פר"ק
בית המשפט המחוזי בחיפה
|
8845-03-13
05/03/2013
|
בפני השופט:
א' קיסרי
|
- נגד - |
התובע:
אופיצי בע"מ
|
הנתבע:
1. כונס הנכסים הרשמי 2. בנק דיסקונט לישראל בעמ 3. בנק מזרחי טפחות בעמ 4. בנק מרכנתיל דיסקונט בעמ 5. בנק לאומי לישראל בעמ 6. בנק הפועלים בע"מ
|
החלטה |
המבקשת, שהיא חברה העוסקת בביצוע עבודות גמר בפרויקטים גדולים, הגישה בקשה, לפי סעיף 350ב לחוק החברות תשנ"ט - 1999 למתן צו הקפאת הליכים, וזאת על מנת לאפשר לה להגיע להסדר עם נושיה .
על פי הנטען בבקשה, מצבת חובותיה של המבקשת נאמדת בכ- 38 מיליון ש"ח וכן אובליגו בשל ערבויות בנקאיות בשווי של כ - 28 מיליון ש"ח. התפלגות החובות היא לבנקים ונושים מובטחים סך של כ - 8.3 מיליון ש"ח והלוואות וערבויות בנקאיות של כ - 28 מיליון ש"ח, נשייה בדין קדימה בסכום של כ - 1.8 מיליון ש"ח ונשייה בלתי מובטחת בסכום של כ - 28 מיליון ש"ח.
הנסיבות שהביאו לקריסתה העסקית של המבקשת מתוארות בבקשה ובעיקרן הן התנהלות הקבלן הראשי לביצוע עבודות שיפוץ וגמר של התיאטרון הלאומי הבימה אשר המבקשת התקשרה עימו בהסכם לקבלנות משנה. נטען כי עיכובים בביצוע העבודות ובביצוע התשלומים של הקבלן הראשי הביא את המבקשת לקשיים כלכליים, לקושי תזרימי אשר לא ניתן להתגבר עליו גם באמצעות הכנסות מפרויקטים אחרים שבהם פעלה החברה.
לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה ולאחר ששקלתי את הנימוקים המפורטים בה, אני מורה כי עד למתן החלטה אחרת יוקפאו כל ההליכים נגד החברה וכי לא ניתן יהיה להמשיך או לפתוח נגדה בכל הליך משפטי ובכלל זה הליכי מימוש בטוחות ושעבודים, חילוט ערבויות, תפיסת נכסים, הליכי גבייה כלשהם והליכים של נקיטת סעד עצמי, אלא אם ניתנה לכך רשות מבית משפט.
אני נעתר לבקשת המבקשת וממנה את עו"ד גיל הירשמן מרחוב ברקוביץ 4, תל אביב 61181 להיות נאמן בתהליכים וגיבוש הסדר הנושים ("
הנאמן"). הנאמן יפקיד במזכירות בית המשפט כתב התחייבות על סך 50 א' ש"ח להבטחת פיצוי נזק שייגרם כתוצאה מהפרת חובותיו כנאמן.
הנאמן מוסמך בזאת להפעיל את עסקי החברה בהתאם לשיקול דעתו ובהתאם להוראות שיקבל מעת לעת מבית המשפט. לצורך כך תהיינה סמכויותיו כמפורט בסעיפים 12.6 עד 12.23 (ועד בכלל) של הבקשה.
המבקשת תגיש לבית המשפט צו פורמאלי המפרט את סמכויותיו של הנאמן לשם חתימתו על ידי בית המשפט.
על יסוד הנטען בבקשה, אני מורה כי לעת הזו, ועד למתן החלטה אחרת בעניין, תחול הקפאת ההליכים לפי החלטה זו גם בנוגע למר ע' אגוזי ת.ז. 059296558 ("
אגוזי").
נתתי דעתי לכך שהמשיב 3 מתנגד להקפאת ההליכים כלפי אגוזי והעניין ישוב ויידון בעת הדיון במעמד הצדדים.
על כל פנים, אגוזי יגיש לבית המשפט, תוך עשרה ימים, הצהרה מפורטת את כלל נכסיו בישראל ומחוצה לה, כיום ובמהלך עשר השנים האחרונות, בהתאם לסעיף 17 לפקודת פשיטת הרגל תש"ם-1980 ותקנה 6 לתקנות פשיטת הרגל תשמ"ה-1985. ההצהרה תכלול התחייבות מלהימנע מביצוע עסקה כלשהי בנכס מנכסיו במשך כל תקופת הקפאת ההליכים. ניתן בזה צו האוסר עשיית עסקאות בנכסיו של אגוזי והנאמן יגרום לרישום הערות מתאימות בכל מרשם רלבנטי של נכסים אלה.
הדיון בבקשה, במעמד המבקשת, הנושים המובטחים והנושים המהותיים וכן במעמד כל צד מעוניין אחר, יתקיים ב
יום 19/3/13 בשעה 10:00
.
מספר האולם בו מתקיים הדיון יצוין בהודעה שתימצא על דלת הכניסה ללשכת השופט (קומה 6 דלת מס' 6107).
המבקשת תמציא את הבקשה בהחלטה זו בהתאם להוראות תקנה 3 לתקנות החברות (בקשה לפשרה ולהסדר תשס"ב - 2002) ("
התקנות") והיא תפרסם, בתוך 7 ימים מהיום, הודעה בנוסח כאמור בטופס 1 של התוספת לתקנות. הפרסום יעשה בעיתון כלכלי יומי בעל תפוצה ארצית.
ניתנה היום, כ"ג אדר תשע"ג, 05 מרץ 2013, בהעדר הצדדים.
הוקלד על ידי חגית רבינוביץ.