המ"ש
בית משפט השלום אשדוד לתעבורה
|
7509-01-15
11/02/2015
|
בפני השופטת:
נועה חקלאי
|
- נגד - |
מבקשים:
פסח ענת סוליקה
|
משיבים:
מדינת ישראל
|
החלטה |
המבקשת פנתה בבקשה לבית המשפט לעשות שימוש בסמכותו מכח סעיף 230 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] התשמ"ב – 1982 ולהורות על הארכת מועד להישפט בגין הדוח נשוא הבקשה.
עסקינן בדוח אשר מייחס לה עבירה של אי ציות לתמרור עצור, עבירה מיום 10.12.13.
המבקשה נימקה בקשתה בכך שיגרם לה עיוות דין באם תידחה בקשתה, שכן לדבריה לא ביצעה העבירה, אך בחרה לשלם הדוח מאחר שהחליטה לחסוך את ההליך משפטי ומתוך הסתמכות, כך לדבריה, על העובדה שבדוח שקיבלה רשום כי תיזקף לחובתה נקודה אחת ולא 4 נקודות כפי שנזקפו בפועל, דבר שהביא אותה לצבירת ניקוד אשר הובילה לכך שהוטלה עליה שלילה מאת משרד הרישוי.
לדבריה מספר חודשים לאחר רישום הדוח נודע לה על צבירת הניקוד כאמור.
המשיבה מתנגדת לבקשה, לדבריה מדובר בדוח ישן ובפסק דין חלוט. המשיבה אף צירפה לבית המשפט העתק הדוח שנמסר למבקשת ממנו עולה בבירור כי בגוף הדוח רשום כי בגין העבירה יזקפו לחובת המבקשת 4 נקודות ולא נקודה אחת כטענתה.
דיון והכרעה
בהתאם לסעיף 229 (ח) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] התשמ"ב – 1982 יחשב תשלומו של דוח כהודאה באשמה, הרשעה ונשיאה בעונש אלא אם תובע משטרתי ביטל הדוח לאחר תשלומו.
מכאן – תשלום הדוח הופך אותו לחלוט וחל עיקרון סופיות הדיון.
( ראה ע"פ 2626/07 (מחוזי חיפה) אבני נגד מד"י, ע"פ 5242/08 (מחוזי באר-שבע) אבו קטן נגד מד"י)
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת