פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
1114-08
15/04/2010
|
בפני השופט:
אסתר נחליאלי חיאט
|
- נגד - |
התובע:
דוד לביא
|
הנתבע:
כונס הנכסים הרשמי - מחוז ת"א
|
החלטה,החלטה |
החלטה
בתיק זה התחילה עו"ד קופר לטעון וכששאלתי שאלות נוספות מסתבר כי אין ביכולתה להגיב לשאלות הללו, ואז ביקש את רשות הדיבור עו"ד אורן להשלים את דבריה.
ראוי שעו"ד שבא לייצג לקוח יהיה מוכן לשאלות של בית המשפט ואין מקום בבית המשפט לשמוע מס' עורכי דין המייצגים לקוח אחד, בעיקר כשהסוגיה אינה כה רחבת היקף.
לפנים משורת הדין, אאפשר טיעון קצר בשאלות, אך לא אעשה זאת שוב.
ניתנה והודעה היום א' אייר תש"ע, 15/04/2010 במעמד הנוכחים.
אסתר נחליאלי חיאט, שופטת
החלטה
בקשה למתן הפטר לחייב היא הבקשה שלפני.
לקראת הדיון הוגש תסקיר הכונס הרשמי, הוזמנו נושים והתייצב נושה אחד בלבד.
נושה זה מתנגד למתן ההפטר והעלה את דבריו בנימוקיו, בתגובתו שהוגשה בסמוך לדיון, משכך הכנ"ר לא ראה את התגובה ולא יכול היה להתכונן למסור עמדתו העניינית לתגובה, וב"כ החייב שקיבל אך אמש את התגובה לא יכול היה לבדוק כל נושא ונושא אלא התייחס באופן כללי לתגובה.
עיינתי בתסקיר הכונס הרשמי ונתתי דעתי לסיבות להסתבכותו הכללית של החייב כפי שמציין הכנ"ר, הסתבכות אשר נבעה מכישלון חברה שהייתה בבעלותו ועסקה במכירת ציוד אלקטרוני לכלי רכב.
נתתי דעתי להיקף החוב, לגילו של החייב (72), למצבו הרפואי כפי שנמסר מפי בא כוחו, לעובדה כי הוא ניצול שואה, נתתי דעתי גם לפרק הזמן בו שוהה החייב בהליך זה, משנת 2008, אלא שהסתבכותו הכלכלית וההתנהלות מול הנושים התרחשה כבר בלשכת ההוצל"פ והתנהלה מזה שנים מספר.
שמעתי את ב"כ הנושה, את תהיותיו ותמיהותיו, וללא ספק דבריו מעוררים מחשבה.
יחד עם זאת, חלף זמן מאז העובדות עליהם דיווח ב"כ הנושה בתגובתו ובבית המשפט, לא רק זאת אלא שחלף זמן מאז חקירת היכולת שבוצעה בהוצאה לפועל, מומשו נכסים שנמצאו, ואשר לדירה שנטען לגביה כי "הוענקה" לבנו של החייב על ידי סבתו, אמו של החייב, אני סבורה כי התשובות שקיבלתי, מניחות את הדעת, ועוד לציין כי הנושה לא התייצב לאסיפות הנושים, לא לאסיפה הראשונה ולא לנדחית, ולמעשה רק היום התייצב לראשונה לאחר שהבין כי בקשה למתן הפטר עומדת על הפרק.
לאור כל האמור, ולאחר ששקלתי את האמור בתסקיר הכנ"ר, אני סבורה כי ניתן להיענות לבקשת החייב וליתן לו הפטר, וזאת לאחר שהבאתי בשיקולי את הפרמטרים המוכרים בפסיקה.
בין השאר נתתי דעתי להיקף פירעון החובות, לאפשרות לשינוי כושר הפירעון של החובות, לנסיבותיו האישיות, לגילו ולמצבו הרפואי, וכאמור לאחר אלה סברתי כי ראוי לאפשר לחייב בגילו זה בכל זאת לפתוח דף חדש בחייו.
ההפטר יהיה מותנה בכך שכל הסכומים שהצטברו בפוליסת ביטוח המנהלים במגדל ובקרן הפנסיה מבטחים יועברו לקופת הכינוס.
אני מורה לחברת הביטוח מגדל ולקרן הפנסיה מבטחים (מנורה מבטחים) להעביר לקופת הכינוס את כל הסכומים שהצטברו לטובת החייב.
לאחר השלמת ההתנאה ניתן יהיה להגיש פסיקתא לקבל הפטר חלוט.
ניתנה והודעה היום א' אייר תש"ע, 15/04/2010 במעמד הנוכחים.
אסתר נחליאלי חיאט, שופטת