מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק ת"פ 207-09 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ת"פ 207-09

תאריך פרסום : 18/05/2011 | גרסת הדפסה
ת"פ
בית המשפט המחוזי נצרת
207-09
27/04/2011
בפני השופט:
יונתן אברהם

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
הנתבע:
ג'אבר בן סעיד סאלח
החלטה

גזר הדין יינתן בשעה 15:00 היום.

<#4#>

ניתנה והודעה היום כ"ג ניסן תשע"א, 27/04/2011 במעמד הנוכחים.

יונתן אברהם, שופט

גזר דין

כנגד הנאשם הוגש ביום 24/12/09 כתב אישום המכיל 20 אישומים (עבירות שתפורטנה להלן), הנאשם כפר בכתב האישום ובית המשפט החל לשמוע ראיות.

לאחר שנשמעו מספר לא מבוטל של עדים, הגיעו הצדדים לעסקת טיעון שלפיה, מן המבוא לכתב האישום ימחק סעיף 2 בו יוחס לנאשם כי היה היוזם והמרוויח העיקרי (ביחס לשותפים אחרים באותם מעשים) מן המעשים שנעשו על ידו.

כמו כן הוסכם כי ימחקו מכתב האישום שני אישומים, אישומים מס' 7 ו- 11.

כמו כן הוסכם כי מאישום מס' 20 תימחק העבירה של שיבוש מהלכי משפט ותיוותר אך עבירה של התחזות לאחר.

אפרט להלן את האמור בכתב האישום המתוקן שהוגש באופן תמציתי.

כתב האישום המתוקן כלל מבוא אשר פירט את השיטה בה פעל הנאשם כדלקמן.

בין השנים 2008-2009 נגנבו רכבים שונים (על ידי אחרים, לא על ידי הנאשם) מבעליהם והועברו לשטחי הרשות הפלסטינאית לחזקתו של אדם אשר מסר לנאשם פרטים לגביהם.

הנאשם מצידו היה מאתר בארץ רכבים דומים בסוגם ובצבעם לאותם רכבים גנובים, זאת באמצעות תושב כפר מנדא בשם יחיא עבד אל חלים (להלן: "יחיא").

יחיא הנ"ל עסק ברכבים גנובים ואף נעזר בעצמו באחרים לצורך עיסוקו זה.

הנאשם השיג, באמצעות יחיא הנ"ל ואחרים, מסמכים אשר לכאורה היו מסמכי הרכב הכשר (רישיונות רכב, זיכרונות דברים אודות מכירת רכבים, ייפוי כוח למכירת רכבים וכיוצא בזאת) כשהם מזויפים. באמצעות מסמכים אלה פנה וקיבל ממכון רישוי מוסמך, לוחיות רישוי של הרכב הכשר על מנת להרכיבם על הרכב הדומה/הגנוב. לאחר הרכבת לוחית הרישוי הכשרה על הרכב הגנוב (בשטחים) היה מוחזר הרכב הגנוב לארץ על ידי הנאשם, או באמצעות אחרים עבורו, ובכך למעשה "שכפל" הנאשם את הרכב הכשר וגם מכר את הרכב המשוכפל לאחרים.

כתב האישום המתוקן מתאר 17 אירועים בהם שוכפלו באופן זה מכוניות (שגם נמכרו לאחרים בחלקם). כן מכיל כתב האישום אישום אחד (מספר 20) בגין התחזות לאדם אחר.

לנאשם יוחסו בכתב האישום, במכלול האישומים יחדיו עבירות כדלקמן:

א.         14 עבירות של שינוי זהות רכב או חלקו בניגוד לסעיף 413 ט' לחוק העונשין תשל"ז - 1977 (להלן: "החוק").

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ