ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות באר שבע
|
3736-01-13
30/06/2013
|
בפני השופט:
אורית ליפשיץ
|
- נגד - |
התובע:
משה דהאן
|
הנתבע:
1. נגריית עמרם 2. 3. יוסי אבני
|
|
החלטה
1.בפניי בקשה לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד, ביום 23/5/13, ובו התקבלה תביעתם של התובעים, והנתבעים חוייבו לשלם לו סך של 4125 ₪ , והוצאות בסך 400 ₪.
2.הנתבעים הגישו בקשה מפורטת, וזאת באשר לנימוקים המצדיקים, לדעתם, את ביטול פסק הדין שניתן בהעדרם. לטענתם אי התייצבותם לדיון נבעה מכך שמעולם, לטענתם, לא קבלו את ההזמנה לדיון , ולטענתם המקום אליו נשלחו הזימונים, הוא הנגרייה, פשטה את הרגל. כמו כן טענו הנתבעים כי יש להם טענות הגנה טובות, באשר לאספקת הארון, טענות אשר ראוי כי תתבררנה בבית המשפט.
3.עיון במסמכים המצויים בתיק בית המשפט, מלמד כי הבקשה לביטול פסק הדין הוגשה תוך המועדים הקבועים לכך בחוק. לצד זאת, עיון בתיק האלקטרוני מעלה כי ישנו אישור מסירה לנתבעים כדין.
4.בקשת הנתבעת לביטול פסק הדין, הועברה לתגובת התובעים, ומתגובתם עולה כי הם מתנגדים לביטול פסק הדין, כי הנגרייה שהתובעים טוענים כי פשטה את הרגל, עדיין חיה ופועלת, וכי הם אף הסריטו את קבלת הזימון במסירה אישית מטעמם, ע"י הנתבעים.
5.בית המשפט מביע מורת רוח רבה מאי התייצבות הנתבעים לדיון, חרף נימוקיהם, וזאת מבלי לקבוע אם יש בהם ממש אם לאו.
6. לאחר שעיינתי בבקשה, ולאחר ששקלתי את האינטרסים השונים של הצדדים, אני סבורה שיש
לאפשר לנתבעים להוכיח את טענותיהם בבית המשפט, ולאפשר להם את יומם, תוך חיובם בהוצאות בשל אי התייצבותם לדיון, בסך של 850 ₪ , וללא כל קשר לתוצאות ההליך.
סוף דבר
7. הנתבעים יפקידו סך של 850 ₪ במזכירות בית המשפט לכיסוי הוצאות התובעים, וללא כל קשר לתוצאות ההליך.
8. לאחר שיופקד הסכום האמור, פסק הדין שניתן במעמד צד אחד ביום 23/5/13 יבוטל והתיק יקבע להוכחות.
9. לא יופקד הסכום האמור עד ליום 30/7/13, ופסק הדין יעמוד על כנו.
10. המזכירות תשלח העתק ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, כ"ב תמוז תשע"ג, 30 יוני 2013, בהעדר הצדדים.