כתב האישום מייחס לנאשמים 1 ו-2 עבירה של תקיפה בצוותא ולנאשם 2 גם עבירה של היזק בזדון.
על פי הנטען בעובדות כתב האישום, בתאריך 26/6/02, בשעה 08:30, או בסמוך לכך, אירעה תאונת דרכים ברחוב מבצע קדש ברמת גן בין הרכב בו נסעו הנאשמים לבין משאית בה נהג שמעון סמדר (להלן: "המתלונן").
על פי הנטען, לאחר קרות התאונה, הגיע נאשם 1 אל משאיתו של המתלונן, פתח את הדלת ותקף את המתלונן בכך שתפס בחולצתו והפילו מהמשאית. באותו שלב, הצטרף לנאשם 1, אחיו, הנאשם 2, ושניהם יחד תקפו את המתלונן שלא כדין וללא הסכמתו בכך שהכו אותו ובעטו בו ברגליו ובאשכיו. בהמשך, תפס הנאשם 2 את המתלונן בחולצתו וקרע אותה תוך שהוא תולש את שרשרת הזהב מצווארו של המתלונן והנאשם 1 חבט במתלונן באמצעות חפץ כלשהו שאורכו 15 ס"מ בפניו ובמצחו.
כתוצאה מן המעשים המתוארים לעיל, נגרמו למתלונן חבלות של ממש בידיו ובפניו שהתבטאו בפצע זב דם בשרת ימין, שריטות ושפשופים במצחו ושריטתו בידיו.
ראיות התביעה מבוססות בעיקרן על עדותו של המתלונן, עדות יוסי אשרם, נוסע שהיה עמו במשאית בעת התאונה, עדות אסי סתיו, עובר אורח שנקלע למקום האירוע והיה עד למתרחש, וכן על עדות השוטרת אליה דוד, שהגיעה למקום בתום האירוע.
ראיות התביעה
:
1. המתלונן העיד, כי ביום האירוע, הוא נהג את משאיתו ברח' מבצע קדש ברמת גן בסמוך לקניון איילון. התנועה התקדמה באיטיות בשל פקק תנועה, כאשר לפתע, לדברי המתלונן, הוא חש חבטה בצד ימין של רכבו והבחין ברכב מסוג טנדר שפגע בדופן הימיני של המשאית.
לדברי המתלונן, על רקע ההתנגשות בין שני כלי הרכב, יצא נהג הטנדר, הוא הנאשם 1 מרכבו כשהוא זועם ומקלל, פתח את דלת המשאית מבחוץ ומשך אותו מחולצתו כלפי מטה אל מחוץ למשאית.
המתלונן העיד, כי נפל ארצה מגובה מושבו ואז נאשם 1 החל לחבוט בו בבעיטות ובאגרופים ברגליו, בבטנו ובאשכיו. בעת שניסה להתגונן ולהדוף מעליו את הנאשם 1 חש לפתע המתלונן, לדבריו, כי אדם נוסף חובט בו, הוא הנאשם 2.
לדברי המתלונן, הנאשם 2 משך בחולצתו, תלש אותה מעליו ותוך כך נתלשה גם השרשרת שעל צווארו. שרשרת זו נמצאה על ידי המתלונן רק בהמשכו של האירוע כשהיא זרוקה על הרצפה.
לדברי המתלונן, הנאשמים תקפו אותו בצוותא חדא, כשהם מכים אותו מכות אגרוף ובועטים בו. כמו כן הכו אותו באמצעות חפץ נוסף אשר לא הצליח לזהותו.
לדברי המתלונן, כל מעשיו הסתכמו בניסיון להתגונן מפני הנאשמים והוא שלל את האפשרות שתקף אותם חזרה, בתגובה למעשיהם.
המתלונן זיהה תצלומים שבם תועדו החבלות שנגרמו לו וכן השרשרת הקרועה - ראה
ת/4 או- ב' וכן ת/5.
עוד העיד המתלונן, כי בשלב מסוים, משהבינו הנאשמים כי המשטרה בדרכה למקום (לאחר שהוא הצליח להזעיקה טלפונית) הם נכנסו במהירות לרכבם בניסיון להימלט מהמקום לפני בוא המשטרה. הנאשמים הניעו את רכבם, אך המתלונן הכניס, לדבריו, את ידו מבעד לחלון הנהג ודומם את המנוע על ידי סיבוב המפתח, וזאת בכדי למנוע מהנאשמים לעזוב את המקום.
המתלונן הוסיף, כי רוכב וספה שנקלע למקום הוא שנחלץ לעזרתו במהלך התקרית והצליח למשוך את הנאשמים מעליו.
לעומת זאת, לדברי המתלונן, הבחור שהיה עמו במשאית, יוסי אשרם, לא התערב בנעשה, כנראה מחמת שחשש להיות מעורב בעימות אלים.
מטעמו של המתלונן הוגשה תעודה רפואית
(ראה ת/6) ממנה עולה, כי אובחנו אצלו שפשופים ושריטות באזור הגבה והידיים וכן רגישות באשכים.
2. העד יוסי אשרם, חברו לעבודה של המתלונן, נסע עמו במשאית ביום האירוע. הלה תיאר את נסיבות האירוע ברוח דברי המתלונן וסיפר, כי בעת שישב במשאית במושב שליד הנהג, ראה מבעד לחלון הרכב, כיצד עצרו הנאשמים את רכבם והלכו לכיוון תא הנהג של המשאית. העד סיפר, כי אחד הנאשמים הגיע למשאית, פתח את הדלת, אחז בנהג ומשכו מטה ולאחר מכן הצטרף אליו גם הנאשם השני. הוא ראה, לדבריו, כיצד שני הנאשמים מכים את המתלונן וחובטים בו באגרופיהם.
לדברי העד, במהלך האירוע נקרעה חולצתו של המתלונן וכן השרשרת שעל צווארו.