חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גנסן נ' אחים בן רחמים (צפון) בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 28/10/2013 | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חיפה
36846-02-13
20/10/2013
בפני השופט:
רחל חוזה

- נגד -
התובע:
אלה גנסן
הנתבע:
1. אחים בן רחמים (צפון) בע"מ
2. עיריית חיפה
3. איילון חברה לביטוח בע"מ

פסק-דין

פסק דין

לטענת התובעת, בתאריך 29.1.13, בלילה חורפי גשום, בדרך חטיבת גולני שבחיפה, מקום שבו בוצעו עבודות בכביש, עלתה עם רכבה על ערימת חצץ שהיתה מונחת באמצע הכביש (להלן: "התאונה"). כתוצאה מהתאונה נגרמו לרכבה נזקים.

הנתבעות אישרו כי אכן הנתבעת 1 היא שביצעה את העבודות בכביש מטעמה של הנתבעת 2 וכאשר הנתבעות 1 ו-2 מבוטחות על ידי הנתבעת 3.

התובעת טענה בכתב תביעתה ואף בעדותה בביהמ"ש, כי בכביש לא הוצבו כל תמרורי אזהרה, לא הוצבה גדר התוחמת את הכביש ואת אפשרות הנסיעה בו באיזור שבו בוצעו העבודות וכן לא הוצבה כל תאורה המזהירה את הנהגים בדבר אפשרות המשך נסיעתם בכביש.

בעדותה בביהמ"ש, הסבירה התובעת כי במצב שנוצר בגין ביצוע העבודות, נמצאה ערימת החצץ כבר מחוץ לכביש, אך הכביש והמקום המיועד לנסיעה לא נתחמו בכל דרך שהיא.

בתשובה לשאלה אם נכון שהערימה היתה מחוץ לכביש והיא המשיכה בנסיעה ישר אל תוך הערימה, השיבה כי: "כן. אני נכנסתי אל מחוץ לכביש, כי לא היה גידור" (עמ' 6 ש' 21 לפרוט').

כן העידה עוד כי: "הכביש הלך ופתאום נעלם" (עמ' 6 ש' 26 לפרוט').

מטעם הנתבעת 1, מי שביצעה את העבודות בכביש עבור הנתבעת 2, העיד מר שחר אבנרי, מי שהיה במועד נשוא כתב התביעה מנהל הפרוייקט של עבודות השיפוצים בכביש מטעם הנתבעת 1.

עד זה העיד כי כל העבודות בוצעו בהתאם לתוכניות שאושרו על ידי המשטרה והעיריה, בליווי צמוד של מהנדס תנועה וכאשר אחת לשבוע נפגשים כל הצדדים, לרבות המשטרה, וזאת בשטח שבו מבוצעת העבודה.

העד העיד עוד כי היתה במקום תאורה, היא תאורת הרחוב הרגילה וכי, לפי הצורך, היו מוצבים במקום תמרורים.

כן סומן במרכזו של הכביש קו מקווקו צהוב, המצביע, לדבריו, על כך שבמקום מבוצעות עבודות וכך אף סומנו שולי הכביש.

לשאלת ביהמ"ש לעניין הסימון של השוליים, הצביע מר אבנרי על התצלום תק/2 ועל סימנים דהויים וחלקיים של שול שלקביעתי, לא ניתן לראותם כלל במהלך נהיגה, גם לא תוך ראיה מאומצת ובוודאי שלא בעת לילה, כאשר מזג האוויר גשום.

מר אבנרי לא מסר מידע, מיד ראשונה, על מצב התימרור, התאורה, הגידור, והסימונים שבכביש במועד הרלוונטי לקרות התאונה.

עדותו היתה כללית ובלתי סותרת את טענות התובעת כי באותו לילה לא היתה כל תוספת תאורה, לא הוצבו כלל תמרורים או גדרות המתריעים על כך שחלק מהכביש הופך להיות בלתי עביר עקב ביצוע העבודות וכי אותו מקום שבו ארעה התאונה אכן חסום לתנועת כלי רכב.

הנתבעות לא דאגו לזמן מטעמם את מי שבפועל פיקח על הפועלים במקום התאונה באותו יום שבו ארעה, כדי שיעיד בביהמ"ש, עפ"י רישומים שבידו או על בסיס נתונים אחרים כלשהם, מה היה המצב בכביש.

בנסיבות אלה, עדותה של התובעת, שכאמור היתה מהימנה עליי, גם לא נסתרה בכל ראיה פוזיטיבית, ספציפית אחרת.

הנני קובעת כי הוכחה התנהלותה הרשלנית וחסרת הזהירות של הנתבעת 1, וכפועל יוצא מכך אף הנתבעת 2, אשר לא מילאו את חובתן הברורה והחד משמעית לשמור על תקינות הדרכים והמעבר בהם, גם אם מבוצעות במקום עבודות ולא עשו דבר, או לא עשו את הנדרש כדי לחסום כליל לתנועה את אותם חלקים בדרך שהיו בלתי עבירים וכדי להבטיח תנועתם של כלי רכב במקום, ללא סיכון.

הנני קובעת כי הוכחה אחריותן של הנתבעות לתאונה ולתוצאותיה.

רכבה של התובעת אכן לא נבדק על ידי שמאי מטעמה, כאשר, לטענתה, הבינה מדברי המוסך כי מחמת שאין לה ביטוח מקיף לרכבה – אינה זקוקה לחוו"ד של שמאי.

עם זאת, הנני מקבלת את טענותיה של התובעת כי כל הנזקים שתוקנו ברכבה, הינם תוצאת התאונה, מה עוד שהינם מתיישבים עם אופן קרות התאונה, כנטען על ידי התובעת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ