מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> גזר דין בתיק 001048/04 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גזר דין בתיק 001048/04

תאריך פרסום : 04/02/2007 | גרסת הדפסה
פ"ח
בית המשפט המחוזי חיפה
1048-04
21/02/2005
בפני השופט:
1. מנחם נאמן [אב"ד]
2. עודד גרשון
3. כמאל סעב


- נגד -
התובע:
מדינת ישראל
עו"ד פרקליטות מחוז חיפה
הנתבע:
מחאג'נה באסל ת"ז 037005741
עו"ד בויראת עאדל
גזר דין

1.         הנאשם הורשע, על פי הודאתו ובמסגרת הסדר טיעון שבעקבותיו תוקן כתב האישום, בעבירות של מתן שירות להתאחדות בלתי מותרת, עבירה לפי סעיף 85(ג) לתקנות ההגנה (שעת חירום), 1945 (להלן - "תקנות ההגנה"), קשר לסייע לאוייב במלחמה, עבירה לפי הסעיפים 92 + 99 סיפא לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן - "החוק") ומגע עם סוכן חוץ, עבירה לפי סעיף 114 לחוק.

            במסגרת הסדר הטיעון הסכימו הצדדים על כך שהתביעה תעתור לעונש שלא יעלה על 8.5 שנות מאסר לריצוי בפועל ואילו ההגנה תעתור לעונש של 4.5 שנות מאסר לריצוי בפועל.

            שירות המבחן הגיש תסקיר בעניינו של הנאשם, צעיר יליד 1985, והצדדים טענו את טענותיהם לעניין העונש.

            עתה הגיעה השאלה להחליט באשר לשיעור העונש שיש להשית על הנאשם.

2.         עובדות כתב האישום המתוקן שבהן הודה הנאשם

א.         בזמנים הרלוונטיים לאישום היה ג'מאל בדאווי, תושב הכפר אל ערוב שבנפת חברון (להלן - "ג'מאל") פעיל בארגון החמאס המוגדר כארגון טרור בהתאם להכרזת הממשלה מכח סעיף 8 לפקודת מניעת טרור, תש"ח-1948 (להלן - "ארגון החמאס") ופעל לשם הוצאה לפועל של פיגוע התאבדות בתוך שטחי מדינת ישראל, בשם ארגון החמאס ובמימונו.

ב.         במועד שאינו ידוע למאשימה במדוייק, בסביבות חודש אוקטובר 2003, בעת שהנאשם שהה במסגד אל אקצה בירושלים, הכיר הנאשם את ג'מאל והשניים החליפו ביניהם מספרי טלפון לשם יצירת קשר עתידי (להלן - "המפגש הראשון").

ג.          החל מן המפגש הראשון ועד ליום 10.4.04 עמדו הנאשם וג'מאל בקשר של שיחות טלפון ומפגשים באיזור מסגד אל אקצה (להלן - "המפגשים").

ד.         עוד במהלך המפגשים בין הנאשם לג'מאל אמר ג'מאל לנאשם כי הוא מתכנן להוציא לפועל פיגוע התאבדות בתוך מדינת ישראל בשם ארגון החמאס ובמימונו (להלן - "תוכנית הפיגוע"). חרף הבנת הנאשם כי ג'מאל פועל למען ארגון החמאס, הוסיף הנאשם להיפגש עימו ולשמור עימו על קשר טלפוני.

ה.         עוד במהלך המפגשים בין הנאשם לג'מאל, ובהמשך לאמור לעיל, קשרו השניים קשר לסייע לארגון החמאס במלחמתו נגד ישראל, בין היתר בדרך של ביצוע פיגועי טרור שמטרתם רצח יהודים בשטחי המדינה.

            ג'מאל ביקש מהנאשם עזרה בהוצאתה לפועל של תוכנית הפיגוע, בדרכים שונות, כפי שעוד יפורט להלן, תוך שהוא מציע לו כסף בתמורה, והנאשם הסכים לכך.

ו.          במסגרת הקשר, ביקש ג'מאל מהנאשם, במהלך חודש מרץ 2004, כי זה האחרון ירכוש עבורו בישראל חומרי דשן לצורך ייצור מטעני חבלה ויעבירם לשטחים באמצעות רכב אותו ירכוש ג'מאל. כן ביקש ג'מאל מהנאשם כי בבוא העת יסיע את המחבל המתאבד מהשטחים לתוך ישראל לצורך פיגוע ההתאבדות.

            הנאשם הסכים לבקשותיו של ג'מאל.

ז.          ג'מאל שאל את הנאשם אודות יעדים מתאימים לביצוע פיגועי התאבדות בישראל בהם יש ריכוז גדול של יהודים והנאשם בתגובה מסר לג'מאל כי ניתן לבצע פיגוע התאבדות באוטובוס של אגד קו 842 הנוסע מקרית שמונה לתל-אביב דרך עפולה ובו חיילים רבים.

ח.         עוד סיכמו הנאשם וג'מאל, במסגרת הקשר, כי הנאשם יסייע לג'מאל במציאת רכב ודירת מסתור בתוך ישראל אשר ישמשו אותו בפעילותו הבטחונית וכן ימסור לג'מאל את תעודת הזהות שלו על מנת שיוכל לזייפה לצורך ביצוע פעילות בטחונית בתוך מדינת ישראל.

            בהמשך הקשר אמר הנאשם לג'מאל כי הוא חושש למסור לו את תעודת הזהות שלו, אולם הוא מוכן להכניס עבורו מכונית תופת מהשטחים לתוך בסיס צבאי בישראל ולפוצצה שם.

ט.         באחד ממפגשיהם של הנאשם וג'מאל במהלך חודש מרץ 2004, ובמסגרת הקשר, ביקש ג'מאל מהנאשם כי יגייס נוספים מאום אל פחם לארגון החמאס וכן ביקש שישיג עבורו תעודות זהות ישראליות.

            הנאשם הסכים לבקשתו הנ"ל של ג'מאל ופנה לניג'ם מחאג'נה (להלן - "ניג'ם") במטרה לגייסו לארגון החמאס, כל זאת לשם קידום מטרת הקשר.

            הנאשם סיפר לניג'ם אודות קשריו עם ג'מאל ובקשותיו ממנו כמפורט לעיל וכן אמר לו כי הוא זקוק לרכב לשם ביצוע הפעילות עם ג'מאל וביקש כי יצטרף אליהם לפעילות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ