החלטה בתיק ע"א 8646-08-13
|
ע"א בית המשפט המחוזי ירושלים |
8646-08-13
10.9.2013 |
|
בפני : ראובן שמיע |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ישראל רביצקי עו"ד נתאי נדר ואח' |
: דניאל אגוז עו"ד ליאור קליין |
| החלטה | |
בפניי בקשה למתן פטור מהפקדת ערבון.
לטענת ב"כ המבקש, סכום המחלוקת בענייננו אינו גבוה ועומד על סך של 35 א"ש בלבד. כמו כן, נושאי הערעור הם משפטיים ואין מחלוקת בשאלות העובדתיות המרכזיות. לאור האמור, סבור ב"כ המבקש שסיכויי הערעור טובים, וכי מכל מקום, סכום ההוצאות בערעור צפוי להיות זניח. לטענתו, לזכות המבקש סכומים העולים על סכום החוב בתיק הערעור, המוחזקים בידי המשיב, ושמגיעים למבקש ממנו. לפיכך, מוצדק לפטור את המבקש מהפקדת ערבון להוצאות המשיב בערעור, שכן ממילא כספי המבקש נמצאים בידי המשיב.
לטענת ב"כ המשיב, המבקש הגיש ערעור על פסק דין כספי בסך של 35 אלף ש"ח בתוספת ריבית והצמדה משנת 2009 ועד התשלום בפועל, וחיוב באגרת משפט ובהוצאות בסך של 5,500 ש"ח. בניגוד לטענת הסרק של המבקש, אין כספיו מצויים בידי המשיב ואלו לא התקבלו אצל המשיב. המבקש אף לא טרח לשלם את הסכום הפסוק בפסק הדין או את ההוצאות שנפסקו ובו, ובעקבות זאת, החלו הליכי גבייה בהוצאה לפועל. לא רק שהמבקש בחר שלא לשלם את חובו אלא שהוא מגיש הליכי סרק במטרה למנוע מהמשיב את מימוש זכותו הפסוקה להיפרע מהמבקש. לדבריו, לבקשה לא צורף תצהיר ודי בכך כדי לדחות את הבקשה על הסף. ב"כ המשיב מציין, כי לא רק שהמבקש לא הניח תשתית המלמדת על העדר יכולת כלכלית להפקיד אלא שהמבקש הצהיר במסגרת שמיעת העדויות בבית משפט קמא כי הוא אדם אמיד. לטענתו, טענותיו של המבקש נדחו בפסק הדין אחת לאחת ובית משפט קמא קבע כי לא ניתן ליתן אמון בעדותו. פסק הדין עסק בשאלות שבעובדה, ודי בכך כדי להביא לדחיית הערעור. לדידו, סיכויי הערעור של המבקש קלושים.
לטענת ב"כ המבקש, נושאי הערעור הנם משפטיים, ועיקרן השגות על מסקנותיו המשפטיות שטריות של בית המשפט קמא. לדידו, סיכויי הערעור טובים מאוד, וכי מכל מקום, סכום ההוצאות, אף אם יקבעו, יהיה נמוך. לדבריו, הבקשה לפטור מערבון הוגשה ביחד עם בקשה לעיכוב ביצוע פסק דין, כשבבסיס שתי הבקשות אותן העובדות והמסמכים. התצהיר הוכן ונחתם לשתי הבקשות, ככל שזה לא צורף לבקשה דנן, הוא מצורף כעת בשנית.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל חלקית.
מטרת הערבון היא לתת למשיבים מענה להוצאותיהם אם יידחה הערעור. השיקולים שיש לשקול לצורך מתן הפטור מהפקדת ערבון הם מצבו הכלכלי של המבקש וסיכוייו של ההליך אותו יזם להתקבל (ראה בש"א 1528/06 יוסף ורנר נ' כונס הנכסים הרשמי, 17.10.2007 (להלן- "עניין ורנר")). התנאים לפטור הם מצטברים, ודי שאחד מהם אינו מתקיים כדי להצדיק סירוב לבקשת הפטור.
בענייננו, המבקש לא פרס תשתית עובדתית המצביעה על העדר יכולת כלכלית לשלם את הערבון, לרבות על ידי פירוט הכנסותיו, הוצאותיו ורכושו. המבקש אף לא צירף מסמך כלשהו המצביע על העדר יכולת כלכלית שכזו. המבקש לא הסביר כיצד ידו משגת לשלם את שכר טרחת עורך דינו, ולא פירט אם ניסה לגייס את סכום הערבון באמצעות חוג קרוביו ומכריו, כנדרש בפסיקה. אוסיף, כי המבקש אף לא סתר את טענת המשיב לפיה הוא טען בעדויותיו כי הנו אדם אמיד. בנסיבות אלה, ברי כי לא התקיים אחד התנאים המצטברים לצורך מתן הפטור, ודי בכך כדי לדחות את הבקשה.
מבלי לפגוע באמור, עיון בתצהיר שהוגש עם תשובת המשיב, מלמד על כך שהוא אינו מתייחס כלל לבקשה לפטור מערבון, ואין בו טיעון כלשהו המצדיק מתן פטור שכזה. יתר על כן, העובדה שהמשיב נדרש לנקוט בהליכי הוצאה לפועל על מנת לגבות את הסכום שנפסק לזכותו, לרבות סכום ההוצאות, מדגיש את החשיבות שבהפקדת ערבון בענייננו.
יחד עם זאת, נראה לביהמ"ש שלאור מכלול המרכיבים בתיק זה יש מקום להתערב בהחלטת המזכירה הראשית ולהתאים סכום העירבון לעניננו ולפיכך, לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים הנוגעים בעניין, בחנתי את מהות ההליך ומידת מורכבותו, שיעור ההוצאות הצפויות, וסיכויי הערעור, נחה דעתי, בשים לב לסכום שנפסק בבית משפט קמא, שיש להעמידו על שיעור מתון בסך של 8500 ש"ח בלבד.
ניתנה היום, ו' תשרי תשע"ד, 10 ספטמבר 2013, בהעדר הצדדים.
|
ראובן שמיע, רשם |
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חיפוש עורך דין לפי עיר
אזור המרכז
עורך דין ב תל-אביב עורך דין ב רמת-גן עורך דין ב בני ברק עורך דין ב פתח תקווה עורך דין ב ראשון לציון עורך דין ב רחובות עורך דין ב נס ציונה עורך דין ב מודיעין עורך דין ב הרצליה עורך דין ב חולון עורך דין ב קרית אונו עורך דין ב רמלה עורך דין ב קריית אונו עורך דין ב בת ים עורך דין ב גבעת שמואל עורך דין ב אזור עורך דין ב גן יבנה עורך דין ב עמק חפר עורך דין ב מודיעין מכבים רעות עורך דין ב מודיעין רעות עורך דין ב סביון עורך דין ב רמת השרון עורך דין ב שוהםאזור הצפון
עורך דין ב חיפה עורך דין ב עפולה עורך דין ב קרית אתא עורך דין ב נהריה עורך דין ב ראש פינה עורך דין ב קרית שמונה עורך דין ב מושב מגדים עורך דין ב מושב ציפורי עורך דין ב סח'נין עורך דין ב עכו עורך דין ב עמק הירדן עורך דין ב נשר עורך דין ב קרית ביאליק עורך דין ב מגדל העמק עורך דין ב קיבוץ לוחמי הגטאות עורך דין ב קיסריה עורך דין ב טבריה עורך דין ב כפר ראמה עורך דין ב אור עקיבאאזור הדרום
עורך דין ב באר שבע עורך דין ב אשדוד עורך דין ב אשקלון עורך דין ב באר טוביה עורך דין ב גן יבנה עורך דין ב ניר הבנים עורך דין ב ערד עורך דין ב קיבוץ זיקים עורך דין ב נתיבות עורך דין ב קרית מלאכיאזור השפלה והסביבה
עורך דין ב יבנה עורך דין ב אשדוד עורך דין ב רחובות עורך דין ב ראשון לציון עורך דין ב מודיעין עורך דין ב באר יעקב עורך דין ב גדרה עורך דין ב כפר רותירושלים והסביבה
עורך דין ב ירושלים עורך דין ב מודיעין עורך דין ב בית-שמש עורך דין ב מבשרת ציון עורך דין ב גיזו עורך דין ב גבעת זאב עורך דין ב נווה אילן עורך דין ב קרני שומרון עורך דין ב שורשאזור השרון והסביבה
עורך דין ב נתניה עורך דין ב הרצליה עורך דין ב רעננה עורך דין ב חדרה עורך דין ב כפר סבא עורך דין ב הוד השרון עורך דין ב אבן יהודה עורך דין ב בנימינה עורך דין ב חריש עורך דין ב קיסריה עורך דין ב קדימה עורך דין ב רמת השרון עורך דין ב תל מונדיהודה ושומרון
עורך דין ב בית אריהאילת
עורך דין ב אילתהצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.