ה"פ 63002-03-15 - פסקדין
|
ה"פ בית המשפט המחוזי |
63002-03-15
11.3.2016 |
|
בפני השופט: יעקב שפסר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשים: 1. רועי תלמי 2. נירית תלמי 3. רועי תלמי 4. נירית תלמי |
המשיבים: 1. זאב רוטשטיין 2. המרכז הרפואי ע"ש שיבא 3. מדינת ישראל-משרד הבריאות |
| החלטה | |
|
בקשה לתיקון המרצת פתיחה על ידי צירוף המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (להלן: בית החולים איכילוב), ומנהלו – פרופ' רוני גמזו כמשיבים נוספים בתיק, ולהורות להם לפרט בתצהיר האם התקיימו בביה"ח איכילוב הליכי בדיקה ו/או בירור ו/או דיון לאחר לידת בנם של המבקשים, באשר לנסיבות לידתו במומיו, לפרט אלו מסמכים נערכו בעת בירור המקרה ולהמציאם לאלתר למבקשים.
כן עותרים המבקשים להעברת הרביזיה שבוצעה בביה"ח איכילוב לבדיקות ה- MRI העוברי ו/או כל מסמך אחר שנערך בבית החולים בקשר עם בדיקות ה – MRI הנ"ל.
לחלופין ובמידה ויובהר כי אין מסמכים כתובים בנדון, עותרים המבקשים להעביר לידיהם סיכום כתוב וחתום ע"י הגורמים הרפואיים המוסמכים של כל הבדיקות ו/או הבירורים ו/או הדיונים מכל סוג שהוא שנערכו ביחס לבדיקות ה- MRI העוברי שבוצעו למבקשת 1 במהלך הריונה נשוא הבקשה וזאת תוך העלאת הדברים על הכתב עתה.
רקע הבקשה הינו תובענה שהוגשה על ידי המבקשים למתן צו המורה לבית החולים שיבא ומנהלו להמציא מסמכים הנוגעים להליכי בדיקת MRI עוברי שביצעה המבקשת 1 בבית החולים שיבא במהלך הריונה משנת 2011. בבקשה זו עותרים כאמור המבקשים להוסיף את בית החולים איכילוב ומנהלו כמשיבים נוספים.
כעולה מבקשתם של המבקשים, פנו הם לאחר הגשת התובענה לבית החולים איכילוב, אשר מסר להם כי כל המידע הנוגע לטיפול בבנם לאחר לידתו במומיו, נרשם רק ברשומה רפואית וזו נמסרה לידיהם במלואה. עוד מסר בית החולים איכילוב, כי על אף שהצוות הרפואי של בית החולים עיין בבדיקת ה – MRI שבוצעה בבית החולים שיבא במהלך ההריון, אין בבית החולים מסמך המהווה רביזיה של בדיקת ה – MRI.
תמצית טיעוני המבקשים היא, כי בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי, רשאי בית המשפט להתיר תיקון כתבי הטענות בכל עת, בשל מעשה אחד או סדרה אחת של מעשים, שאילו הוגשו נגדם תובענות נפרדות, היתה מתעוררת בהן שאלה משותפת, משפטית או עובדתית, וכן להורות על צירוף בעלי דין שנוכחותם דרושה, כדי לאפשר לבית המשפט לפסוק והכריע ביעילות בכלל השאלות הכרוכות בתובענה. מאחר ומדינת ישראל היא הבעלים של שני בתי החולים, יהא בתיקון המבוקש כדי לחסוך לטענתם כפל דיונים והליכים משפטיים מיותרים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|