גבעון ואח' נ' זקן ואח' - פסקדין
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
17110-11-11
28.5.2012 |
|
בפני : עודד שחם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מאיר זקן |
: עמוס גבעון |
| החלטה | |
החלטה
בפניי בקשות הדדיות לתשובות לשאלונים ולגילוי מסמכים.
בקשת התובע שכנגד
1. לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים, על רקע הנספחים שהוגשו וכתבי הטענות, דין בקשה זו להתקבל באופן חלקי, כמפורט להלן.
2. גילוי מסמכים. רשיונות הרכב הנזכרים רלוונטיים לעניין, על פי אמת המידה המרחיבה החלה בשלב זה של ההליכים. יש לגלותם כמבוקש. הוא הדין בפוליסות הביטוח המבוקשות.
3. תשובות לשאלון. לגבי מרבית השאלות לא ראיתי הצדקה לחייב את הנתבע שכנגד להשיב. הדברים אמורים בשאלות 1, 2, 38 – 43 (שאלות מיותרות אשר התשובה להן עולה ממסמכים כתובים או שאין בהן כדי לקדם את ההליך), 35 – 37 (לא רלוונטי), 27 – 32, 34, 44, 46 (אין מקום לחייב מעבר לתשובות שניתנו; יש להניח, נוכח התשובות שניתנו, כי תיעוד כמבוקש אינו קיים).
4. לגבי שתי שאלות (3, 64) מצאתי כי מדובר בשאלות רלוונטיות, אשר על הנתבע שכנגד להשיב להן. התשובות יינתנו בתצהיר ערוך כדין, אשר יוגש עד ליום 18.6.12.
בקשת התובע
5. גילוי מיוחד. המבוקש בסעיפים א' וב' לבקשה זו רחב ביותר (כל הצילומים שברשות הנתבע החל מן היום הראשון בדירה; כל הצילומים והמסמכים שנתבע העביר לגב' יפה רוטשילד). הוא חורג מן העניינים הרלוונטיים להליך, גם על פי אמת המידה המרחיבה ביותר. על הנתבע להעביר לתובע את אותם צילומים שברשותו, המתייחסים לנושא החנייה שבמחלוקת, ביחס למועדים הרלוונטיים לתביעה. אשר לסעיף ג', גם לעניין זה על הנתבע להעביר צילומים שברשותו, ככל שהם נוגעים לנושא החנייה האמורה. החומר יועבר לתובע עד ליום 1.7.12.
6. עיון והעתקה. מדובר בבקשה המתייחסים למסמכים הנזכרים בתצהיר גילוי מסמכים של הנתבע. בהגדרה, המסמכים רלוונטיים לעניין. על הצדדים לתאם מועד לשם עיון והעתקה במסמכים נשוא התצהיר האמור. הפעולות האמורות יושלמו עד ליום 1.7.12.
7. מענה לשאלון. לגבי מרבית השאלות נשוא הבקשה דין הבקשה להידחות. הדברים אמורים בשאלות 16, 20, 21, 22, 23, 33 – 41. השאלות אינן רלוונטיות, גם על פי אמת המידה המרחיבה החלה בשלב זה של ההליכים. הדברים אמורים גם בשאלה מס' 2, אשר המענה לה מצוי במסמך רשמי.
8. לעומת זאת, לגבי שאלה מס' 5 לא השיב הנתבע לעניין. שאלה 32 רלוונטית, ככל שהיא נוגעת לחנייה נשוא ההליך. הנתבע ישיב לשאלות אלה בתצהיר ערוך כדין עד ליום 18.6.12.
התוצאה
א. הצדדים יפעלו על פי המפורט לעיל. עד ליום 1.7.12 יודיעו הצדדים על השלמת הליכי הגילוי המוקדם. הימנעות מהודעה תתפרש כהעדר טענה לעניין הליכים אלה. עיון ביום 8.7.12.
ב. אשר להוצאות משפט. מן החומר עולה כי פנייה לנתבע שכנגד נשלחה ביום 16.2.12. פנייה נוספת נשלחה ביום 29.3.12. שתי הפניות לא זכו למענה. הוגשה בקשה לבית המשפט. הדיון הקבוע בהליך נדחה, נוכח הצפי כי לא יהיה סיפק להחליט בבקשה בטרם הדיון. הגילוי שניתן היה בהמשך לכך, ביום 15.4.12. הנתבע שכנגד אינו חולק על קיומו של עיכוב בשל סיום עבודתה של עורכת דין במשרד באי כוחו. גם אם כך הדבר, היה ראוי להתייחס באופן ענייני לפניית הצד שכנגד, ולא להתעלם ממנה. מן החומר עולה גם, כי בקשתו לעיל של התובע הוגשה לבית המשפט ביום 15.4.12, לאחר שתשובות הנתבע לפניית התובע ניתנו לכל המאוחר ביום 22.2.12. עולה מכך כי בקשת התובע נגועה באיחור על פניה. אין בכך כדי למנוע הידרשות אליה, נוכח העובדה שנושא גילוי המסמכים והעיון בהם נדון ממילא. עם זאת, נוכח כל המתואר, ישא התובע בהוצאות הנתבע בבקשות אלה, בסך של 2,000 ₪. לסכום זה לא יצורף מע"מ. הוא ישולם עד ליום 4.7.12.
ניתנה היום, ז' סיון תשע"ב, 28 מאי 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|