ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
|
2203-10-09
03/03/2011
|
בפני השופט:
ריבה שרון
|
- נגד - |
התובע:
ינקושור הרשקוביץ
|
הנתבע:
1. רשליקה סמיירה 2. ירון סמיירה 3. קריינה סמירה
|
|
החלטה
1.התיק נקבע לשמיעת הראיות עד גמר ולסיכומים בע"פ- ככל שהדבר יתאפשר, ליום 14.2.12 בשעה 14:30.
2.הצדדים יגישו את עדויותיהם הראשיות בתצהירים, לרבות תיק מוצגים, על פי לו"ז כדלקמן:
התובע בתיק העיקרי- עד ליום 1.6.11 (כדי לאפשר לצדדים הידברות, )והנתבעת והתובעת שכנגד - עד ליום 1.9.11, והנתבע שכנגד לצורך התביעה שכנגד, עד ליום 1.10.11. המסמכים יוגשו במקביל לתיק בית-המשפט ולצד שכנגד. מסמך אשר לא יוגש במועד, לא ניתן להגישו אלא בכפוף לאישור בית המשפט, לאחר בקשה מנומקת.
3.הודעה בדבר התנגדות לחלקים בתצהירים ו/או להגשתם וסימונם כראייה של מסמכים הנכללים בתיק המוצגים של מי מהצדדים, תעשה בתוך 14 יום ממועד קבלתם- לפי המאוחר, על מנת שהצד המבקש להגישם יערך מבעוד מועד לזימון העדים הרלבנטיים. מומלץ לצדדים להגיע מראש להסכמות בדבר הגשת מסמכים, גם אם בסייגים כמקובל, וזאת כדי לייתר את הצורך בעדויות "טכניות" וכיו"ב. התנגדות מאוחרת עלולה להדחות ו/או להביא להטלת הוצאות עקב הימשכות הדיון.
4.ב"כ הצדדים יואילו להערך לחקירות קצרות ביותר של העדים, עד 20 דקות לעד וכן יצטיידו בסמכויות מלאות לסיום התיק בפשרה - לפני שמיעת הראיות או אחריהן.
5.כל מצהיר יתייצב לדיון. הצדדים יגישו- לא יאוחר מיום 10/10/11 בקשה מנומקת לזימון עדים, לרבות עדים שמסיבה כלשהי לא ניתן להשיג מהם תצהיר, שאם לא כן- לא תותר עדותם. על הבקשה לכלול את שמו המלא של כל עד רלוונטי.
מובהר לצדדים כי הדיון לא ידחה באם יתברר כי הוגשה בקשה לזימון עד שאינה כוללת את שם העד או הגורם הרלוונטי וכי משום כך התייצב עד שאינו הגורם הנכון והמתאים למסירת הפרטים הנחוצים מגוף מסויים.
6.זימונו של כל עד שאינו מומחה, מותנית בהפקדת הסך של 400 ₪ לכל עד ומראש בקופת בית המשפט, בד בבד עם הגשת ההזמנה, אלא אם אורה על הפקדת סכום אחר, לאחר שהבקשה לזימון עדים תובא בפני.
בהעדר הפקדות- העדים לא יזומנו.
על צד המזמן עדים לדאוג להזכירם את מועד הדיון 30 יום מראש.
7.פטור מהפקדת שכר עדות, כפוף לאישור בכתב מהעד, כי ענין זה הוסדר מולו ישירות וכי אין צורך בהפקדה כספית.
8.הדיון לא ידחה בגין אי התייצבות של עד כלשהו מסיבה שלא תתקבל על דעתו של בית המשפט, תצהירו של עד שלא יתייצב יוצא מהתיק, גם אם מדובר בתצהירו של בעל דין.
9.פגרות, חופשות, שביתות, עיצומים וכו' יבואו במנין הימים והמועדים שנקבעו בהחלטתי
10.מומלץ לצדדים לשוב ולבוא בדברים ולנסות ולייתר את ההתדיינות בנסיבותיו של תיק זה ולכל הפחות להגיע להסכמות דיוניות שתקצרנה את משך ההתדיינות או תקלנה עליה. הצדדים אף ישקלו הליך של גישור במקביל להליך בבימ"ש.
ניתנה והודעה היום כ"ז אדר א תשע"א, 03/03/2011 במעמד הנוכחים.
ריבה שרון, שופטת
הוקלד על ידי: נועה לוי