ואח' נ' פרידמן ואח'
|
מ"ת בית משפט השלום ראשון לציון |
49031-07-10
18.5.2011 |
|
בפני : שרית זמיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: 1. ניב פרידמן 2. אריאל טליאז 3. אבירן דורי |
| החלטה | |
החלטה
(בענינו של המשיב 2 בלבד)
בפני בקשה לעיון חוזר בענינו של המשיב במסגרתה מתבקשת אני לאפשר למשיב לצאת לנופש וטיול משפחתי בבורגס בין התאריכים 29/05/11 ועד 02/06/11.
כנגד המשיב שבפני ואחרים הוגש כתב אישום המייחס להם עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע (שוד), שיבוש מהלכי משפט בצוותא חדא, שינוי זיהוי של חלק מרכב בצוותא חדא, והחזקת סכין שלא כדין.
במקביל להגשת כתב האישום הוגשה בקשה למעצר עד תום ההליכים.
בענין זה נתנה שורה ארוכה של החלטות על-ידי בית המשפט. מלכתחילה שוחרר המשיב למעצר בית מלא בפיקוח אנושי ובאיזוק. לאחר מכן מעת לעת ניתנו הקלות ובעת הזו מצוי המשיב במעצר בית לילי בלבד.
ב"כ המשיב מבקש לאפשר את היציאה לחופשה כאמור, ומדגיש כי מדובר בחופשה משפחתית שתואמה עבור מס' רב של אנשים, ביניהם מפקחיו של המשיב ועוד מדגיש את חלוף הזמן ואת השמירה הקפדנית על התנאים.
בענין זה יאמר מיד כי המשיב כיום אינו נתון בתנאים מגבילים כלשהם בשעות היום והוא רשאי לצאת ולבוא כרצונו, לעבוד,להתאמן בקבוצת הכדורגל, להשתתף במשחקי כדורגל, כאדם חופשי לכל דבר.
מעצר הבית הלילי אכן יש בו פגיעה מסויימת בחירותו אך אין בו כל פגיעה בעיסוקיו ובפרנסתו.
בית המשפט המחוזי קבע בהחלטתו מיום 01/02/11 כי הפגיעה המסויימת הקיימת בשעות הלילה, היא ראויה, לנוכח המסוכנות הנשקפת מן המשיב, בשים לב לעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.
בעת הזו, כאשר מתבקשת הקלה בתנאי שחרורו, יש לבחון מחד את האינטרס של הנאשם שיתאפשר לו לבצע את הפעולה המבוקשת ולצאת לנופש, ומאידך את האינטרס הציבורי שלשמו הושם במעצר בית לילי.
כאשר האינטרס הפרטי הוא ממשי וחשוב, כגון הצורך להתפרנס או הצורך להשלים לימודים, נסוג לעיתים האינטרס הציבורי שבהפחתת המסוכנות ובית המשפט יתיר את המבוקש.
במקרה שלפני האינטרס הפרטי בו מדובר, הגם שלא ניתן להקל בו ראש, אינו מהחשובים במיוחד, הן לאור אופי הארוע בו מדובר וטיבו, והן לאור יכולת השליטה בשאלת עיתויו באופן שהחופשה המשפחתית תתוכנן לאחר שיגזר דינו של המשיב.
לפיכך- באיזון שבין האינטרס הפרטי לאינטרס הציבורי, גובר האחרון ואין אפשרות להענות בחיוב לבקשה.
אשר על כן אני דוחה את הבקשה.
ניתנה והודעה היום י"ד אייר תשע"א, 18/05/2011 במעמד הנוכחים.
שרית זמיר, שופטת
הוקלד על ידי: אפרת אלבכר התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|