ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
10501-07-10
26/01/2012
|
בפני השופט:
יובל גזית
|
- נגד - |
התובע:
אתי דאושין
|
הנתבע:
הראל חברה לביטוח
|
|
החלטה
התובעת ילידת 1969, נפגעה בתאונת דרכים ביום 12.5.09 ועותרת למינוי מומחה רפואי בתחום הנוירולוגיה ומומחה רפואי בתחום הא.א.ג.
לתובעת מונה זה מכבר מומחה רפואי על ידי בית המשפט,בתחום האורטופדיה, ד"ר חנן טאובר, קבע כי לתובעת נותרו 5% נכות צמיתה בתחום האורטופדיה.
התובעת מתבססת בבקשתה על מסמכים רפואיים שצורפו לבקשה, המלמדים לטענתם על התמשכות ו/או החמרת התלונות השונות וכן על המלצת ד"ר חנן טאובר, בחוות דעתו למינוי מומחה בתחום הא.א.ג.
הנתבעים מתנגדים לבקשה וטוענים, בין היתר, כי אין בנמצא מסמכים חדשים המצדיקים מינוי זה. עיקר המסמכים העדכניים שצורפו על ידי התובעת הם הפניות לבדיקות ו/או מכונים ו/או אישורי מחלה.
הנתבעים מוסיפים וטוענים כי מדובר בתאונת עבודה ומשכך, חובה היה על התובעת לפנות למל"ל לשם מיצוי זכויותיה ומשבחרה להימנע מכך הרי שאין כל הצדקה שלא להשית עליה שכר טרחת מומחים ככל שבית המשפט יחליט למנותם.
ד י ו ן :
ככלל, המלצת מומחה שמונה על מינוי מומחה בתחום אחר מהווה ראשית ראיה או השלמה לראשית ראיה לצורך מינוי המומחה הנוסף, הגם שאינה מחליפה את שיקול דעתו של בית המשפט במינוי (רע"א 1338/90 שיק נ' מטלון, פ"ד מד(2) 216, 219).
לעניין זה נאמר בספרו של אליעזר ריבלין תאונת הדרכים סדרי דין בחישוב הפיצויים 558, (מהדורה חדשה ומעודכנת, תש"ס – 1999), כי בהלכת שיק נ' מטלון ברך בית המשפט העליון על השענות על המלצת מומחה.
עוד נקבע שם:
"בדרך כלל יש תועלת בהפניית שאלה זו למומחה בתחום רפואי קרוב דווקא, למשל, לבקש מן המומחה הנוירולוג שיחווה את דעתו אם יש צורך במינוי של מומחה לפסיכיאטריה".
(ראה גם רע"א 5638/95 מגדל חברה לביטוח בע"מ נ' שמור, פ"ד מט(4) 865, 876).
שיקול הדעת השיפוטי אינו ניטל מעצם המלצתו של מומחה אחד לגבי מינויו של אחר, ונזכיר:
"הכלל הוא שבית המשפט רשאי להסתייע בדעתו של מומחה רפואי שמונה על ידיו לעניין הצורך במינוי מומחה רפואי בתחום אחר. אולם המלצתו של המומחה אינה מחייבת את בית המשפט"
רע"א 7039/00 שלמה אליוף נ' סורג שטרנברג (לא פורסם).
במקרה דנן, לאחר עיון בתיק, בבקשה החוזרת ובתגובה, במסמכים הרפואיים, בחוות הדעת שנתקבלה בתיק, מצאתי כי יש מקום ליתן הבהרה בתחום הא.א.ג בדבר מצבה של התובעת בעקבות התאונה.
נוכח המלצתו של ד"ר חנן טאובר לפיה: "באשר לתלונות על סחרחורת וממצאים פתולוגיים בבדיקות הוסטיבולריות אין ביכולתי המקצועיים להעריך את המצב, ויש למנות מומחה בתחום הא.א.ג לצורך זה" מצאתי לנכון להורות על מינויו של המומחה ד"ר הימלפרב מרדכי(מביה"ח,ויצמן 6 ת"א,טל': 03-6973433) בתחום הא.א.ג , כאשר בשלב זה שכר טרחת המומחה בסך של 4,000 ₪ +מע"מ יושת על הנתבעות.
המומחה יחווה דעתו בשאלה האם נותרה לתובעת נכות זמנית ו/או צמיתה כתוצאה מהתאונה הנדונה, ואם כן - מה שיעורה. בנוסף האם תזדקק התובעת לטיפולים ו/או הוצאות רפואיות בעתיד והאם צפויה הטבה ו/או החמרה במצבה. כמו כן יחווה המומחה דעתו באשר לצורך בדבר מינוי מומחה נוסף בתחום הנוירולוגי.
נקבע לקדם משפט נוסף, לאחר קבלת חוות דעת המומחה, ליום 3/6/12 בשעה 8:30.
5129371