צפון
בית הדין הצבאי המחוזי במחוז שיפוטי צפון
|
743-12
07/11/2012
|
בפני השופט:
אל"ם מאיה הלר - נשיאת ביה"ד
|
- נגד - |
התובע:
התובע הצבאי עו"ד סרן יעל פנחסי
|
הנתבע:
סמ"ר א.ב.ז עו"ד רינת לוי מוסקוביץ'
|
הכרעת דין וגזר דין |
הנאשם מורשע, על פי הודאתו, בעבירה של היעדרות מן השירות שלא ברשות, לפי סעיף 94 לחש"צ, התשט"ו-1955, בכך שנעדר מיחידתו גד' חי"ר
xxx מיום 23/08/2009 ועד יום 04/11/2012 למשך 1170 ימים, בהתאם לכתב האישום ולפרטים הנוספים.
ניתנה והודעה היום, 7 בנובמבר 2012, כ"ב בחשון התשע"ג, בפומבי ובמעמד הנאשם והצדדים.
_________
נשיאה
גזר דין
הנאשם, סמ"ר במיל' א.ב.ז, הורשע על פי הודאתו בהיעדרות ללא רשות מיחידתו לתקופה בת 1170 ימים, שבסופה התייצב.
מדובר במי שלא התייצב לשירות מילואים פעיל בן 5 ימים למטרת תרגיל גדודי אליו נקרא כדין. זוהי היעדרותו הראשונה משירות צבאי. יצויין כי מדובר במי שהשלים שירות חובה מלא בשנת 2003 כלוחם. מאז אף שירת בתנאי קבע במשך מספר חודשים.
מדברי באי כח הצדדים למדתי כי הנאשם לא היה מודע למשלוח הצו בשל מעבר דירה ואולם מייד כשנודע לו כי הוא מוכרז כעריק התייצב והסגיר את עצמו. הנאשם עובד במקום עבודה מסודר, ומעסיקתו שיבחה את תפקודו ותכונותיו.
בנסיבות אלו מצאתי לכבד את עתירת הצדדים לעניין עונשו של הנאשם.
לפיכך, נגזרים עליו העונשים הבאים:
א. שלושה (3) ימי מאסר לריצוי בפועל, שמניינם מיום מעצרו.
ב. ארבעים וחמישה (45) ימי מאסר על תנאי למשך שנתיים (2), שלא יעבור עבירה בניגוד לסעיפים 94, או 121 לחוק השיפוט הצבאי, תשט"ו - 1955.
ג. הורדה לדרגת סמל.
ד. קנס בסך ארבע מאות (400) ש"ח אשר ישולם על ידי הנאשם בתשלום אחד (1) וזאת עד ליום 15/11/2012, או חמישה (5) ימי מאסר אם לא ישולם הקנס במועדו.
ניתנה והודעה היום, 7 בנובמבר 2012, כ"ב בחשון התשע"ג, בפומבי ובמעמד הנאשם והצדדים.
זכות ערעור כחוק, הודעה.
_________
נשיאה