ה"ט
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
45885-02-15
19/02/2015
|
בפני השופט:
אריאל צימרמן
|
- נגד - |
מבקשים:
1. אהוד ניצן 2. ניצן משה 3. ענת טל קטלב
עו"ד יוסף קפלן עו"ד אורי רונן
|
משיבים:
1. יניב דרעי 2. יקיר חליאוה 3. חן סוסו 4. גבי בוניאשוילי 5. יחיאל אזוט 6. יהודה סרור 7. קובי פריטה 8. איציק בן לולו 9. ברמי גיורא
|
החלטה |
המבקשים, מנהלים בחברת תרכובות ברום בע"מ, עותרים לצו לפי חוק מניעת הטרדה מאיימת התשס"ב-2001 נגד המשיבים, עובדים בחברה, המטרידים אותם לפי הנטען בדרך של הפגנות חוזרות מול בתיהם הפרטיים, בשעות מוקדמות ומאוחרות, תוך הקמת רעש והשמעת איומים ואגב תליית שלטים בגנותם של המבקשים, כך נטען. זאת על רקע ניסיונם של המשיבים להביא מחאתם על פיטורים בחברה, פרי שינויים ארגוניים נטענים בה.
דיון בבקשה יתקיים ביום 25.2.15, שעה 10:00. עם זאת, ומבלי לגבש עמדה בתיק כמובן כל עוד לא נשמעה עמדת המשיבים, הרי שדומה שבשים לב לכך ששאלת זכות ההפגנה מול בתים פרטיים של אנשי ציבור, ומקל וחומר מי שאינם אנשי ציבור, זכתה למענה נרחב ועקבי בפסיקה (שממנה הביאו המבקשים בבקשתם), טוב יעשו המשיבים אם יבחנו את התוחלת שבמיצוי הדיון המשפטי. כאבם של המשיבים ברור ומכמיר לב, ורצונם להביע מחאתם מובן אף הוא. עם זאת, גם הדרכים החוקיות להבעת כאבם ומחאתם אלה ברורות ומוגבלות. יש לתור אחר דרכים אפקטיביות אך חוקיות שיאפשרו את הבעת המחאה, ואם יסתייע הדבר – גם להסרת חרב הפיטורין מעל צוואר העובדים.
המשיבים מתבקשים להודיע עד יום 24.2.15 האם יש צורך בקיום הדיון, ומוטב כי יעשו כן לאחר תיאום עם ב"כ המבקשים.
עד החלטה אחרת בעקבות הדיון או הודעת המשיבים, הרי שהמשיבים יימנעו מליצור קשר כלשהו עם המבקשים (זולת המתחייב במסגרת עבודת החברה) או מי מבני משפחותיהם הגרים עמם, לאיים עליהם, להטרידם בכל דרך, לעקוב אחרים, או להתקרב מרחק של למטה מ-100 מטר למבקשים (למעט במשרדי החברה, שגם אז מוגבלת יצירת הקשר כאמור), לבני משפחותיהם הגרים עמם, או לבתיהם הפרטיים של המבקשים.
ניתנה היום, ל' שבט תשע"ה, 19 פברואר 2015, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת