מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ת"ת 33264-02-12 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ת"ת 33264-02-12

תאריך פרסום : 24/02/2013 | גרסת הדפסה
ת"ת
בית משפט השלום עכו
33264-02-12
10/05/2012
בפני השופט:
דנה עופר

- נגד -
התובע:
חדד את סיידא קירור ושיווק בע"מ
הנתבע:
חברת הדס ופרי בע"מ
החלטה

בפני התנגדות לביצוע תובענה ותגובת המשיבה לטענות ההתנגדות.

המבקשת העלתה בהתנגדותה מספר טענות. לטענת המבקשת, הסמכות המקומית לדון בתובענה מסורה לבית משפט השלום בצפת. כן טוענת המבקשת, כי מקור החוב מלפני שנת 2004 ועל כן התביעה התיישנה. עוד לטענתה, התביעה אינה מתאימה להתברר כתביעה בסדר דין מקוצר, מאחר והיא נשענת על כרטסת של המשיבה בלבד, ויתרה מכך, בכרטסת של המשיבה התגלו בעבר טעויות לא מעטות, יתרות פתיחה שגויות עברו משנה לשנה, וכך רשום בחוב למרות שהמבקשת סילקה את כל חובותיה זה מכבר.

לטענת המשיבה,               [...]התביעה מתאימה להתברר בסדר דין מקוצר, מאחר והיא נשענת על כרטסת הנהלת חשבונות, אשר דינה כדין שטר. עוד טוענת המשיבה, כי המבקשת הודתה בחובה בעבר, ובשנת 2007 שילמה 3,000 ש"ח על חשבון החוב. בכך, לטענת המשיבה, נקטע מרוץ ההתיישנות. לטענת המשיבה, על המבקשת להוכיח כי אכן פרעה את חובה, והטענות באשר לטעויות שנעשו בעבר בהתחשבנות אינן מוכיחות את הפירעון. לטענת המשיבה, כל תכלית הגשת ההתנגדות היא התחמקות מתשלום החוב.

אשר לטענת הסמכות המקומית, דינה להידחות. המבקשת היתה רשאית להגיש את התנגדותה בלשכת ההוצאה לפועל הסמוכה לבית המשפט אשר לו הסמכות המקומית לדון בתובענה, אולם היא בחרה להגיש את התנגדותה בלשכת ההוצאה לפועל בעכו, ובשל כך, הועברה ההתנגדות לבית משפט זה. בנסיבות אלה, אין להיעתר לבקשה ולהעביר את התיק לבית משפט אחר. ראה לעניין זה בר"ע (י-ם) 975/09, טכנוקריט (1992) בע"מ נ' כ.ס.מ. הנדסה ובניין בע"מ (פורסם בנבו).

באשר ליתר טענותיה של המבקשת, אני סבורה כי הן מזכות אותה ברשות להתגונן. התביעה נסמכת על כרטסת הנהלת חשבונות שנערכה באופן חד צדדי ע"י המשיבה, ודינה אינו כדין שטר, בניגוד לנטען. טענת המבקשת, כי פרעה את מלוא החוב מזכה אותה ברשות להתגונן בנסיבות אלה, בלא כל תנאי.

הליכי הוצל"פ מעוכבים. התצהיר ישמש כתב הגנה.

נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.

התובעת תגיש תצהיר מטעמה, יחד  עם  רשימת  מסמכים  והעתקי המסמכים,  בהתאם  לתקנה  214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.

אם לא יוגש תצהיר מטעם התובעת, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת. 

עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובעת לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת. 

המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.

ניתנה היום, י"ח אייר תשע"ב, 10 מאי 2012, בהעדר הצדדים.

חתימה

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ