אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הראל בע"מ - חברה לבטוח נ' אקפר ואח'

הראל בע"מ - חברה לבטוח נ' אקפר ואח'

תאריך פרסום : 16/09/2010 | גרסת הדפסה

תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
174907-09
14/09/2010
בפני השופט:
אלי ספיר

- נגד -
התובע:
הראל חברה לבטוח
הנתבע:
1. סדיקוב אקפר
2. אלבר שירותי מימונית בע"מ
3. אלכסנדר זנ
4. הראל חברה לבטוח בע"מ

החלטה,פסק-דין

ת.א. 410-09-09

התובעת

אלבר שירותי מימונית בע"מ

נגד

הנתבעים

1. אלכסנדר זנדל

2. הראל חברה לבטוח בע"מ

החלטה

על הראל לשלם לעד הוצאות הופעתו בסכום של 350 ₪.

ניתנה והודעה היום ו' תשרי תשע"א, 14/09/2010 במעמד הנוכחים.

אלי ספיר, שופט

פסק דין

מדובר בשתי תביעות הדדיות לגבי נזק בתאונה.

המחלוקת בין הצדדים הינה, האם כאשר רכב הראל היה במהלך עקיפת רכב הנהוג בידי אקפר סדיקוב, הרכב השני סטה לפתע שמאלה כדי להיכנס לחניה כטענת עד התובעת הראל או שהרכב הנהוג בידי אקפר סדיקוב כבר החל לפנות ואז הגיח רכב הראל ופגע בו.

לאחר ששמעתי את העדויות ובחנתי את הטענות הגעתי למסקנה חד משמעית כי התביעה של הראל בע"מ דינה להתקבל והתביעה של אקפר סדיקוב ואלבר אמורה להידחות.

ואלו הנימוקים להחלטתי:

1. בחנתי את עדויות שני הנהגים והגעתי למסקנה כי עדותו של אלכס זנדר עדיפה. עד זה הסביר את מהלך הנסיעה שלו ואת הסטייה הפתאומית של רכב אלבר שמאלה ואני נותן אמון לעדותו.

2.בחנתי את עדותו של אקפר לגבי רכב נוסף שהיה ואינני מקבל גרסה זו.

3.אני קובע, כי התאונה אירעה בדיוק כפי שהעיד נהג הראל וכי במהלך עקיפתו הרכב השני סטה באופן פתאומי שמאלה ולכן הוא אחראי לקרות התאונה.

4.העובדה שמר אקפר מודה שרצה לסטות שמאלה לעבר החניות שנמצאות בניצב והעובדה שלא ראה כלל לטענתו את הרכב השני שהיה מעורב בתאונה, רק מחזקים את עדותו של נהג הראל.

לאור האמור בת.א. 174907/09, אני מחייב את הנתבעים, באמצעות הנתבעת 2, לשלם לתובעת סכום של 24,178 ₪, בצרוף הפרשי הצמדה מיום 9.7.08, בצרוף אגרת בית משפט בסכום של 337 ₪, בצרוף הוצאות העד בסכום של 350 ₪ ובצרוף שכ"ט עו"ד בשיעור של 10% + מע"מ.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ