מדינת ישראל נ' וקנין - פסקדין

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום נצרת
5081-04-08,10566-07-08,10569-07-08,10580-07-08
5.1.2010
בפני :
לילי יונג-גפר

- נגד -
:
מדינת ישראל
:
שי וקנין
גזר-דין,החלטה

גזר דין

הנאשם הורשע עפ"י הודאתו בתיק זה וכן ב- 10 תיקים נוספים שאותם צרף, כולם ללא יוצא מן הכלל בגין עבירה של החזקת סמים מסוכנים לצריכה עצמית וכן מספר עבירות של החזקת כלים לצריכת סם עצמית.

העבירות בוצעו בשנים 2006 ועד חודש ספטמבר 2008.

הנאשם כבן 40 ולחובתו עבר פלילי מכביד למדי לאורך 20 השנים האחרונות וזאת בעבירות שונות מתחום הרכוש, הסמים, עבירות כלפי שוטרים, מרמה ואחרות. הנאשם הורשע גם בעבירות של סחר בסמים וריצה כבר מספר מאסרים בפועל, אחד מהם לתקופה של שנה כולל הפעלת מאסרים על תנאי. הרשעתו האחרונה של הנאשם, לבד מן העבירות בתיק זה, היא משנת 2007 ובמסגרתה הוטל על הנאשם עונש מאסר על תנאי של 6 חודשים שהוא חב הפעלה בתיק זה נוכח ריבוי העבירות.

יצויין כי מדובר בהרשעה יחידה במהלך תקופה זו, החופפת את תקופת העבירות נשוא תיק זה וקודם לכן הרשעתו האחרונה היא משנת 1998.

לבקשת הנאשם, הוגש לעיוני תסקיר קצין מבחן וכן 3 תסקירים משלימים וכל זאת לאורך תקופה של כ- 9 חודשים. התסקיר הראשון מפרט את נסיבות חייו של הנאשם אשר גדל במשפחה רב בעייתית. הנאשם סבל מקשיי קשב וריכוז, לא הגיע לבית הספר באופן סדיר ובגיל 16 החל בשימוש בסמים קלים ומאוחר יותר עבר לשימוש בהירואין על בסיס יום יומי. הנאשם שירות בצה"ל כשנתיים וחצי ושוחרר על רקע אי התאמנה. מאוחר יותר המשיך באורח חייו הבעייתי נוכח התמכרותו הקשה לסמים ובמהלך אותן שנים היה עסוק בעיקר בהשגת המימון והסם.

במהלך השנים חווה הנאשם תקופות ניקיון שבמהלכן תיפקד כהלכה בתוך משפחתו אך לאחר מכן שב לשימוש בסמים וחזר לעבור עבירות.

עבר בתסקיר הראשון התרשמה קצינת המבחן כי קיימת לנאשם נזקקות טיפולית וכי נמצא מתאים לתחילת טיפול. היא ציינה כי בעבר נמנעה ממנו היכולת להתמודד עם המצופה ממנו כאב למשפחה אך כיום, עם תחילת תהליך הגמילה, חש הוא חרדה מהציפיות המופנות כלפיו. משכך, ביקשה קצינת המבחן לדחות את הדיון ל- 3 חודשים שבמהלכם יחל הנאשם בטיפול גמילה.

הדיון נדחה לבקשת שרות המבחן ב- 3 חודשים שלאחריהם הסתבר כי הנאשם מגלה מוטיבציה טיפולית גבוהה, מתפקד באופן חיובי ויעיל במסגרת מרכז היום לטיפול בהתמכרויות, מוסר בדיקות שתן נקיות והפרוגנוזה לגבי תוצאות הטיפול לגביו חיובית.

משום כך, נדחה הדיון שוב ב- 3 חודשים ולאחריהם שוב ב- 3 חודשים נוספים, לבקשת שרות המבחן, כל זאת תוך דיווחים חיוביים ביותר לגבי התהליך הטיפולי, השינוי שחל בנכונותו ובהשתתפותו של הנאשם בפעילות, המוטיבציה הגבוהה לערוך שינוי כללי באורחות חייו ובמודעותו העצמית.

היום הונח על שולחני התסקיר המשלים האחרון המלמד כי הנאשם מצוי היום במקום שונה מזה שהיה בתחילת תהליך הגמילה. הנאשם נעזר במסגרת הטיפולית על מנת לחזק את דפוסי ההתמודדות החדשים שרכש. המוטיבציה לשינוי באורחות חייו ממשיכה להיות גבוהה ותיפקודו בתוך המשפחה חיובי תוך גילוי מעורבות בצרכי ילדיו. הנאשם מקפיד להגיע למפגשים הטיפוליים בקביעות, מוסר בדיקות שתן נקיות ועם סיום שלב הטיפול במרכז היום בעוד כשבועיים, צפוי הוא להשתלב בטיפול קבוצתי במסגרת היחידה לטיפול בנפגעי סמים בעיר מגוריו.

משכך, ממליצה קצינת המבחן להאריך את המאסר על תנאי התלוי ועומד נגד הנאשם, להטיל עליו צו מבחן למשך שנה וחצי וזאת על מנת לאפשר לו את המשך הטיפול והקשר עם שרות המבחן.

נוכח האמור לעיל מסכימה התובעת להמלצות שרות המבחן אך מבקשת כי תקופת המבחן שתוטל תהיה ארוכה מן המומלץ וזאת נוכח פרישת העבירות על פני שנים רבות ונוכח ניסיונות גמילה שכשלו בעבר.

הסנגור מצטרף אף הוא לבקשת שרות המבחן וסבור כי יש להותיר את שיקול הדעת בדבר אורך תקופת המבחן לשרות המבחן שהוא הגורם המקצועי. הסנגור מדגיש את ההתקדמות הרבה שחלה בנאשם ומציין גם את מצבו הכלכלי הקשה. לדבריו, נאלץ הנאשם לעזוב את עבודתו במאפיה מאחר ונדרש להתייצב בכל יום בשבוע מן הבוקר ועד אחה"צ במרכז היום לטיפול ועל כן, צברה המשפחה חובות רבים. המשפחה מתקיימת היום מקצבאות המל"ל ומתקשה בקושי לפרנס את חמשת ילדיה.

על כן, מבקש הוא שהקנס יהיה כזה שלא יהיה בו כדי להכשיל את הנאשם.

לאחר ששקלתי את הנתונים והטיעונים כפי שפורטו לעיל, ולאחר שהתרשמתי מן האמור בתסקירי שרות המבחן, מסקנתי היא כי הפעלת המאסר על תנאי במקרה זה תסב לנאשם נזק חמור וכי נוכח מאמציו הכנים והמשמעותיים ביותר לעבור תהליך גמילה ושינוי בחייו, לא יהיה זה צודק להפעיל את המאסר על תנאי התלוי ועומד נגדו משום שיש סיכוי רב מאוד לשיקומו. נוכח מצבו הנוכחי, אין נשקפת לשלום הציבור כל סכנה בשל הארכת התנאי.

אני מחליטה, איפוא, לחדש את המאסר על תנאי של 6 חודשים שהוטל על הנאשם בת"פ 3482/06 של בימ"ש זה וזאת לתקופה של שנתיים מהיום.

על מנת שלא לפטור את הנאשם מעונש ממשי בגין העבירות נשוא הרשעתו זו, אני מטילה על הנאשם קנס בסך 1,500 ₪. הקנס ישולם ב- 10 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים החל מיום 1/2/2010. במידה ותשלום כלשהו לא ישולם במועדו, תעמוד יתרת הקנס לפרעון מיידי.

אני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק ברישיון נהיגה למשך 12 חודשים וזאת על תנאי למשך שנתיים והתנאי הוא כי לא יעבור עבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים או עבירה של נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים.

אני מעמידה את הנאשם בפיקוח של שרות המבחן לתקופה של שנתיים מהיום וזאת בתנאים שיפורטו בצו המבחן ואשר יכללו, בין השאר, את החובה להמשיך ולשתף פעולה באורח מלא בתהליך הטיפולי ככל שיורה שרות המבחן, בין טיפול פרטני, בין טיפול קבוצתי, בין בדיקות שתן או בכל דרך אחרת שעליה יורה שרות המבחן.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>