מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> גרין ואח' נ' שחר ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גרין ואח' נ' שחר ואח'

תאריך פרסום : 29/06/2011 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
40150-08
29/06/2011
בפני השופט:
יעל הניג

- נגד -
התובע:
1. אינה גרין
2. יקטרינה פרמונובה

הנתבע:
1. שרון שחר
2. איגור רוטמן – פס"ד בהעדר הגנה
3. אלכסנדר מודין "סשה"
4. אהוד חמדי
5. קרמר יבסי "סבה"

החלטה

עיינתי בכתב אישום מתוקן. הנאשם 6 שהוא הנתבע 4 שבפני הואשם והודה בעסקת טיעון בייבוא נשים מתורכיה לישראל באמצעות יאכטה שהיתה בחזקתו. אחת הנשים היא התובעת מספר 1 שלפני. ביחס לתובעת 2 אין כל אישום או הרשעה לנתבע 4.

כתב האישום ייחס לנתבע 4 המתנה בנמל בתורכיה, לפי תיאום עם אדם אחר, קבלת הנשים לרשותו, הסעתם ביאכטה לנמל אשדוד תוך הסתרתן במקומות שונים ביאכטה על מנת שלא תימצאנה על ידי משטרת הגבולות ולאחר הגיעם ארצה, הסעת הנשים למקום מפגש שם נמסרו בחזרה לרשותו של אותו אדם ששילח אותן לתורכיה והוא, אותו אדם הביא אותן למכון על מנת שיעבדו בזנות. הנתבע 4 הורשע בקשירת קשר לביצוע פשע ובסיוע לסרסרות למעשה זנות.

התובעת 2 אינה יכולה להיבנות במסגרת סעיף 42ג' לפקודת הראיות מהרשעתו של הנתבע 4 משום שהרשעה לא קיימת נגדו.

שתי התובעות, תצטרכנה להוכיח מלכתחילה כלפי הנתבע 4 כי פגע ברצונן החופשי ככל שהן חפצות בכך. ההרשעה שלו הינה בסיוע למעשה סרסרות. זו המסגרת הבסיסית של התביעה ובימ"ש סבור שעל יסוד מסגרת זו ניתן להגיע להסכם פשרה שייתן ביטוי כספי לפעולותיו של הנתבע 4, אך הכל ביחס לסיכויי התביעה בתיק זה.

לאחר שעיינתי בכתב האישום ובהרשעה, אני סבורה שהתובעות תצטרכנה להגיע לארץ על מנת להעיד במשפט. כמו כן, הן תצטרכנה להשלים הליכים מקדמיים כמו כל תובע רגיל.

אני סבורה בסופו של יום, שעדיף לנסות להגיע לפשרה הגיונית שתבטא גם את היכולת הכלכלית של הנתבע 4.

אינני סבורה שניתן להגיש תביעה בשנת 2008 ולא להתחיל אפילו להתקדם בקדם משפט כשאנו מתקרבים לסוף שנת 2011.

נקבע לקדם משפט ליום 26/12/11 שעה 09:30.

באותו מועד ייקבע התיק להוכחות, לפי התקדמות הענינים.

ניתנה והודעה היום כ"ז סיון תשע"א, 29/06/2011 במעמד הנוכחים.

יעל הניג, שופטת

הוקלד על ידי: קרן נעמן

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ