מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> החלטה בתיק א 14472/07 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק א 14472/07

תאריך פרסום : 26/12/2007 | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
14472-07
11/07/2007
בפני השופט:
קליין מנחם

- נגד -
התובע:
1. קבוצת זהר ניהול פרוייקטים בע"מ
2. נציגות בעלי הנכסים במרכז המסחרי

הנתבע:
גיורא ליין
החלטה

מונחת בפני בקשה למחיקה על הסף ומנגד בקשה לתיקון כתב תביעה.

קבוצת זוהר ניהול פרוייקטים בע"מ (להלן: "תובעת 1") אשר עוסקת בין היתר בניהול נכסים עבור בתים מרכזים מסחריים, התקשרה עם נציגות בעלי הנכסים ב-"לב המשתלה" (להלן: "תובעת 2") בכדי לנהל את המרכז המסחרי "לב המשתלה" ברח' סשה ארגוב בתל אביב (להלן: "המרכז המסחרי").

לטענתה, אחד מבעלי הנכסים במרכז המסחרי, מר גיורא ליין (להלן: "הנתבע"), חייב לתובעות בגין דמי ניהול סך של 7,496  ש"ח בגין החודשים יולי - דצמבר לשנת 2004 וכן בגין החודשים מאי - דצמבר לשנת 2006. התביעה הוגשה למפקחת על רישום המקרקעין בתל אביב אולם בהחלטתה מה - 11/01/07 קבעה כב' המפקחת אריאלי על העדר סמכותה לדון בתובענה דנן והתיק הועבר לבית המשפט השלום בתל אביב והונח על שולחני.

טען הנתבע בכתב הגנתו ובבקשתו למחוק את התביעה כנגדו על הסף כי אינו הבעלים של הנכס וכן אינו מחזיק הנכס. לטענתו הנתבע הינו עובד שכיר של "חברת קונסולטר בע"מ המחזיקה בנכס מכוח הסכם עם חברה אחרת שהיא הבעלים של הנכס" (סע' 2 לכתב הגנה).

בנוסף טען הנתבע להעדר עילה. וזאת על פי תקנה 100(1) לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד-1984 שכן לטענתו, גם אם תוכח התביעה הרי שהיא אינה מגלה כל עילה כנגדו ומשכך הרי שיש למחוק את התביעה כנגדו. בתמיכה לטענותיו צירף לכתב הגנתו תלושי המשכורת המוכיחים כי הינו שכיר בחברת "קונסולטר" וכן את מסמכי היסוד של החברה.

בדיון בתאריך ה- 28/05/07 ביקשו התובעות להגיש סיכומיהם לטענות אלו בכתב ועם הסכמתו של ב"כ הנתבע הורתי כי הצדדים יגישו את טענותיהם תוך 14 יום.

בתאריך ה- 14/06/07 התקבלה תגובת התובעות לבקשה למחיקה על הסף ובד בבד הוגשה גם בקשה להגשת כתב התביעה מתוקן. בתאריך ה-27/06/07 התקבלה תגובת הנתבע לתגובת התובעות ולבקשתן להגיש כתב תביעה מתוקן.

תגובת התובעות מעלה תמונה סבוכה ביותר לפיה, הנתבע מתחבא מאחורי חברות כאלו ואחרות. מסתבר, לטענת התובעות כי הנכס נמצא בבעלותה של חברה בשם תמר נדל"ן. חברה זו הינה בבעלותה של גב' תמר ליין, אשתו של הנתבע. חב' קונסולטר הינה למעשה חברה בבעלותו של בנו של הנתבע, מר אילון דניאל אשר אינו נמצא בארץ. מכיוון שחב' תמר נדל"ן נתקלה בקשיים כלכליים, מונה לה כונס נכסים לו התחייב הנתבע להמשיך ולשלם את דמי השכירות בעבור חברת קונסולטר. בנוסף, הציגו התובעות מסמכים לפיהם הנתבע הינו הבעלים של הנכס (פרוטוקולים מישיבות דיירים, אופן חישוב דמי הניהול עובר להגעתה של התובעת 1 וכו'). משכך, מבקשת התובעת לתקן את כתב התביעה לפיה יצורפו כנתבעים נוספים גם חב' קונסולטר וגם כונס הנכסים של תמר נדל"ן, עוה"ד רן לוין. בנוסף ועקב הזמן שעבר מהגשת התביעה ועד הדיון מה-14/06/07, הוסיפו התובעות חיובים נוספים בגין החודשים ינואר - יולי לשנת 2007 כך שסכום התביעה המתוקן יעמוד על 11,906 ש"ח.

בתשובתו לתגובת התובעת ולבקשתן להגיש כתב תביעה מתוקן, חזר הנתבע על טענת העדר העילה כנגדו. לטענתו, אין כל עילת תביעה אישית נגדו. התובעות ידעו לטענתו כי פעל בשם חב' קונסולטר ולא בשמו. כמו כן הודה על קשריו (למעט העובדה שהתגרש מאישתו מזה מספר שנים) אולם חזר והדגיש כי אין לו כל קשר משפטי או חוזי עם התובעות. אם כך, הרי שלשיטתו של הנתבע, אם קיימת לתובעות עילה כלשהי הרי שיש להפנותה לבעל הנכס, בתפקידו ככונס הנכסים עוה"ד לוין.  לעניין התחייבותו לכאורה לשלם את דמי השכירות טען כי פעל כמיופה כוחה של חב' קונסולטר ותו לאו. משכך, גם אם יוגש כתב הגנה מתוקן הרי שעדיין קיימת עילת מחיקה מחמת העדר עילה לטובת הנתבע.

לדידי, ולאחר שעברתי על החומרים המצויים בתיק. מצאתי כי מבלי לקבל את בקשת התובעות להגיש כתב התביעה מתוקן, דינה של התביעה להימחק.

אחד מתפקידיו של בית המשפט הינו להגיע לחקר האמת. מחיקת תביעה כאשר ולו באופן שטחי העלתה עילת תביעה לגיטימית, תפגע בערך זה. משכך  הפסיקה קובעת (ראה למשל ע"א מרקוביץ נ' סתם, פד"י מב(1)541, וכן ראה ע"א 556/84 קומפני פרוזין נ' פלאטו שרון פד"י לט(1), 529))  כי  לא תמחק תביעה באם ניתן לתקנה.  משכך, יש למצות את  ההליך המשפטי.

מאידך גיסא, כתב התביעה המתוקן, וכל הבהרותיהן של התובעות למען תיקון כתב התביעה ולמען התנגדותן למחיקה על הסף מראים לבית המשפט כי כתב התביעה המקורי, הוגש, בלשון המעטה, בחופזה. משכך אין מנוס מלחייב את התובעות בהוצאות על הצורך בהגשת  כתבי טענות מתוקנים כחוק.

הנני מחייב את התובעות לשלם לנתבע סך של 2,000 ש"ח + מע"מ, וללא קשר להליך העיקרי תוך 30 יום מהיום. לא ישולמו ההוצאות, תמחק התביעה.

המצאות כתב התביעה המתוקן עד ליום 1.8.07  והגשת כתב הגנה  מתוקן בהתאם לתקנות.

הצדדים יגישו תוך 14 יום רשימת תאריכים מתואמים לקיום קדם משפט נוסף בתיק.

תז"פ 1.10.2007

המזכירות תשלח החלטה זו לצדדים בדואר רשום

ניתנה היום כ"ה בתמוז, תשס"ז (11 ביולי 2007) בהעדר הצדדים.

מנחם קליין, שופט

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ