תיק צבאי
בית הדין הצבאי המחוזי מטכ"ל
|
954-12
20/09/2012
|
בפני השופט:
אל"ם אורלי מרקמן נשיאה
|
- נגד - |
התובע:
התובע הצבאי עו"ד סרן רפאל רוזנשיין
|
הנתבע:
טוראי י.ב. עו"ד רס"ן יובל קגן
|
הכרעת דין וגזר דין |
על פי הודאתו, מורשע הנאשם בעבירה של שימוש בסם מסוכן, לפי סעיף 7 (א) ו- (ג) סיפא לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג - 1973, בהתאם לכתב האישום המתוקן ולפרטים הנוספים.
ניתנה והודעה היום,
20/09/2012
, בפומבי ובמעמד הנאשם והצדדים.
________________
נשיאה
גזר - דין
הנאשם, טוראי י.ב., הורשע על פי הודאתו בעבירה של שימוש בסם מסוכן לאחר שהשתמש בסם מסוג קנאביס, בשתי הזדמנויות שונות, במקומות לא ידועים, בצוותא עם שני חיילים.
הנאשם התגייס בתאריך 06/12/2009 והוא משרת כנהג. הנאשם שיתף פעולה בחקירה ולאחרונה, בתקופת המעצר, המליצה וה"ל לפטור אותו משירות צבאי. זה המקום לציין כי לנאשם נסיבות חיים קשות. אביו נפטר ואמו שאיננה בקו הבריאות, מתקשה לפרנס את המשפחה.
במצב דברים זה ניתן לכבד את הסכמת הצדדים.
על הנאשם מוטלים, אפוא, העונשים הבאים:
- 60 (שישים) ימי מאסר לריצוי בפועל, שמניינם מתאריך 23/08/2012 (מועד תום ריצוי עונש המאסר בפועל בתיק צפ 452/12, כך שהנאשם ירצה עונש מאסר בפועל בן 120 (מאה ועשרים) ימים סה"כ, בגין תיק צפ 452/12, ומט 954/12).
- 60 (שישים) ימי מאסר מותנה, למשך 3 (שלוש) שנים שלא יעבור עבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים. בהתאם להסכמת הצדדים, יחול התנאי החל מהיום, מועד מתן גזר הדין.
- 60 (שישים) ימי מאסר מותנה, למשך 2 (שנתיים) שלא יעבור עבירה של סירוב להיבדק לשם גילוי שימוש בסמים מסוכנים לפי סעיף 127א + 250א לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו - 1955.
העתק מגזר הדין יועבר לעיון מפקד בס"כ
X, לשם שקילת ההפחתה המנהלית בעונשו של הנאשם.
-
זכות ערעור כחוק.
-
ניתנה והודעה היום,
20/09/2012
, בפומבי ובמעמד הנאשם והצדדים.
______________
נשיאה
העתק נכון מהמקור
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת