- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ג' נ' המוסד לביטוח לאומי
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה באר שבע |
49471-12-16
21.6.2017 |
|
בפני סגן הנשיאה: אילן סופר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערערת: ד.ג. עו"ד ליאורה קמינצקי פורת |
המשיב: המוסד לביטוח לאומי עו"ד איהאב סעדי |
| פסק דין | |
1.לפני ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 07/12/2016, אשר קבעה למערערת נכות זמנית בשיעור 30% לתקופה מ-22/04/2015 עד 31/10/2015, ולאחר מכן נכות צמיתה בשיעור 0%.
טענות המערערת
2. א.הוועדה לא התייחסה כדבעי לטענות המערערת שהועלו בערר. שגתה הוועדה עת קבעה כי לא מצאה אצל המערערת הגבלות תנועה בעמוד שדרה מותני וזאת שעה שלא ערכה למערערת בדיקה קלינית בעמוד השדרה המותני.
ב.הוועדה לא התייחסה באופן ענייני ומנומק לחוות הדעת מאת פרופ' עטר. הוועדה דחתה את קביעותיו ללא נימוק, ובניגוד לממצאי בדיקות ההדמיה. הוועדה שגתה עת לא הצביעה על גורם חלופי לכאבים.
טענות המשיב
3.לא נפל פגם משפטי בהחלטת הוועדה. הוועדה התייחסה לבדיקת EMG שעמדה בפניה, וכן ערכה למערערת בדיקה קלינית. הוועדה ציינה כי הממצא בבדיקת ה-EMG הוא ללא ביטוי קליני, ואינו מקנה נכות. הוועדה נימקה החלטתה מדוע אין להעניק למערערת נכות בגין הגבלה בתנועות עמוד שדרה מותני. הוועדה ציינה כי בבדיקה הקלינית לא מצאה כל הגבלה בתנועות עמוד שדרה מותני והוסיפה כי גם פרופ' עטר במסגרת חוות דעתו לא העניק למערערת נכות בגין הגבלה בעמוד שדרה מותני.
דיון והכרעה
4.החלטת הועדה הרפואית לעררים ניתנת לערעור בפני בית הדין האזורי לעבודה בשאלה משפטית בלבד, וזאת בהתאם לאמור בסעיף 123 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה - 1995. עוד נפסק, כי קביעת דרגת נכות היא בסמכותה של ועדה רפואית ולא בסמכות בית הדין.
5.בית הדין, במסגרת סמכותו לדון ב"שאלה משפטית" בלבד, בוחן האם הועדה טעתה בשאלה שבחוק, חרגה מסמכותה, הסתמכה על שיקולים זרים או התעלמה מהוראה המחייבת אותה.
הוועדה הייחסה לבדיקת ה-EMG שעמדה בפניה, וקבעה כי המימצא בבדיקה חסר ביטוי קליני, ואינו מקנה נכות. מדובר בקביעה רפואית של הוועדה ואין מקום להתערב בה. הוועדה רשאית להעדיף את ממצאי הבדיקה הקלינית שערכה למערערת על ממצאי בדיקת ה-EMG. אף בעניין הנכות האורטופדית הוועדה ציינה בהחלטתה כי לא מצאה כל מגבלה בעמוד שדרה מותני, והוסיפה כי גם פרופ' עטר בחוות דעתו לא העניק למערערת נכות בגין מגבלה בעמוד שדרה מותני. החלטת הוועדה מפורטת דיה, כוללת התייחסות לחוות הדעת של פרופ' עטר ואין מקום להתערב בה.
9.משלא נפל פגם משפטי בהחלטת הוועדה – דין הערעור להידחות.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
