- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
הכרעת דין וגזר דין בתיק פ 1271/04
|
פ בית משפט השלום תל אביב-יפו |
1271-04
7.9.2005 |
|
בפני : דורית רייך - שפירא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד הדר ישרים |
: 1. חמדאן אסאמה 2. חמדאן עלאא עאיד עו"ד שאמא |
| הכרעת דין וגזר דין | |
ה כ ר ע ת - ד י ן
בפתח הדיון מודיע בית המשפט על זיכויו המוחלט של נאשם 2, ועל זיכויו של הנאשם 1 מעבירת תקיפת שוטר.
א. כ ל ל י
כתב האישום מייחס לנאשמים חמדאן אסאמה (להלן: "נאשם 1") ולעיאד חמדאן (להלן: "נאשם 2") שביום 17.10.02 בשעה 8:20 בערך בבני ברק, תקפו שוטר והכשילו אותו במילוי תפקידו, בניגוד לסעיפים 273, 275 לחוק העונשין התשל"ז – 1977 (להלן: "החוק").
על פי כתב האישום הנאשם 1, שנהג בזמן הרלוונטי במכונית פרטית והסיע את הנאשם 2 ועוד שלושה נוסעים (להלן: "הנוסעים" או "האחרים"), סרב לעצור את הפרטית כפי שדרש ממנו רס"ר יוחנן רונן (להלן: "רס"ר רונן" או "השוטר") שמילא באותה עת תפקיד שיטורי כדין. שני הנאשמים תקפו את השוטר שניסה לערוך עליהם חיפוש ותוך כדי כך הורה הנאשם 1 לאחרים לא לשתף פעולה עם השוטר ולא לאפשר עריכת חיפוש.
באמצעות באת כוחם, עו"ד שאמא הודו הנאשמים בנוכחות במקום ובמפגש עם השוטר בזמן האמור בכתב האישום. מעבר לכך כפרה הסנגורית בשם הנאשמים בכל העובדות שיש בהן לבסס עבירה. לטענתה נאשם 1 לא סירב להוראת השוטר לעצור ומילא את ההוראה מיד כשתנאי הדרך איפשרו זאת. הנאשמים לא תקפו את השוטר, לא הכשילו אותו ולא סירובו למלא הוראותיו. כל שביקשו מהשוטר היה שמירה על זכותם לכבוד ולצנעת הפרט, להימנע מעריכת חיפוש במקום ציבורי, בקרבת בית ספר לבנות. הנאשמים ביקשו להביאם לתחנת משטרה קרובה ולבצע בה את החיפוש. על פי הטענה הנאשם 1 לא הורה לאחרים לסרב להוראות השוטר, להיפך, כולם רוקנו את כיסיהם והניחו חפציהם על הגדר.
לתביעה העידו רס"ר רונן (עמ' 5-10) שכתב דוח פעולה ת/1, דוחות המעצר של הנאשמים ת/2 ת/;2ב ורס"ר חן אוזן (עמ' 14-15) שגבה הודעת הנאשם 1- ת/3 והודעת הנאשם 2 – ת/4. בנוסף לכך הוגשו בהסכמת הסנגורית דו"ח פעולה שנכתב על ידי רס"ר צחי אלימלך - ת/5 וזכ"ד של אמיר רווח – ת/6.
להגנה העידו הנאשם 1 (עמ' 17-23) והנאשם 2 (עמ' 23-28) והוגשו מטעמה דו"ח תפיסה וסימון שנערך על ידי רס"ר יוחנן רונן– נ/1, שרטוט של הכביש במקום האירוע- נ/2, הזמנה שנשלחה לנאשם 2 להיחקר במח"ש – נ/3, הודעת אימן חלואני, חבר של הנאשמים שהיה נוכח בעת האירוע – נ/4.
ב. העובדות שאינן במחלוקת
האירוע התרחש בצומת הרחובות עזרא ודמשק אליעזר בבני ברק (להלן: "הצומת"). הצומת צורתה T, רחוב רח' דמשק אליעזר מאונך לרח' עזרא.
בתאריך ובזמן האמורים בכתב האישום נסע רס"ר רונן בניידת כחולה (להלן: "הניידת") במסגרת מילוי תפקידו כשוטר סיור. בניידת נהג רס"ר עמיר רווח. הניידת התקרבה לצומת מכיוון רחוב עזרא בכוונה לפנות ימינה לרחוב דמשק אליעזר.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
