תיק צבאי
בית הדין הצבאי המחוזי ח"א
|
23-12
04/07/2012
|
בפני השופט:
אורלי ירון
|
- נגד - |
התובע:
התובע הצבאי עו"ד סגן לינוי ספקטור
|
הנתבע:
רב"ט א.א עו"ד סרן יה"ל פורת
|
הכרעת דין |
על פי הודאתו בכתב האישום המתוקן ובפרטים הנוספים, מורשע הנאשם בעבירה של הוצאת רכוש מרשות הצבא לפי סעיף 77 (א) (1) לחוק השיפוט הצבאי, תשט"ו - 1955.
·
זכות ערעור תוך 15 יום.
·
ניתנה היום,
04/07/2012
,
י"ד תמוז תשע"ב
, והודעה בפומבי ובמעמד הצדדים.
__________
אב"ד
גזר דין
הנאשם, רב"ט א.א, נותן את הדין בגין עבירה של הוצאת רכוש מרשות הצבא שעניינה הוצאת דלק צבאי ממיכליות וממשאיות ברחבי הבסיס החל מראשית חודש אפריל 2011 ועד יום 18 מאי 2011. בתקופה האמורה הוציאו הנאשם וחייל נוסף בצוותא 15 מיכלי דלק, המכילים 25 ליטרים כל אחד X. בשלושה מן המיכלים ביקשו לעשות שימוש ברכבו של הנאשם ואת היתרה מכרו בתמורה לכ-600 ש"ח. עלותו הכוללת של הדלק שהוצא עבור צה"ל הינה כ-1,000 ש"ח.
החייל משרת שירות סדיר מאז חודש אוגוסט 2010 כטכנאי אל הרס לשביעות רצון מפקדיו. חקירת מצ"ח החלה לאחר שנגד ביחידה גילה בתא המטען של הנאשם מספר מיכלים ובהם סולר, בחקירה הודה הנאשם במיוחס לו ותאר את אופן ביצוע הפעולה במספר הזדמנויות באותו שבוע.
ההגנה ציינה בטיעוניה את הזמן הרב יחסית שחלף מאז ביצוע העבירה, את שיתוף הפעולה של הנאשם בחקירה והודאתו בפני בית הדין ואת מצבו הכלכלי. בדברו האחרון הביע הנאשם חרטה על ההסתבכות בעבירה.
נוכח מכלול הנתונים ראו לנכון רוב השופטים לכבד את הסדר הטיעון מטעמיו. אחד השופטים היה מוסיף לעונשים המבוקשים פיצויים בסך 1,000 ש"ח, הואיל ולדידו ראוי כי הנאשם יפצה את הרשויות על נזק הממון שנגרם בגינו.
סופם של דברים שעל הנאשם נגזרים, אפוא, העונשים הבאים:
- חמישים (50) ימי מאסר לריצוי בפועל, שמניינם מיום 10.08.2012 בשעה 11:00. הנאשם יתייצב אז בבס"כ 394 לריצוי עונשו.
- חמישה (5) חודשי מאסר על תנאי למשך שנתיים (2) שלא יעבור עבירה שעניינה שליחת יד ברכוש הזולת.
- הורדה לדרגת טור'.
·
זכות ערעור תוך 15 יום.
·
ניתנה היום,
04/07/2012
,
י"ד תמוז תשע"ב
, והודעה בפומבי ובמעמד הצדדים.
__________ __________ __________
שופט אב"ד שופט
העתק נכון מהמקור
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת