תיק צבאי
בית הדין הצבאי המחוזי צפון
|
533-12
22/08/2012
|
בפני השופט:
סא"ל טלי פריד - אב"ד
|
- נגד - |
התובע:
סא"ל טלי פריד - אב"ד עו"ד סגן מיכאל עצמון [במיל']
|
הנתבע:
טוראי א.א. עו"ד אסי פיסו [במיל']
|
הכרעת דין וגזר דין |
הנאשם מורשע, על פי הודאתו, בעבירה של היעדרות מן השירות שלא ברשות, לפי סעיף 94 לחש"צ, התשט"ו-1955, בכך שנעדר מיחידתו גדוד ההובלה
xxxמיום 23/10/2011 ועד יום 24/07/2012 למשך 276 ימים, בהתאם לכתב האישום ולפרטים הנוספים.
ניתנה והודעה היום, 22 באוגוטס 2012, ד' באלול התשע"ב, בפומבי ובמעמד הנאשם והצדדים.
_________
אב"ד
גזר דין
הנאשם, טוראי א.א., הורשע על פי הודאתו בהיעדרות ללא רשות מיחידתו לתקופה בת 276 ימים, שבסופה התייצב.
מדובר במי שגויס לצה"ל במהלך חודש דצמבר 2010, סיים הכשרה בסיסית והוצב בתפקיד במערך הטכני, הוא החל ברצף של היעדרויות וכליאות. בעברו הליך משמעתי בגין היעדרות, כמו כן עמד לדין בפני בית דין צבאי בספטמבר 2011 וזאת בגין היעדרות ממושכת בת 174 ימים.
מחוות דעת הקב"נית עולה כי הנאשם עזב את בית הוריו לפני מספר שנים ועבר להתגורר עם סבתו המבוגרת והחולנית. הנאשם חסר מוטיבציה להמשך שירות ונתון בקשיים נוכח נסיבותיו האישיות. הקב"נית סבורה כי סיכויו של הנאשם להשתלב בשירות תקין נמוכים ביותר. לא הוצג לעיוני דו"ח מערך גחל"ת.
בנסיבות אלו מצאתי לכבד את עתירת הצדדים לעניין עונשו של הנאשם.
לפיכך, נגזרים עליו העונשים הבאים:
א. מאה וארבעים (140) ימי מאסר לריצוי בפועל, שמניינם מיום מעצרו.
ב. שבעים וחמישה (75) ימי מאסר על תנאי למשך שנתיים (2), שלא יעבור עבירה בניגוד לסעיפים 94, 92 או 121 לחוק השיפוט הצבאי, תשט"ו - 1955.
ג. עונש המאסר המותנה, בן שבעים (70) ימים, שהוטל על הנאשם בתיק מטכ"ל 845/11 יופעל וירוצה בחופף לעונש המאסר בתיק הנוכחי. סך הכל ירצה הנאשם מאה וארבעים (140) ימי מאסר, החל מיום מעצרו.
העתק מגזר הדין יועבר למערך גחל"ת אשר יפעל להשלמת איבחונו של הנאשם.
ניתנה והודעה היום, 22 באוגוטס 2012, ד' באלול התשע"ב, בפומבי ובמעמד הנאשם והצדדים.
זכות ערעור כחוק, הודעה.
_________
אב"ד