ת"א
בית משפט השלום ראשון לציון
|
4358-08
15/03/2010
|
בפני השופט:
יחזקאל קינר
|
- נגד - |
התובע:
1. מנשה דוידזון 2. נורית דוידזון
|
הנתבע:
1. דניה סיבוס בע"מ 2. אילן בן גיגי - נמחק 3. נתיבי היובל בע"מ 4. ששי שילה - נמחק
|
החלטה,החלטה,החלטה |
החלטה
בעניין בקשת צד ג' 1 לגילוי ועיון במסמכים, ידאגו צד ג' 1 והתובעים להסדיר נושא בקשה זו ביניהם תוך 10 ימים.
כל המסמכים שיגולו ויועברו לצד ג' 1 יועברו במקביל גם לב"כ כל הצדדים האחרים ללא יוצא מן הכלל וזאת תוך 14 יום מהיום.
אם לא יודיע צד ג' 1 עד 28.3.10 כי הוא מבקש להמשיך בבירור בקשה זו ויפרט את הסיבה לכך, אזי תיחשב הבקשה כבקשה שהתייתרה והיא תימחק.
ניתנה והודעה היום כ"ט אדר תש"ע, 15/03/2010 במעמד הנוכחים.
יחזקאל קינר, סגן נשיא
החלטה
מדובר בתביעה שבה צדדים מרובים ובתיק שהיקפו איננו גדול יחסית.
בישיבה הקודמת ניתנו הוראות שבהן נקבע מועד למשלוח הדרישות המקדמיות, עד יום 20.12.09.
הגשת כתבי ההגנה הסתיימה בתחילת נובמבר 2009. אין ספק כי כל צד שלא קיבל כתב הגנה יכול היה לבקש לקבלו.
עיינתי גם בשאלון שנשלח ע"י צד ג' 3 לתובעים ולנתבעות ולא מצאתי כי השאלות שם אמורות להכריע את גורל המשפט. יש להניח גם כי לרוב השאלות יינתן מענה בתצהירים ובמסמכים שיועברו.
אם איעתר עכשיו לבקשה להאריך את המועד לעניין ההליכים המקדמיים יביא הדבר להתמשכות ההליכים ללא צורך בכך ותוך שייגרם נזק לתובעים.
לכן אינני מאפשר את קיום ההליכים המקדמיים לפי הדרישות שנשלחו באיחור.
יחד עם זאת, אם יתברר שלאחר הגשת תצהירי עדות ראשית נותרו שאלות מהותיות מאוד שיש צורך לאפשר בצורה מוגבלת קיום הליך כלשהו בעניינם, אשקול אם להיעתר לבקשה שתוגש בעניין זה.
ניתנה והודעה היום כ"ט אדר תש"ע, 15/03/2010 במעמד הנוכחים.
יחזקאל קינר, סגן נשיא
החלטה
בדיון שהתקיים חלקו שלא לפרוטוקול הוברר כי יש מקום ויש טעם לכך שהצדדים יעשו כל מאמץ לסיים תביעה זו בהסדר מלא או בהסדר חלקי ונראה לי שברור גם לצדדים כי ההשקעה שיש עוד להשקיע בניהולה של תביעה זו, שאיננה בהיקף גדול יחסית, הינה השקעה מרובה ולכן ואם כל הצדדים יגלו גמישות ורצון טוב ניתן להגיע להסדר.
הצדדים סברו גם כי יש טעם בקיום פגישה בין כולם בלא צורך בהליך גישור וזאת על מנת לחסוך בעלויות נוספות ואני מצפה כי הפגישה עליה הוסכם תניב פירות ותביא לסיום תיק זה או חלקו לפחות.
בית המשפט מצפה כי הפגישה תתקיים והסדר יוגש עד סוף אפריל 2010.
מכל מקום, ועל מנת שלא לתלות את יהבנו אך ורק בפגישה זו, יינתנו הוראות לקידום התיק ואני קובע כי עדויות ראשיות יוגשו בתצהירים. תצהירי עדי התביעה יוגשו עד ליום 31.5.10. תצהירי עדי הנתבעות יוגשו תוך 30 יום לאחר קבלת תצהירי עדי התביעה. תצהירי צדדי ג' יוגשו תוך 30 יום מקבלת תצהירי עדי הנתבעות ותצהירי צד ד' – מגדל יוגשו תוך 30 יום מקבלת תצהירי עדי צדדי ג' (תצהירי מנורה יתייחסו הן להודעת צד ג' והן להודעת צד ד'). חוות דעת יוגשו ביחד עם התצהירים. לתצהירים יצורפו כנספחים כל המסמכים שחפצים להגישם באמצעות המצהירים (או שיש להפנות לתיקי המוצגים/כתבי הטענות).
צד המעוניין להזמין עד שאין אפשרות לקבל ממנו תצהיר, יגיש ביחד עם תצהיריו בקשה להזמנת העד, שבה יפרט את הפניה אל העד, את הסיבה לחוסר האפשרות לקבלת תצהיר מהעד, את נושאי עדותו ואת תמציתם הצפויה.