מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> הכרעת דין וגזר דין בתיק ז"י 514/12 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הכרעת דין וגזר דין בתיק ז"י 514/12

תאריך פרסום : 29/01/2013 | גרסת הדפסה
ז"י
בית הדין הצבאי המחוזי מחוז שיפוטי ז"י
514-12
13/12/2012
בפני השופט:
סא"ל נועה זומר

- נגד -
התובע:
התובע הצבאי
עו"ד סגן (במיל') גל מנשה
הנתבע:
טוראי ש.א
עו"ד יהונתן רבינוביץ'
הכרעת דין וגזר דין

על פי הודאתה באשמה, מורשעת הנאשמת בעבירה של העדר מן השירות שלא ברשות, לפי סעיף 94 לחש"ץ, תשט"ו - 1955, על כך שנעדרה ללא רשות מיחידתה, ביס אסוף קרב xxx, מיום 26/07/2012 ועד יום 20/11/2012, שהם 118 ימים.

ניתנה והודעה היום, כ"ט כסלו תשע"ג, 13/12/2012, בפומבי ובמעמד הצדדים.

_____( - )_____

שופטת

גזר דין

הנאשמת, טוראית ש.א, הורשעה על פי הודאתה בעובדות כתב האישום כפי שהוגש לפני כשלושה שבועות, וייחס לה היעדרות בת 118 ימים, בסיומה התייצבה.

רק לאחר שבית הדין הפנה את שימת לב התביעה לכך שתקופת ההיעדרות המופיעה בתדפיס האישי עומדת על 484 ימים, הכירה התביעה בטעותה בניסוח כתב האישום, ולמדה לראשונה על כך שכנגד הנאשמת תלוי ועומד עונש מאסר מותנה, בגין הרשעה קודמת. זאת בעוד בטיעונים, ידעה התביעה רק, שכנגד הנאשמת תלוי מחבוש מותנה בלבד. כמסתבר, מחבוש זה הופעל כבר בהרשעה הקודמת.

כך או כך, בהגינותה, לא ביקשה התביעה לתקן את כתב האישום מבחינת משך ההיעדרות. עם זאת, ביקשה להפעיל את המאסר המותנה התלוי כנגד הנאשמת, ואשר עומד על שלושה חודשי מאסר.

בנסיבות העניין, סברתי כי עתירה זו איננה מידתית, בין אם לפי תקופת ההיעדרות כפי שיוחסה ואף לפי תקופת ההיעדרות המהותית. זאת לאור, חוות דעתה של הפסיכיאטרית הצבאית, הנתמכת בחוות דעת פסיכיאטר פרטי. כעולה מחוות דעת אלה, סובלת הנאשמת מהפרעת אישיות גבולית, המתבטאת בחוסר יציבות בכל תחומי חייה. בין היתר, ומלבד קשיי הסתגלות למסגרות, מבצעת הנאשמת מעשי פגיעה עצמית אימפולסיביים וחוזרים. כפי שניתן לראות מן ההתפתחות בשתי חוות הדעת של הפסיכיאטרית הצבאית, המסקנה בדבר התאמת פרופיל 21 נפשי, ובדבר אי כשירותה של הנאשמת לשירות צבאי, באה על רקע הנתונים שמסרה גם אימה של הנאשמת. נתונים אלה מתייחסים לאופייה ולהתנהלותה בגיל צעיר, עוד קודם לגיוס. כל אלה תומכים במסקנה המסתברת, לפיה הנאשמת לא הייתה ככל הנראה כשירה לשירות מלכתחילה. אדרבא, דווקא בירור משכה האמיתי של ההיעדרות הנוכחית מצביע על כך שבפועל, מאז גיוסה בחודש יולי 2010, ומלבד הכשרת הטירונות, לא שירתה הנאשמת שירות ממשי.

לאור האמור, ולאור הטיפול התרופתי הניתן לנאשמת ברציפות מאז מעצרה, מצאתי כי הפעלת התנאי, על משכו הממושך, תביא לנזק העולה על התועלת הענישתית וההרתעתית.

על הנאשמת נגזרים אפוא העונשים הבאים:

  1. נזיפה חמורה.
  2. עונש המאסר המותנה בן שלושה (3) חודשים מת/5, יוארך בשנתיים (2) נוספות.

הנאשמת משוחררת לכן ממעצרה לאלתר.

זכות ערעור כחוק.

ניתן והודע היום, כ"ט כסלו תשע"ג, 13/12/2012, בפומבי ובמעמד הצדדים.

_____( - )_____

שופטת

העתק נכון מן המקור

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ