מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הנרי אמר נ' ישראכרט צי'ק - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הנרי אמר נ' ישראכרט צי'ק

תאריך פרסום : 07/04/2010 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות באר שבע
1134-09
06/04/2010
בפני השופט:
אור אדם

- נגד -
התובע:
הנרי אמר
הנתבע:
ישראכרט בע"מ
פסק-דין

פסק דין

התובע הגיש תביעה זו ע"ס 10,000 ₪, בגין אי כיבוד הסכם לנכיון צ'קים ע"י הנתבעת, של 16 צ'קים בסך 500 ₪ כל אחד, ובס"ה 8,000 ₪.

הנתבעת טענה בכתב הגנתה, כי צ'ק ראשון ע"ס 500 ₪ אושר על ידה ביום 1.5.09 בשעה 9:44, אולם לאחר העברת צ'ק נוסף שלא אושר, העביר התובע את אותו צ'ק שאושר קודם לכן במכשיר קורא הצ'קים 15 פעמים רצופות.

לאחר מכן התקשר התובע טלפונית למוקד, טען כי העביר 15 צ'קים שונים, וניתן לו אישור טלפוני על הפקדתם, אחד לאחד.

הנתבעת טוענת כי במעשיו הנ"ל, התובע ניסה להונות אותה, ולכן אין מקום לשלם לו את תמורת הצ'קים, שפרט לאחד, כולם חזרו.

מתמליל השיחה שבין התובע ללינה, נציגת הנתבעת, עולה כי התובע טוען שמכשיר קורא הצ'קים מדפיס לו אישור באותו מספר צ'ק כל הזמן. נציגת הנתבעת אומרת לתובע כי אכן מדובר באותו מספר צ'ק, ומתקנת ידנית את מספרי הצ'קים אחד לאחד.

בדיון ביום 28.3.10, הכחיש התובע את טענת הנתבעת כאילו העביר את אותו הצ'ק שוב ושוב.

מהאישורים שהוגשו בעת הדיון וסומנו נ/1, עולה כי אכן נציגת הנתבעת החליפה ידנית את מספרי הצ'קים שוב ושוב, מצ'ק המסתיים בספרות 404, למספרי הצ'קים הנוספים בהם נקב התובע טלפונית. לא מצאתי כל סיבה גלויה לעין, שאותו מספר נרשם ע"י קורא הצ'קים שוב ושוב, זולת אם אותו צ'ק הועבר ע"י התובע שוב ושוב כטענת הנתבעת. נמצא איפוא, כי במחלוקת העובדתית המצומצמת בין הצדדים, אני מקבל את עמדת הנתבעת. ואולם, נראה לי כי אין בכך כדי להכריע את התובענה.

הנתבעת איננה חולקת על כך שהיא מאפשרת לתובע גם קבלת "אישור טלפוני" לצ'קים לנכיון, תחת העברתם במכשיר קורא הצ'קים, כפי שנעשה כאן.

אין מחלוקת כי נציגת הנתבעת בשם לינה, אישרה לתובע את כל הצ'קים אחד לאחד.

מרגע שהנתבעת אפשרה בהסכם מתן "אישור טלפוני" לצ'קים, עליה להיות ערה לבעיות מעין אלה שנתגלו כאן.

ייתכן שהיה על נציגת הנתבעת להיות זהירה יותר במתן האישור. ואולם, לאחר שניתן אישור טלפוני כאמור, הכל בהתאם להסכם בין הצדדים, כאשר נציגת הנתבעת נתנה לתובע אישור טלפוני למספרי הצ'קים אחד לאחד, הרי שהנתבעת איננה רשאית להתנער מאישור זה שניתן על ידה ומאחריותה לנכיון הצ'קים שאושרו.

לפיכך, לנוכח האישור הטלפוני שניתן לתובע, אני קובע כי על הנתבעת לשלם לתובע את ערכם של הצ'קים, בסך 8,000 ₪ בתוספת הפרשי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה 28.6.09 ועד לתשלום המלא בפועל (כמובן בניכוי העמלה כמוסכם בין הצדדים).

יחד עם זאת, לנוכח התנהגות התובע כפי שקבעתי לעיל, אינני מוסיף החזר הוצאות בסך 2,000 ₪ כפי שתבע, וגם אינני פוסק לו הוצאות משפט.

בקשת רשות ערעור בתוך 15 יום מבית המשפט המחוזי.

ניתן היום, כ"ב ניסן תש"ע, 06 אפריל 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ