ה"פ 56478-09-11 סוויסל השקעות בע"מ נ' אורנה ברוש ואח' - פסקדין

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
56478-09-11
4.9.2015
בפני השופט:
חיים טובי

- נגד -
המבקשת:
סוויסל השקעות בע"מ מ. צור
עו"ד מ. צור
המשיבות:
1. אורנה ברוש
2. דליה סמדר
3. רביד שירותי נסיעות בע"מ
4. חברת פרופ' סקפה - שירותי בריאות

עו"ד י.פסי
עו"ד מר יוסף כלף
עו"ד פרופ' סקפה
פסק - דין

 

 

זכותן של מי עדיפה בנסיבות מקרה דנן: של המבקשת, מכוחה של עסקת מכר נטענת והערת האזהרה שנרשמה לזכותה במקרקעין מושאי העסקה, או של המשיבות 1,2 שלטובתן נרשמו עיקולים על המקרקעין, במועד מאוחר להערת האזהרה? – זוהי השאלה העיקרית העומדת להכרעה בתובענה שלפני.

 

מבוא ורקע עובדתי

1.המשיבה 3, חברת רביד שירותי נסיעות בע"מ (להלן: "חברת רביד" או "רביד") הינה הבעלים הרשום של נכס מקרקעין (משרד), הממוקם בקומה הראשונה בבניין המצוי ברחוב סוקולוב 34, רמת השרון, והידוע כחלקת משנה 69/21 בגוש 6417 (להלן: "המשרד" או "הנכס").

 

2.בתאריך 22/10/2007 נחתם הסכם בין חברת רביד לבין המבקשת, סוויסל השקעות בע"מ (להלן: "המבקשת" או "סוויסל"), לפיו רכשה האחרונה מרביד את המשרד בתמורה לתשלום סך של 150,000$ בתוספת מע"מ (להלן: "הסכם המכר" או "עסקת המכר"). התמורה, כך על פי ההסכם, אמורה הייתה להשתלם במלואה למחרת יום ההסכם ואילו המע"מ, אמור היה להיות משולם במועד החיוב וכנגד מתן חשבונית מס מתאימה.

 

3.ביום שלמחרת ההסכם, 23/10/2007, נרשמה לטובת המבקשת הערת אזהרה בספרי המקרקעין (להלן: "הערת אזהרה"), זאת בטרם שולמה התמורה החוזית, שכן זו שולמה בשיק דחוי לתאריך 29/10/2007 (להלן: "השיק הדחוי").

 

4.זאת לדעת, כי מר יוסף כלף, מנהלה של רביד ובעל מניות בה (להלן: "כלף"), והגברת סלי פנשו (להלן: "פנשו"), המנהלת ובעלת המניות במבקשת – הינם בני זוג למן שנת 2003, המתגוררים תחת קורת גג אחת (דירה ברמת השרון) ולהם נכסים משותפים, שישה במספר, הרשומים על שמם, בחלקים שווים בינותם.

 

5.עוד יש לידע, כי עובר לעסקת המכר הייתה בתה של הגברת פנשו, סופי יוהנט (להלן: "סופי"), בעלת מניות בחברת רביד ותיפקדה בפועל כמנהלת החברה, למצער בשנתיים שקדמו לעסקת המכר. הגברת פנשו ובנה ניקולס יוהנט (להלן: "ניקולס") היו רשומים, עובר לחתימת הסכם המכר, כמנהלי החברה.

 

6.קודם לעסקת המכר, ביום 20/8/2007, הודיעה רביד לעובדיה (עשרה במספר) על הפסקת פעילותה העסקית, וזאת בשל קשיים כספיים אליהם היא נקלעה.

המשיבה 1, הגברת אורנה ברוש (להלן: "ברוש") והמשיבה 2, הגברת דליה סמדר (להלן: "סמדר") – נמנו על עובדיה המפוטרים של רביד, ושימשו כסוכנות נסיעות במבקשת משך שנים. (ברוש וסמדר ייקראו להלן, יחדיו: "המשיבות").

 

7.הואיל ורביד סירבה לשלם למשיבות, פיצויי פיטורין; יתרת שכר עבודה; וזכויות סוציאליות אחרות – הגישו האחרונות תביעות (כל אחת בנפרד) לבית הדין הארצי לעבודה בתל אביב (להלן: "בית הדין") כדלקמן:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>