תא"מ
בית משפט השלום חיפה
|
4727-11-10
06/07/2011
|
בפני השופט:
תמר נאות פרי
|
- נגד - |
התובע:
הכשרת הישוב ביטוחים בע"מ
|
הנתבע:
1. נעה הובלות רמסע בע"מ 2. מנורה מבטחים ביטוח בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
הצדדים הסמיכו את בית המשפט ליתן פסק דין בהתאם לסעיף 79(א) לחוק בית המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד-1984 וזאת לאחר שנשמעו הראיות.
עיקר המחלוקת הינו תאונת דרכים שארעה ביום 28.02.10.
התובעת הינה חברת הביטוח אשר ביטחה בכל המועדים הרלבנטים משאית אשר בה נהג במועד הרלבנטי מר דיאב מוחמד.
הנתבעות הינן הבעלים והמבטחת של משאית נוספת אשר בה נהג בעת הרלבנטית מר חאלד מזאריב.
אין חולק כי ביום הארוע עמדו שתי המשאיות בתור הכניסה לנמל חיפה, והמתינו לבידוק הבטחוני. בשלב מסוים סטתה המשאית שבה נהג מר מזאריב לתוך הנתיב בו הייתה המשאית שבה נהג מר דיאב. שני הנהגים חלוקים באשר לנסיבות המדוייקות של סטיית המשאית האחת אל תוך הנתיב של המשאית השנייה.
לאחר בחינת כתבי הטענות על צרופותיהם, ניתוח עדויות הנהגים ושקילת סיכום הטענות מטעם הצדדים, מסקנתי הינה כי דין התביעה להתקבל בחלקה וכי על הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת סכום של 6,500 ₪, בתוספת שכ"ט עו"ד בסך 1,300 ₪ (סכום הכולל מע"מ) והשבת אגרת בית משפט ששולמה. ניתן פטור מתשלום המחצית השנייה של האגרה.
באשר להוצאות שנפסקו לעד, מר מזאריב – לאחר ששקלתי את הדברים, אני מוצאת שאף אם הודיעו ב"כ הנתבעות לעד שהדיון ביום 20.06 מבוטל, היה עליהם להודיע לו שמתקיים במקום זה דיון ביום 07.07.11. אם חשבו ב"כ הנתבעת שיש צורך לשלוח זימון חדש לקראת הדיון ביום 07.07.11 הם היו צריכים לבקש זימון שכזה (וזאת בהתייחס לסעיף 1 של ההודעה שלהם), שכן בית המשפט לא שולח זימונים חדשים, אלא אם כן הוא מתבקש לעשות זאת. לאור כך לא אפסוק לטובת מר מזאריב הוצאות נוספות בגין הדיון שהתקיים היום, ולכן יש לשלם לו את ההוצאות כפי שנפסקו בהחלטה מיום 20.06.11 וההוצאות תתייחסנה הן להתייצבותו בבית המשפט ביום 20.06.11 והן להתייצבותו היום.
ניתן היום, ד' תמוז תשע"א, 06 יולי 2011, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת