לואוזון נ' יגר - פסקדין
|
תא"מ בית משפט השלום ירושלים |
16096-10-10
17.2.2011 |
|
בפני : גד ארנברג |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מאיר לואוזון |
: יהושע נח יגר |
| החלטה | |
החלטה
הליך זה נפתח בבקשה לביצוע שטר שהוגשה בהוצל"פ. טענת הנתבע היא כי הוא לא חתום על השיק וכי השיק נגנב ממנו עם שיקים נוספים . הנתבע הגיש אישור לפיו הוא הורה לבנק לבטל את השיקים עקב גניבתם. הטענה היא שהשיקים נגנבו כשהם ריקים לגמרי ללא חתימתו. הצעתי לצדדים ללכת לבדיקת כתב יד ואולם ב"כ התובע ביקש להוכיח באמצעות חקירה שטענת הנתבע לפיה מדובר בשיקים שנגנבו ממנו ולא בחתימתו אינה נכונה. לטעמי לא הצליח ב"כ התובע להוכיח בחקירה שמדובר בשיק שניתן בחתימתו של הנתבע. כדי שניתן יהיה לחייב אדם בחיוב שטרי חייבת להיות חתימתו על המסמך לא ניתן לחייב בחיוב שטרי ללא חתימה גם אם השיק הגיע לידיו של אוחז כשורה. בהעדר חתימה אין מסמך שניתן לחייב על פיו. ככל שטענת התובע היא כי הנתבע עשה קנוניה אם אחרים על מנת לרמות אותו התביעה לא צריכה להיות תביעה שטרית אלא תביעה כספית בגין אותה מרמה נטענת שלטעמי אף היא לא הוכחה בהליך זה.
הנתבע נתן הסבר מדוע לא הגיש תלונה במשטרה מיד עם היוודע לו על גניבת השיקים. לדבריו הוא סבר שביטול השיקים בבנק מספיק וניתן לראות שאכן נעשה ביטול מיידי של השיקים בבנק. אין גם ללמוד מכך שהשיק חולל מסיבה של א.כ.מ . שטענת הנתבע אינה נכונה שכן על פי הוראות בנק ישראל גם שיק שניתנה לגביו הוראת ביטול יוחזר מסיבת א.כ.מ. אם אין בחשבון די כספים כדי לכסות את סכום השיק.
העולה מכל האמור הוא שטענת הנתבע לפיה השיק זוייף לא נסתרה ובנסיבות אלה לא ניתן לחייב את הנתבע לשלם את סכום השיק לפיכך אני מורה על סגירתו של תיק הוצל"פ 03/28695/10/0 .
ניתנה והודעה היום י"ג אדר א תשע"א, 17/02/2011 במעמד הנוכחים.
גד ארנברג, שופט
הוקלד על ידי: כרמלה עובדיה התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|