לפני בקשה דחופה מטעם החייבות, לביטול ההליכים אשר ננקטו נגדן, בטרם המצאת אזהרה ובמעמד צד אחד.
התיק דנן נפתח ביום 15.10.2013, לביצוע הסכם פשרה, אשר קיבל תוקף של פסק, המחייב את החייבות לכאורה, לשלם לזוכה סך 40,000,000 ש"ח, נכון למועד חתימת ההסכם.
יוער, כי תיק ההוצאה לפועל, נפתח על סך 20,000,000 ש"ח משיקולי אגרה.
בהתאם להוראות פסק הדין נקבעו בין היתר הקביעות שלהלן:
א. בסעיף 1 לפסק הדין:
"מוסכם על הצדדים כי ההפקעה נשוא העתירה תושלם ותבוצע באופן שהמקרקעין נשוא העתירה יועברו לבעלות
________, כאמור בהסכם זה ובהתאם לתנאיו...".
ב. בסעיף 3 לפסק הדין
"בהתאם ובתמורה להפקעת
_________ יפצו השיבות את העותרת באחת משתי דרכים. 3.1 בהעברת קרקע חליפית, מתוך מקרקעי תכנית
________, אם תאושר בתוך 3 שנים התוכנית כפי שהופקדה... 3.2 על דרך של פיצויי הפקעה, מוגדרים ומוסכמים כמפורט בהסכם זה. 3.3 למען הסר ספק מוסכם בין הצדדים כי ברירת העותרת לבחירת החלופה לקבלת פיצוי כספי עפ"י המנגנון המפורט בסעיף 10 לעיל, הינה אך ורק בתום המועד של 36 חודש ולא בתוך תקופת 36 חודשים".
ג. בסעיף 5 לפסק הדין:
"הצדדים מסכימים בזאת, כי השלמת הליכי ההפקעה תתבצע בתוך תקופה של 36 חודש מיום חתימת הסכם זה או לאחר אישורה למתן תוקף של תכנית
________. לפי המאוחר בים השניים...".
ד. בסעיף 6 לפסק הדין:
"שני הצדדים להסכם זה יפקידו למעמד אישורו של ההסכם ייפוי כוח בלתי חוזר לביצוע כל הפעולות לרישום המקרקעין עפ"י הסכם זה לידיו הנאמנות של עורך-הדין עופר טויסטר, הנאמן ימסור את יפוי כוח לידי הצד הרלוונטי, כאשר ישתכללו התנאים בהסכם זה. במקרה של מחלוקת, תהא לו סמכות של בורר לפי חוק הבוררות, במסגרת זאת הוא יפעל עפ"י הסכם זה והדין הכללי, הסכם זה מהווה לצורך העניין הסכם בוררות".
ה. בסעיף 10 לפסק הדין:
"מוסכם בין הצדדים כי ככל שהתכנית לא תהא חלוטה תוך 36 חודש מחתימת הסכם זה, ו/או לא ניתן לממש את רישום החלקות ע"ש העותרת לפי סעיף 5 לעיל, זכאית העותרת לכך כי המשיבות תשלמנה לעותרת את סכום פיצויי ההפקעה בגין
___________, אשר נקבע בהתאם לחוות הדעת השמאית בסך שך 40 מיליון נכון למועד חתימת הסכם זה. לסכום זה יתווספו הפרשי הצמדה למדד ... לעותרת תהא הזכות להודיע למשיבות כי היא מאריכה את המועד של 36 חודשים לתקופה/ות נוספת/ות לפי שיקול דעתה".
בד-בבד עם הגשת הבקשה לביצוע פסק-הדין, הגישה הזוכה בקשה דחופה להטלת עיקולים אצל צדדי ג' בטרם המצאת אזהרה לחייבות.
הבקשה לנקיטת הליכים הנ"ל נדונה בפני כב' הרשם א' אבני, הבקשה אושרה והוטלו עיקולים על זכויות ונכסי החייבות אצל מחזיקים שונים מרביתם מוסדות בנקאיים.
החייבות הגישו ביום 14.11.2013 בקשה בהולה לביטול העיקולים במעמד צד אחד, הבקשה הועברה לזוכה לתגובתה ומכאן החלטתי:
עיקר טענות הצדדים
: