מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק עת"מ 9581-07-11 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק עת"מ 9581-07-11

תאריך פרסום : 03/10/2011 | גרסת הדפסה
עת"מ
בית המשפט המחוזי נצרת
9581-07-11
10/07/2011
בפני השופט:
יצחק כהן סגן נשיא

- נגד -
התובע:
חאמד בנא
הנתבע:
1. נביה מנסור
2. הועדה המקומית לתכנון ובניה - מבוא העמקים
3. המרכז למיפוי ישראל
4. מרואן זייבק מהנדס ומודד מוסמך

החלטה

בפני בקשה למתן צו ארעי.

לא למותר לציין כבר כאן ועכשיו כי הבקשה חסרה מהותית צירופים נדרשים.

הבקשה מדברת בצו, המורה על ביטולה המלא או החלקי של תוכנית תצ"ר (תוכנית לצורכי רישום) 267/2011 (להלן:" התוכנית"), בכל הנוגע לגוש 17525 חלקה 13 (להלן:" החלקה").

בנוסף, מתבקש בית המשפט ליתן צו המורה למשיבות להמנע מרישום התוכנית ו/או השימוש בה בכל דרך שהיא וזאת, עד לדיון בעתירה גופה.

לטעמו של המבקש, נוכח קיומו של פסק בורר הקובע כי בכל האמור לקביעת נקודות גבול ישנות יש לנהוג בהתאם לתקנות 79-81 לתקנות המודדים התשנ"ח - 1998 (להלן:" תקנות המודדים") טעו המשיבים 2 ו 3 כאשר אישרו את תוכניותיו של המשיב 1  אשר הגיש את התוכניות בניגוד לתקנות המודדים.

א.   תמצית עובדתית והליכים קודמים :

1.      חאמד בנא (להלן:" המבקש"), הינו בעליה של חלקה 13 בגוש 17525 , בכפר ריינה.

2.      מר נביה ווספי מנסור (להלן:" המשיב 1"), הינו בעליה של חלקה 12 בגוש 17525, בכפר ריינה.

בין המבקש למשיב קיימת הפרדה (גבול) על ידי קיר תומך.

3.      הועדה המקומית לתכנון ובניה מבוא עמקים (להלן: " המשיבה 2"), הינה ועדה מקומית האחראית על מרחב תכנון מקומי עמקים.

4.      המרכז למיפוי ישראל (להלן: " המשיב 3") הינו יחידת סמך מקצועית, הכפופה לשר הבינוי והשיכון, העוסקת בייזום, באפיון, בפיקוח ובבקרה של תהליכים ועבודות בתחום התשתיות הגיאודטיות (מדידת הארץ) המיפוי, ומערכות המידע הגיאוגרפי.

5.      מר מרואן זייבק (להלן: " המשיב 4"), מהנדס ומודד מוסמך, הינו מודד מומחה מטעם המשיב 1.

6.      בין המבקש למשיב 1 מתקיים זה זמן רב סכסוך גבולות באשר לגוש 17525 חלקה 12 ו  13.

7.      כפי טענת המבקש, בשנת 2008 הגיש האחרון כנגד המשיב 1 תביעה אזרחית, ת"א 09/08  בבית משפט השלום בנצרת אשר עילתה סכסוך גבולות (התביעה נדונה בפני כבוד השופטת נבילה דלה מוסא).

8.      להוכחת תביעתו צירף המבקש, חוות דעת מודד מטעמו, אשר הוכנה על ידי המודד מר סוהיל זידאן (להלן:" מר זידאן").

9.      לטענת המבקש תוכניתו של מר זידאן מבוססת על נתונים שסופקו מהמרכז למיפוי.

10.  ביום 19.3.2010 הגיעו המבקש והמשיב 1 לידי הסכמה לפיה, המחלוקת ביניהם תעבור להכרעת בורר אשר ימונה על ידי בימ"ש.

11.  בהתאם להסכמת הצדדים, מינה בימ"ש קמא לבורר את מר נביל חוראני, מהנדס ומודד מוסמך (להלן:" הבורר").

בהחלטתו, הסמיך בית משפט קמא את הבורר להכריע בשאלה, האם הקיר הקיים בין חלקות 12 ו13 בגוש 17525 מאדמות כפר ריינה חוצה את החלקות כך שהוא מהווה גבול, או שמא הקיר קיים בתוך חלקה 13, שהינה חלקתו של התובע.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ