א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
|
29384-06
11/03/2008
|
בפני השופט:
אגי זהבה- ס' נשיאה
|
- נגד - |
התובע:
אלינסון טובה עו"ד י. שכטר ואח'
|
הנתבע:
1. קריזה אסף 2. הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ
עו"ד י. מנדה ואח'
|
החלטה |
בפני בקשה מטעם התובעת (להלן: "
המבקשת"), למינוי מומחה רפואי בתחום הפסיכיאטריה.
1.
רקע עובדתי
המבקשת, ילידת 1943, נפגעה לטענתה ביום 17.8.2005, בתאונת דרכים כמשמעה בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 (להלן: "
חוק הפלת"ד").
במסגרת החלטתי מיום 20.6.2006, מונה ד"ר חנן טאובר, כמומחה רפואי בתחום האורטופדיה, וביום 28.1.2007, מונה ד"ר לוי גדעון, כמומחה רפואי בתחום הפה והלסת.
במסגרת הבקשה למינוי מומחים, אשר הוגשה בצירוף לכתב התביעה, נתבקש מינויו של מומחה בתחום הפסיכיאטריה.
בישיבת קדם המשפט, מיום 5.12.2006, חזר בא כוח המבקשת על הבקשה למינוי פסיכיאטר. בהחלטתי דחיתי הבקשה, לאור השלב הטיפולי בו היתה מצויה המבקשת והתרתי הגשת הבקשה בשלב מאוחר יותר, לכשיתייצב מצבה.
מכאן הבקשה.
2.
טענות הצדדים
לטענת המבקשת, חלפה למעלה משנה מיום החלטת בית המשפט בדבר הגשת הבקשה למינוי מומחה פסיכיאטר, לכשיתייצב מצבה.
כאסמכתאות לנטען בבקשה, צירפה המבקשת מכתבים מאת פרופ' קוטלר, מומחה בפסיכיאטריה, המטפל בה משך שנה וחצי, מיום התאונה.
הנתבעים (להלן: "
המשיבים"), מתנגדים לבקשה.
לטענתם, המסמכים אשר נערכו על ידי פרופ' קוטלר, הינם מסמכים האסורים להגשה לבית המשפט ולמומחה הרפואי, בתביעות המתנהלות על פי חוק הפלת"ד.
כן טוענים המשיבים, כי המבקשת לא צירפה כל מסמך רפואי המעיד על תלונותיה בתחום הנפשי, זאת פרט למועדים בהם פנתה לפרופ' קוטלר, על מנת שיערוך עבורה חוות הדעת הנחזית כמסמך סיכום טיפול רפואי, והעדר גיליון רפואי טיפולי מעיד על כך.
לטענתם, משלא הציגה המבקשת כל ראשית ראיה לקיומה של נכות בתחום הפסיכיאטרי, הרי שאין מקום למינוי מומחה.
המבקשת השיבה לתגובה.
שם טענה כי מן הידוע והמקובל, כי פסיכיאטרים ופסיכולוגים, אינם מנהלים גיליון רפואי וכי מדובר בגישה אינדיבידואלית הנובעת מתפיסת הטיפול.
3.
דיון ומסקנות
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים אינו מציע כללים להפעלת שיקול הדעת של בית המשפט בהחלטתו אם למנות מומחה רפואי, לבקשת הנפגע, אם לאו.
תקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים) תשמ"ז - 1986 (להלן: "
התקנות") קובעות כי: