חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

דסקל נ' גולדרייך ואח'

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
66438-09-19
11.10.2020
בפני השופט:
יונה אטדגי

- נגד -
המבקש:
בנימין דסקל
עו"ד אורה רבין
עו"ד רביד ברנר
המשיבה:
אורה גולדרייך
עו"ד יריב שגיא
פסק דין
 

 

 

 

1.תביעת המבקש למחיקת הערת אזהרה הרשומה לטובתה של המשיבה על זכויותיו בנכס מקרקעין מסוים, כדי לאפשר לו למכור את זכויותיו בנכס לצד שלישי.

 

רקע עובדתי:

2.אקדים כי הנתונים העובדתיים הבסיסיים והרלוונטיים להכרעה הנדרשת כאן, שיפורטו להלן, אינם שנויים במחלוקת.

משום כך אין נפקות בעיני לכך שהם לא סופרו על ידי הצדדים לתובענה עצמה, אלא על ידי קרוביהם: המבקש – באמצעות אחיינו, מרדכי דסקל (להלן – "מרדכי"), המשיבה – באמצעות בעלה, אבי יעקב גולדרייך (להלן – "אבי", ככינויו במסמכים הנדונים).

יצוין כי תחילה הוגש תצהיר עדות ראשית מטעם המבקש עצמו והמבקש, תושב ארה"ב, אף הגיע ארצה כדי להעיד אלא שמועד ההוכחות נדחה עקב פרוץ "הקורונה" והפגרה שבאה בעקבותיה ולאחר שהמבקש שב לארה"ב הוגש תצהיר עדות ראשית של אחיינו, מרדכי, המתגורר בארץ ושלדבריו היה מעורב בפרטי המקרה.

באשר לאבי, אין חולק שהוא היה מעורב בכל פרטי המקרה, לכל הפחות כמו המשיבה עצמה.

 

3.אלי פחימה (להלן – "פחימה") היה בעבר הבעלים הרשום של קרקע בהרצליה בגודל של כ-7.6 דונם, הרשומה בלשכת רישום המקרקעין בנתניה כחלקה x בגוש xx (להלן – "החלקה").

בשלב כלשהו רכשו ממנו האחים יחיאל וכתריאל ינקוביץ (להלן ביחד -"ינקוביץ" ובנפרד- "יחיאל" ו"כתריאל") שלושה דונמים מהחלקה (להלן – "חלקי ינקוביץ").

באותה עת החלקה היתה מיועדת לשימוש חקלאי, וינקוביץ רצו לקדם תכנית מתאר המשנה את ייעוד החלקה משימוש חקלאי לשימוש המיועד למגורים ולמסחר.

בעקבות פנייתם של ינקוביץ אל המשיבה, רכשה זו בסוף שנת 1996 מפחימה 1.67 דונם מהחלקה (להלן- "חלק המשיבה").

לדבריו של אבי, רכישת הזכויות בחלקה נעשתה עבורו ועבור המשיבה גם יחד ומטעמים שונים הן נרשמו על שם המשיבה בלבד.

יצוין כי החלקים של ינקוביץ (בפועל חלקי ינקוביץ נרשמו ככל הנראה על שמו של כתריאל) ושל המשיבה נרשמו במושע (וכך הם רשומים עד היום).

במקביל לרכישת המשיבה את זכויותיה בחלקה מפחימה, נעשתה התחייבות של ינקוביץ כלפי המשיבה ובעלה אבי, העומדת במרכז המחלוקת הנדונה כאן.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>