ע"מ
בית הדין הצבאי לערעורים באזור יהודה והשומרון
|
5092-08
18/11/2008
|
בפני השופט:
סא"ל יורם חניאל
|
- נגד - |
התובע:
ראפע אחמד חסן עלאונה ת"ז 941037947 עו"ד פואז שלודי
|
הנתבע:
התביעה הצבאית עו"ד סגן יעקב חתינה
|
החלטה |
בפניי ערר על החלטת בימ"ש קמא, אשר הורה להאריך מעצרו של העורר ב-15 ימים נוספים.
בקליפת אגוז ייאמר כי העורר נעצר בתאריך 6.10.08 ומאז הוא נתון בחקירה, חקירה אשר מתנהלת לאחרונה במתקן החקירה אשר בכלא קישון. ביום 11.11.08 הובא העורר בפני ערכאה קמא, אשר חרף הבקשה להארכת מעצר של 22 ימים, מצאה להאריך את מעצרו ב-15 ימים נוספים.
עתירתה של הסנגוריה מכוונת כנגד הארכת המעצר הארוכה שקבע ביהמ"ש בהחלטתו. לדעתה לא ראוי היה להאריך מעצר העורר ב-15 ימים נוספים, זאת לנוכח תקופת המעצר הארוכה בה שוהה העורר בלאו הכי. אף אם עתידה חקירה להימשך בפרק זמן זה ואולי אף יותר מזה, שומה על ביהמ"ש לפקח על ההתקדמות בחקירה תוך הוראה על מעצר לפרקי זמן קצרים יותר. עוד טוענת הסנגוריה כי הארכת מעצר זו מיותרת אף מן הטעם כי החקירה הגיעה אל סיומה, וכי יש להביא לכדי הגשתו של כתב האישום.
לאחר שבחנתי בתשומת לב מיוחדת את טענותיה של הסנגוריה, השתכנעתי כי לא שגה ביהמ"ש בהחלטתו. השתכנעתי כי גורמי החקירה פועלים כשורה וממצים כראוי את הזמן שהוענק להם לצורך החקירה. אגב כך ומטעמים השמורים עמי, אבהיר בלא טעם, כי לא מצאתי צורך להתייחס לטענת הסנגוריה בכל הנוגע להעברת העורר ממתקן המעצר בסאלם למתקן החקירה בקישון.
בחנתי את כל המידע שהתגבש בתיק זה, עמדתי על התנהלותה של החקירה והפעולות האופרטיביות הנחוצות כדי להביא לסיומה, והשתכנעתי כי לא נפלה כל שגגה בהחלטתו של ביהמ"ש. השתכנעתי כי בהחלטתו איזן ביהמ"ש בין האינטרסים השונים, ועל כן, אין מקום להתערב בהחלטתו.
ניתנה היום, 18 בנובמבר 2008, כ' בחשוון התשס"ט, בלשכה. מזכירות ביהמ"ש תעביר העתק החלטה זו לידי הצדדים.
שופט
רמ"שית: ער
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת