תא"ק
בית משפט השלום פתח תקווה
|
9030-05-09
03/03/2010
|
בפני השופט:
עדי אייזדורפר
|
- נגד - |
התובע:
מזל מזרחי
|
הנתבע:
אמיר ולצמן
|
|
החלטה
בפני תביעה לתשלום החזר הלוואה המתבססת על נספח א' לכתב התביעה, אשר חתום על ידי המבקשת והמשיב ולפיו, ניתנה הלוואה בסכום כולל של 34,600 ₪ מצד המשיב למבקשת.
המבקשת טוענת כי פרעה את ההלוואה במלואה, הן מבחינת הקרן והן מבחינת הריבית.
מעבר לטענה כללית זו, לא עלה בידי המבקשת להצביע על דבר נוסף.
יתר על כן, לטענת המבקשת, בהתאם לתצהירה, במסגרת החזר ההלוואה נמסרה למשיב המחאה אשר על פי סעיף 7 לתצהיר לא הוחזרה על ידי הבנק, אולם במסגרת חקירתה היום טענה המבקשת כי ההמחאה הוחזרה על ידי הבנק ונפרעה במזומן לידי המשיב.
ידועה ההלכה כי במסגרת דיון בבקשת רשות להתגונן, על בית המשפט לשאול עצמו האם, במידה ויעלה בידי המבקש להוכיח את טענותיו, יש בטענות אלה כדי להקים לו הגנה מפני התביעה.
בשלב זה, לא ישאל בית המשפט הכיצד מתכוון המבקש להוכיח את טענותיו.
כמו כן, בשלב דיוני זה, לא קמה למבקש כל חובה לתמוך טענותיו במסמכים ומעבר לכך ניתן אף לטעון טענה בעל פה כנגד מסמך בכתב.
בענייננו, ככל ויעלה בידי המבקשת להוכיח טענתה כי פרעה את ההלוואה, הקרן בצירוף הריבית, אזי, יש בכך כדי להוות הגנה מפני התביעה. בשלב זה, אין לזקוף לחובתה שלא תמכה טענתה בכל ראיה, שכן, כאמור, אין מחובתה לעשות כן כעת.
יחד עם זאת, אין להתעלם מן הסתירה המהותית בכל הנוגע להמחאה, וזאת אף אם המשיב לא הציג את ההמחאה במסגרת תביעתו, שכן, הסתירה נוגעת לגרסתה של המבקשת אשר בבסיסה קיימת הודאה שנמסרה המחאה, אלא שבהתאם לתצהיר לא הוחזרה ההמחאה על ידי הבנק, בעוד שעל פי החקירה הוחזרה ההמחאה ונפרעה במזומן.
בשקלול כל אלה, אני סבורה כי יש מקום במקרה זה לעשות שימוש בסמכותי בהתאם לתקנה 210 לתקסד"א, ולפיה, רשאי בית המשפט להתנות את הרשות להתגונן בתנאים.
בהתאם להלכה הפסוקה, יעשה בית המשפט שימוש בסמכותו זו, במקום שבו אלמלא ההפקדה לא היתה ניתנת רשות להתגונן מאחר ומדובר בהגנה שהינה מעין הגנת בדים.
בנוסף, קיימת טענתו של ב"כ המבקשת ולפיה, פנייתה של המבקשת למשיב נבעה מן העובדה כי לא היתה אפשרות למבקשת לפנות לגורמים כגון בנקים לקבל הלוואה, לאור מצבה הכלכלי.
אשר על כן, אני מורה כי תינתן למבקשת רשות להתגונן מפני התביעה בכפוף לכך שהמבקשת תפקיד בקופת בית המשפט סך של 5,000 ₪, עד ולא יאוחר מיום 7.4.10.
בכפוף לביצוע ההפקדה במועד, תינתן למבקשת רשות להתגונן מפני התביעה אשר לאור סכומה תתברר בסדר דין רגיל.
התצהיר התומך בבקשה ישמש כתב הגנה.
לא תבוצע ההפקדה במועד כאמור, תדחה בקשת הרשות להתגונן ויינתן פסק דין בהתאם לכתב התביעה.
ניתנה והודעה היום י"ז אדר תש"ע, 03/03/2010 במעמד הנוכחים.
עדי אייזדורפר , רשמת
הוקלד על ידי: אורית פריטס