פש"ר
בית המשפט המחוזי חיפה
|
180-03
05/06/2011
|
בפני השופט:
מנחם רניאל
|
- נגד - |
התובע:
שחאדה חמוד
|
הנתבע:
1. אופיר דידי 2. כונס הנכסים הרשמי - מחוז חיפה
|
|
החלטה
זו בקשה לעיון חוזר בהחלטתי מיום 3.3.11 על ביטול פשיטת הרגל, לאחר שהחייב לא נענה להחלטתי מיום 1.2.11 ולא שילם תשלומיו.
החייב טוען שהכונ"ר בתגובתו שהוגשה ביום 11.1.11 בקשה מבית המשפט להורות לחייב להמציא מסמכים ולהבהיר שאלות שונות, והחייב המתין שבית המשפט יצווה עליו לענות לתגובת הכונ"ר ומאחר שבית המשפט לא ציווה, לא ענה החייב לשאלות. אני דוחה טענה זו של החייב. החייב אינו צריך החלטה של בית המשפט המצווה עליו לענות לדרישות הכונ"ר על מנת שיענה עליהן. ניתן לענות גם בלי ציווי של בית המשפט. יתר על כן, בהעדר נוהל אחר, בקשות נדונות לפי תקנה 241, המאפשרת למבקש הבקשה, שהיה במקרה זה החייב, לענות לתשובת המשיב לבקשה. היה על החייב לענות לתשובה תוך 10 ימים מקבלתה, לפי תקנה 241, ולא להמתין לציווי של בית המשפט. משלא עשה כן, אין לו להלין אלא על עצמו.
החייב טוען שהופתע מהחלטת בית המשפט מיום 1.2.11 שדחתה את בקשתו להפחתת התשלום החודשי וציוותה עליו לשלם את חוב הפיגורים שממילא היה חייב לשלם. החייב לא נתן כל טעם מדוע לא הגיש בקשתו מייד לאחר מתן ההחלטה ביום 1.2.11.
משלא נענה החייב להחלטה מיום 1.2.11, הוחלט על ביטול פשיטת הרגל ביום 3.3.11. החייב לא נתן כל טעם מדוע המתין 3 חודשים לאחר ביטול פשיטת הרגל, שהוחלט לאחר שלא נעשה להחלטה חודש לפני כן, לפני שהגיש את בקשתו לעיון מחדש והפחתת התשלום החודשי.
עיון מחדש נועד למקרה בו היה שינוי כלשהוא לאחר מתן ההחלטה. אין כל שינוי לאחר מתן ההחלטה. כל טענה לגבי המועדים הקודמים להחלטתי מיום 3.3.11 ניתן היה להגיש עד 3.3.11. החייב לא שילם את תשלומיו לאורך זמן ולא נענה להחלטות בית המשפט, ועל כן, דין פשיטת הרגל להתבטל.
פשיטת הרגל מבוססת על שיתוף פעולה של החייב עם ההליך. אם החייב אינו משתף פעולה עם ההליך, ולאחר שלא ניצל את ההזדמנויות שניתנו לו ופשיטת הרגל בוטלה, הוא מגיש בקשה לעיון מחדש לאחר כמה חודשים, ללא כל הסבר לכך, אין הוא ראוי להינות מהליכי פשיטת הרגל, ועליו לשלם את חובותיו, לפי יכולתו, במסגרת הליכי הוצאה לפועל.
לפיכך, אני דוחה את הבקשה. מאחר שהבקשה נדחתה ללא צורך בתשובה, אין צו להוצאות.
ניתנה היום, ג' סיון תשע"א, 05 יוני 2011, בהעדר הצדדים.