- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
דורון ואח' נ' הראל ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
51668-08
23.3.2010 |
|
בפני : חנה פלינר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. זוהר דורון 2. עופר זילברברג 3. סופרנו שותפות רשומה 4. סופרנו טכנולוגיות בע"מ |
: 1. זאב הראל 2. שחף הנדסה (ז. הראל) בע"מ 3. COMPANY TRADING CAYMANS MERIX 4. COMPANY TRADING CAYMANS MERIX |
| החלטה | |
החלטה
לענין הבקשה לעיון חוזר, אציין כי לא עיינתי בבקשה זו וצודק ב"כ הנתבעים כי פרוצידורה שכזו אינה קיימת בהליך אזרחי. ניתן להגיש בר"עות על החלטות ביניים ובכל מקרה, גם אם רוצים שבית המשפט יפעיל מחדש את שיקול דעתו, הרי מותב אחר נתן את ההחלטה ואיני סבורה שיכולה אני להרהר אחר החלטה של מותב אחר.
בעקבות דבריי אלה הודיעה ב"כ התובעים כי תחזור בה מהבקשה לעיון חוזר לגבי מסמכים שכבר הוחלט לגביהם, וזאת אם יצהיר ב"כ הנתבעים כי לא יחשוף אותם בשלב מאוחר יותר. ב"כ הנתבעים סירב לתת הצהרה שכזו. אני מבהירה לב"כ הנתבעים כי אינו יכול לאחוז בחבל משני קצותיו. מטרת הליך גילוי ועיון במסמכים היא לאפשר משחק בקלפים פתוחים, לא להפתיע את היריב, לתת לו להיערך ולהתמודד הן עם טענות התביעה והן עם טענות ההגנה. רק מטעמים הקבועים בחוק ובהלכה ניתן שלא לאפשר גילוי במסמכים או לדחות את העיון בהם עד לאחר הגשת תצהירים או חקירות. כל עוד, לא הוכח חריג כלשהו, וב"כ הנתבעים יודע שהוא עומד לעשות שימוש באותם מסמכים שהוא מסרב לאפשר גילוי ועיון בהם, גם אם החלטת כב' השופטת פינצ'וק נתנה לכך הכשר, לא אאפשר את הצגת המסמכים הללו במסגרת התצהירים או במהלך דיון ההוכחות. הצדדים יוכלו לצרף לתצהיריהם ולעמת את עדי הצד השני אך ורק במסמכים שנזכרו בגילוי המסמכים ושניתן עיון בהם.
לפיכך, יכלכל ב"כ הנתבעים את צעדיו בהתאם להחלטה זו, יראה מה מתוך המסמכים שברשותו אכן דרוש לו לשם הוכחת טענותיו שבכתבי ההגנה. במידה והוא יודע שבמסמך כלשהו הוא עומד לעשות שימוש, יאפשר לב"כ התובעים לעיין בו תוך 30 יום מהיום. ולא, הוא יהיה מנוע מלהציגו, על כל המשתמע מכך. לענין ההסכם, אם עומדת ב"כ התובעים על גילויו המלא, תגיש בקשה מתאימה תוך 20 יום מהיום וב"כ הנתבעים יהיה רשאי להגיב על הבקשה. אני מציינת כי יתכן ובטרם אתן את החלטתי אבקש לעיין במסמך על מנת לראות אם הוא אכן רלבנטי והאם הוא כולל סודות מסחריים כלשהם, שאז ניתן להשחיר חלק מהנתונים.
לענין הגישור, בהסכמת הצדדים, הנני מפנה אותם לגישור במנ"ת.
הליכי הגישור לא יעצרו את המועדים עליהם הוריתי לעיל, וכאמור הצדדים יתנהלו בקווים מקבילים.
קדם משפט ליום 27/6/10 שעה 09:30.
ניתנה והודעה היום ח' ניסן תש"ע, 23/03/2010 במעמד הנוכחים.
חנה פלינר, שופטת
הוקלד על ידי: קרן נעמן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
