בש"א, א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
|
46774-05,156064-07
02/05/2007
|
בפני השופט:
מארק - הורנצ'יק דליה
|
- נגד - |
התובע:
1. קליין יוסף 2. אמיר זוהר 3. סיקרון מאיר 4. פייסחוב גילה 5. רשת "שוקן" בע"מ
עו"ד תמיר גליק עו"ד רינת מודיאני
|
הנתבע:
1. עיריית רמת גן 2. צבי בר 3. ממי פאר
עו"ד עדי הולצקנר עו"ד יגאל קווה
|
החלטה |
1. בהתאם לפסק הדין שניתן בהסכמה בע"א 1781/06 צורפה המשיבה 1 כתובעת מס' 1 בתיק העיקרי ביום 8.1.2007.
2. זו בקשה נוספת של המבקשים להורות למשיבים להשלים וליתן תצהיר גילוי מסמכים ספציפי. הבקשה הוגשה לאחר צירופה מחדש של עירית רמת גן, התובעת 1.
3. עיינתי בבקשה, בתגובה ובתשובה, על נספחיהם.
4. בתשובתם מצמצמים המבקשים את דרישתם לעומת הבקשה, ועל כן בהחלטה זו אתייחס אך לאותם עניינים שנותרו "פתוחים" בין הצדדים, והם אלה המאוזכרים בתשובת המבקשים מיום 28.03.2007. הנחת העבודה היא כי עניינים שהועלו בבקשה ולא הועלו בתשובה - באו על פתרונם ואינם מצריכים עוד התייחסותו של בית המשפט.
תצהיר גילוי מסמכים ספציפיים מאת מר צבי בר
5. ביום 22.05.2006 נמסר למבקשים תצהיר גילוי מסמכים כללי ותצהיר גילוי מסמכים ספציפי מאת צבי בר. (נספח א' (4) לתגובת המשיבים).
התצהיר מכיל את רשימת המסמכים הכללית שהופיעה בתצהיר גילוי המסמכים הכללי מטעם המשיבים. (נספח א' (1) לתגובה), את רשימת המסמכים הספציפיים שהופיעו בתצהיר גילוי מסמכים ספציפי מטעם צבי בר (נספח א' (2) לתגובה, והן את המסכים הנוספים שגולו, על פי החלטת בית המשפט.
6. בתצהיר גילוי המסמכים הספציפי מטעם צבי בר, מפנה מר צבי בר בעניין גילוי מסמכים הנזכרים בסעיף 9.16 אל תצהירי גילוי מסמכים קודמים.
טוענים המבקשים כי לא ברור להם לאיזה "תצהיר קודם" מפנה מר צבי בר ובאילו מסמכים מדובר.
על מנת להסיר כל ספק,
יצרף מר צבי בר תצהיר גילוי מסמכים ספציפי בנוסח הקבוע בטופס 12 לתקנות סדר הדין האזרחי ובו יפרט ויגלה המסמכים הנדרשים בסעיף 9.16, וללא הפנייה למסמכים אחרים, זאת בתוך 21 ימים.
תצהיר גילוי מסמכים ספציפיים מטעם עיריית רמת גן וממי פאר
7. בתצהיר גילוי מסמכים ספציפיים מטעם ממי פאר, לא צויין בבירור האם תצהירו מוגש גם מטעם עיריית רמת גן. בישיבת קדם המשפט מיום 22.03.2007 הצהירה ב"כ המשיבים כי תצהירו של מר ממי פאר מוגש גם בשם עיריית רמת גן.
8. על כן אני קובעת כי על יסוד הצהרה זו, המקובלת אף על המבקשים כאמור בסעיף 7.6 לתשובתם לבקשה - תצהיר גילוי מסמכים כללי ותצהיר גילוי מסמכים ספציפי אשר נחתם בידי מר ממי פאר, הם מוגשים אף מטעם עיריית רמת - גן.
9. בתצהיר גילוי מסמכים מטעם ממי פאר, מגלה הוא כי ביחס למסמכים הנזכרים בדרישה בסעיף
9.5, ברשותו "עמודים רלוונטיים מפרוטוקול ישיבת מועצת העיר מיום 30.05.2005".
הדרישה המקורית היתה לגילויו של פרוטוקול ישיבת 30.05.200, משלא היתה התייחסות בתצהיר גילוי מסמכים ספציפי לפרוטוקול המלא - מן הראוי להשלים ולעשת כן.
10.
אשר על כן, אני מחייבת את ממי פאר למסור תצהיר גילוי מסמכים ספציפי, בתוך 21 ימם מהיום ובו פרוטוקול ישיבת יום 30.05.2005 על פי דרישה 9.5 לדרישת גילוי מסמכים ספציפית.
11. ביחס למסמכים הנזכרים בסעיף 9.16 - מפנה מר ממי פאר בתצהיר גילוי מסמכים ספציפיים מטעמו, (נספח ב') אל תצהירי גילוי מסמכים קודמים.
בתגובתם, (סעיף 27) טוענים המשיבים כי ההפניה היא לתצהירי גילוי מסמכים קודמים מטעם המשיב בתיק אשר ניתנו על ידי מר ממי פאר, וכי לא הופנתה אליהם כל דרישה מקדימה בעניין זה, עובר להגשת הבקשה. אלא שהחלטת בית המשפט מיום 2.5.2006 מחייבת את המשיבים לגלת באופן ספציפי המסמכים המנויים בסעיף 9.16.
הפניית המבקשים אל תצהיר גילוי מסמכים קודם אשר נשלח עוד טרם החלטת בית המשפט מיום 2.5.2006, יש בו כדי לגרום לאי בהירות אצל המבקשים.
לפיכך, בתוך 21 ימים ימסור הנתבע 3 תצהיר גילוי מסמכים ספציפי ובו יגלה המסמכים המוזכרים בסעיף 9.16 לדרישה.