
החלטה
כנגד המשיבים הוגש כתב אישום המייחס למשיבים עבירות של סחר בסם מסוכן בצוותא חדא, עבירה לפי סעיפים 13 + 19(א) לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש] תשל"ג – 1973 וסעיף 29(ב) לחוק העונשין, תשל"ז – 1977.
בעובדות כתב האישום נטען כי ביום 15.2.10 בשעה 13:45 או בסמוך לכך, בפרדס שניר בלוד, במתחם משפחת שעבן, מסרו הנאשמים למוסא עדואן סם מסוכן מסוג הרואין במשקל של 0.21 גרם נטו וזאת בתמורה לסכום כסף שאינו ידוע במדוייק למאשימה.
נטען כי בהמשך לאמור לעיל ובאותן הנסיבות, מסרו הנאשמים לנורית בן דוד סם מסוכן מסוג הרואין במשקל של 0.6 גרם נטו וזאת בתמורה לסכום כסף שאינו ידוע במדוייק למאשימה.
נטען כי במעשיהם המתוארים לעיל, סחרו הנאשמים בצוותא חדא בסם מסוכן ללא היתר כדין.
עם הגשת כתב האישום המאשימה הגישה בקשה בה עתרה להורות על מעצרם של המשיבים עד לתום ההליכים.
המאשימה ציינה בין השאר בבקשתה כי למבקשת ראיות לכאורה להוכחת האשמה ולהרשעתם של המשיבים בדין והפנתה לדוח הפעולה שערך השוטר לוי אליהו, לדוחות הפעולה שערכו השוטרים אשר עצרו את רוכשי הסם, המאשימה הפנתה לחוות דעת בענין הסם, לאמרתה של הגב' זהבית שמש יאגי, ולדוחות שרשרת הסם.
המאשימה ציינה כי נסיבות העבירות המיוחסות למשיבים ומהותן מקימות עילת מעצר והפנתה להלכה הפסוקה, לבש"פ 5120/05, בש"פ 348/05, בש"פ 2846/06 ובש"פ 90826/06.
המאשימה ציינה כי לחובת המשיב מס' 1 רשומים ארבעה תיקים ללא הרשעה ו – 28 הרשעות קודמות בעבירות רכוש וסמים כאשר הרשעתו האחרונה מיום 15.1.09 וכי לחובת המשיב מס' 2 רשומות 11 הרשעות קודמות בעבירות שונות לרבות עבירות סחר והרשעתו האחרונה היא מיום 22.12.05 בגין עבירה של סחר בסמים ונגזר דינו למשך 12 חודשים והוטל עליו מאסר מותנה למשך 3 שנים מיום שחרורו.
כתב האישום ולצדו הבקשה למעצר הוגשו ביום 22.2.10.
במועד הנ"ל לבקשת בא כח המשיבים נדחה הדיון ליום 24.2.10 על מנת לאפשר לבא כח המשיבים לעיין בתיק החקירה.
בישיבת יום 24.2.10 טען בא כח המשיבים כי הוא חולק על קיומן של ראיות לכאורה.
באשר למשיב מס' 1 טען בא כח המשיבים כי הוא אינו חולק על קיומן של ראיות לכאורה לצורך ההליך שלפני. עם זאת עתר שינתן בעניינו של המשיב תסקיר משרות המבחן על מנת לבחון חלופת מעצר בקהילה טיפולית.
באשר למשיב מס' 2 טען כי לא קיימת תשתית ראייתית לכאורית לבקשה ועתר להורות על שחרורו.
בא כח המאשימה במהלך הדיון הפנה לדוח הפעולה שערך השוטר לוי אליהו אשר התייחס בדו"ח למשיב מס' 1 ולמשיב מס' 2. עוד ציין כי המשיב מס' 2 נשאל למעשיו במקום ואמר כי הוא משתמש בסמים "והלך להסתדר", ועת נשאל מדוע הוא הולך ביחד עם המשיב מס' 1, טען כי הוא אינו הולך עם המשיב מס' 1 והרחיק את עצמו מהמשיב מס' 1, הגם שהשוטרים ראו את שני המשיבים מסתובבים ביחד במשך זמן ממושך סביב המכולת של שעבן וחוזרים חזרה עם הכסף והסמים.
בא כח המאשימה הפנה לכך שמהדוח שערך השוטר לוי אליהו עולה כי הגיעו צרכני סמים, המשיבים ישבו ליד הקרוואן ודיברו, צרכני הסמים ניגשו למשיבים. ב"כ המאשימה ציין כי בדוח מתוארים פרטי לבושם של צרכני הסמים וציין כי המשיב ווחידי ניגש אל אותם צרכנים ושאל "מה הם צריכים" ובהמשך המשיב מס' 1 לקח את הכסף וניגש לחלק האחורי של המבנה כאשר כל העת המשיב מס' 2 נמצא יחד איתו.
עוד הפנה לכך שהתצפיתן ממקום תצפיתו ציין כי זהבית צעקה למשיבים, לשניהם ביחד, בעת שחזרו מאחורי החנות רק עם שתי מנות, "תראה רק שתיים אתה יודע" ולאחר מכן ניגשו המשיבים ביחד לצרכני הסמים ומסרו סמים לאחד מהם.
בא כח המאשימה הפנה לדוח הפעולה שערך השוטר לירון קירי וטען כי השוטר ציין פרטים דומים בדו"ח הפעולה שערך לפרטים שציין השוטר לוי, כמו גם ציין שהחשודים ברחו לעברו לאחר שהמשטרה החלה בפעילות.
בא כח המאשימה ציין כי סמים נתפסו מרוכשי הסמים והפנה לדוח הפעולה שערכה השוטרת ירדנה יום טוב, אשר ציינה בדו"ח שערכה כי היא שוחחה עם צרכנית הסמים הגב' זהבית, וזהבית אמרה שהמשיב מס' 1 מוכר סמים במקום.
ב"כ המאשימה הפנה לאמרת זהבית אשר מסרה כי קנתה סם מהמשיב מס' 1 שנמצא כל הזמן ביחד עם המשיב מס' 2.