מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פלוני נ' המוסד לביטוח לאומי - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פלוני נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 07/11/2017 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
4257-10-14
06/03/2017
בפני השופטת:
רוית צדיק

- נגד -
התובע:
פלוני
עו"ד אלונה שימקין
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד רונית סגל
החלטה

 

1.תביעת התובע להכרה בפגיעה בעינו בעקבות אירוע אשר ארע ביום 11.10.13 במהלך העבודה כתאונת עבודה, נדחתה על ידי הנתבע.

 

2.הצדדים הסכימו למינוי מומחה רפואי אשר יבחן את שאלת הקשר הסיבתי בין האירוע אשר ארע ביום 11.10.13 ובין המחלה ממנה סובל התובע בעינו. בהתאם לכך, הנני ממנה את ד"ר דויד צדוק, לשמש כיועץ- מומחה רפואי(להלן- המומחה) מטעם בית הדין על מנת שיחווה דעתו בשאלות המפורטות בהחלטה זו והמתייחסות לתובע.

 

העובדות הדרושות להכרעה-

3.התובע יליד שנת 1951, עובד כספורט תרפיסט של קבוצת כדור יד "מכבים ארזים" ברמת גן משך שנים רבות. התובע עובד 5 פעמים בשבוע ב"מכבים ארזים" ובמקביל מספק שירותיים לנבחרת ישראל בכדור יד.

 

4.במסגרת עבודתו התובע יושב על ספסל האימון ובמידה ושחקן נפצע, חש אליו התובע להגשת עזרה ראשונה והערכת הפגיעה. שחקנים הפצועים באופן קל ומתאפשרת המשך פעילותם ,מגיעים אל התובע לחדר ההלבשה כחצי שעה עד שעה לפני האימון על מנת להכשירם לאימון, לבצע חבישות שונות ומתיחות. מיטת הטיפולים היא מיטה מתקפלת המאופסנת באופן קבוע בחדר איש המשק.

 

5.לפני מתן הטיפולים התובע נושא את המיטה סגורה כמזוודה מחדר איש המשק לחדר ההלבשה או לרחבה הסמוכה לו ועליו להרים ולפתוח את המיטה המתקפלת במקום המיועד לטיפול. מדובר במיטה משנת 2008 שרוחבה 70 ס"מ ואורכה 1.95 ס"מ ומשקלה כ- 19 ק"ג.

 

6.עונת המשחקים 2012-2013 הסתיימה ביום 10.4.13 ונפתחה מחדש ביום 13.10.13. באירוע אשר ארע ביום 11.10.13 הייתה זו הפעם הראשונה בה פתח את המיטה מאז העונה הקודמת. לפני מתן טיפול לאחד השחקנים , היה על התובע להביא את מיטת הטיפולים לחדר ההלבשה. כאשר נדרש לפתוח את המיטה הניח אותה על צידה, התכופף ויישר את רגלי המיטה כששתיים מהן מונחות על הרצפה, תפס את המיטה כשגבו מכופף והניף אותה בתנועה חדה והפך אותה בבת אחת כלפי מעלה, דבר אשר יצר עומס רב. תוך כדי ההרמה הופיעו בשדה הראייה של עין ימין כתמים שחורים בצורות מוזרות. לאחר מספר דקות הרגיש שמצבו מחמיר על כן הפסיק את הטיפול ופנה לבית חולים.

 

7.התובע מרכיב משקפיים מכיתה ח' או ט' כאשר המספר בעיניו לא השתנה מאז.

השאלות עליהן מתבקש המומחה להשיב-

8.מהי המחלה ממנה סובל התובע בעינו הימנית?

 

9.האם קיים קשר סיבתי בין באירוע המתואר ביום 11.10.13 ובין המחלה ממנה סובל התובע?

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ