מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' אמסלם ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מדינת ישראל נ' אמסלם ואח'

תאריך פרסום : 18/08/2010 | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום רמלה
33718-08-10
18/08/2010
בפני השופט:
שרון קיסר

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
1. אבי אמסלם
2. ערן אמסלם

החלטה,החלטה,החלטה

החלטה

כנגד המשיבים הוגש כתב אישום המייחס להם עבירות של יצוא, הכנה והפקת סם מסוכן בצוותא חדא, החזקת כלים להכנת סם שלא לצריכה עצמית בצוותא חדא והתפרצות. על פי כתב האישום, גידלו המשיבים 51 שתילי סם מסוכן מסוג קנבוס במשקל כולל של כ-115.81 גרם.

ביחד עם כתב האישום הוגשה כנגד המשיב בקשה למעצר עד תום ההליכים המשפטיים.

ב"כ המשיבים עותרים לשחררם לחלופת מעצר, שכן מדובר בגידול שתילי סם מסוג קנבוס בכמות קטנה מאד.

עילת מעצר

קיימת עילת מעצר סטטורית מכוח סעיף 21(א)(1)(ג)(3) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה-מעצרים) התשנ"ו-1996.

חלופת מעצר

בקביעה אם ניתן להסתפק בחלופת מעצר ולתת אמון במשיבים כי יקיימו את תנאי השחרור, יש לבחון את המעשה ואת העושה (בש"פ 5222/97 קופל פטשניק נ' מדינת ישראל,  פ"ד נא (4) , 702).

באשר למעשה, מדובר בגידול שתלי סם בסם מסוג קנבוס בכמות קטנה ביותר, בנוסף לעבירה של התפרצות לדירה ריקה ששם גודל הסם.

באשר לעושים, למשיב 1 שתי הרשעות משנת 2,000. למשיב 2 עבירה משנת 2003 וכן עבירה של תקיפה סתם משנת 2009.

נראה לי, כי בחינת המעשה המיוחס למשיבים, בצירוף העובדה כי הם כמעט חסרי עבר פלילי, כי ההתפרצות הינה לדירה ריקה, והעובדה כי המשיב 1 שהה במעצר מיום 11.8.10, לאחר שיוחסו לו עבירות חמורות יותר, מאפשרת שחרורם לחלופת מעצר כבר עתה. עם זאת, נראה לי כי רק חלופת מעצר בתנאים מכבידים תפחית את מסוכנותם.

לאור האמור, אני מורה על שחרורם של המשיבים בתנאים הבאים:

המשיבים ישהו במעצר בית מלא בכתובת חללי מינכן 17/א לוד בפיקוח כל העת של מר אמסלם דוד, ת.ז. 002130987.

להבטחת מילוי תנאי השחרור ימציאו המשיבים את הבטוחות הבאות:

המשיב יחתום על התחייבות עצמית בסך 20,000 ₪.

תחתם ערבות צד ג' על ידי המפקחים המוצעים, בסך 20,000 ₪.

3.הפקדה כספית בסך 7,500 ₪ כל אחד.

אני מאפשרת לחשוד 5 שיחות טלפון על חשבון המדינה.

אם החשודים לא ימלאו אחר תנאי השחרור, הם יובאו בפני שופט תורן מחר, ה – 19.8.10 עד לשעה 10:00.

אם החשודים יפרו תנאי מהתנאים האמורים, יעצר כל אחד מהחשודים ויובא לפני שופט תורן תוך 24 שעות ממעצרו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ