מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> דומיקאר בע"מ נ' כהן - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

דומיקאר בע"מ נ' כהן

תאריך פרסום : 08/08/2011 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום רמלה
38855-12-10
08/08/2011
בפני השופט:
הישאם אבו שחאדה

- נגד -
התובע:
דומיקאר בע"מ
הנתבע:
מרדכי כהן ע"י עו"ד י' נח
פסק-דין

פסק דין

התובעת היא חברה להשכרת רכבים אשר אחד מרכביה נפגע במהלך תאונה ונגרמו לו נזקים (להלן "התאונה"). לטענת התובעת רכבה נפגע מרכב שבו נהג הנתבע.

מטעם התובעת העיד נהג רכב התובעת במועד התאונה. לטענתו עת שנהג ברכב התובעת, הגיע לרמזור ובלם את רכבו בפתאומיות מאחר והבחין רק ברגע האחרון שאור הרמזור התחלף לאדום. בעקבות בלימה פתאומית זו, רכבו של הנתבע שנסע אחריו לא הספיק לבלום ופגע בחלקו האחורי של רכב התובעת. לטענתו בכל מקרה הרכב שבו נהג לא הספיק לעבור את קו העצירה בצומת (פרוט' עמ' 1 ש' 17 – 20, עמ' 2 ש' 7 -8).

הנתבע העיד ומסר גרסה שונה לאופן קרות התאונה. הנתבע נהג ברכב ועת שהגיע לרמזור נעצר. הרכב של התובעת נסע לפניו וחצה את הצומת ברמזור אדום. באמצע הצומת הרכב של התובעת נעצר והחל בנסיעה לאחור ופגע בחלק הקדמי של הרכב בו נהג הנתבע. לרכב בו נהג הנתבע לא נגרם נזק (פרוט' עמ' 3 ש' 21 – 27).

מדובר בגרסה מול גרסה. הנני מעדיף את גרסתו של הנתבע על גרסתו של נהג רכב התובעת, וזאת מכל הסיבות שלהלן :

א.עיון בתמונות הפגוש האחורי של רכב התובעת לאחר התאונה, ואשר הוגשו לתיק בית המשפט במועד הדיון, מלמד שמדובר בנזק מינורי שמתבטא בהיתלשות חלקית ביותר של הפגוש האחורי. הדבר מתיישב יותר עם נזק שנגרם לפגוש של רכב במהלך נסיעה איטית לאחור לעבר רכב שמאחוריו המצוי במצב של עמידה, מאשר עם רכב המקבל מכה פתאומית מאחור מרכב שנוסע אחריו. באם התאונה אירעה כפי גרסתו של נהג התובעת ניתן היה לצפות שייגרם נזק חמור יותר לפגוש האחורי של רכב התובעת ממה שנראה בפועל בתמונות;

ב.לרכב הנתבע לא נגרם נזק ;

ג.הנתבע טען שנהג רכב התובעת התקשר אליו מספר פעמים לאחר התאונה בנימה מתריסה ומאיימת עקב כך שדיווח שהתאונה קרתה בעקבות נסיעה לאחור של נהג רכב התובעת, וביקש ממנו מספר פעמים לשנות את גרסתו (פרוט' עמ' 3 ש' 26 – 31). נהג רכב התובעת אישר שהתקשר לנתבע יותר מפעמים על מנת לומר לו "אתה לא מתבייש" בשל האופן שבו דיווח על קרות התאונה. כמו כן נהג רכב התובעת אישר שהנתבע הודיע לו שהוא מטריד אותו וכי בכוונת הנתבע להגיש כנגדו תלונה במשטרה (פרוט' עמ' 2 ש' 20 – 21, 31). פניותיו הטלפוניות של נהג רכב התובעת לנתבע, לאחר קרות האירוע, וכל זאת על מנת להשמיע באוזניו של הנתבע את הסתייגויותיו לגבי הדיווח שמסר הנתבע על אופן קרות התאונה, אומרות דרשני. יש בפניות החוזרות הנ"ל כדי להעיב על אמינות גרסתו של נהג רכב התובעת.

משקבעתי שהנני מעדיף את גרסת הנתבע על פני גרסת נהג רכב התובעת לאופן קרות התאונה, ברי

כי האשם לקרות התאונה רובץ באופן מלא לפתחו של נהג רכב התובעת.

לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.

התובעת תשלם את הסכומים שלהלן :

א.לנתבע – סך של 400 ₪ בגין הוצאותיו עבור יום הדיון שהתקיים ב- 7.8.11.

ב.לבא כח הנתבע – שכר טרחת עו"ד בסך של 1,200 ₪.

זכות ערעור תוך 45 ימים.

המזכירות תעביר העתק פסד הדין לצדדים.

ניתן היום, ח' אב תשע"א, 08 אוגוסט 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ